Ce este Payfair | Un ghid pentru serviciul de escrow pentru orice

Payfair este o platformă de escrow peer-to-peer descentralizată. Aceasta înseamnă că clienții de Payfair poate tranzacționa în condiții de siguranță și privat criptomonede și FIAT între ele fără niciun intermediar. Gândiți-vă la Localbitcoin, dar pentru mult mai mult decât doar BTC.

Escrow, în general, este utilizat pentru a instala încredere între două părți care încearcă să schimbe ceva de valoare. Iată un exemplu, să presupunem că Susan caută să cumpere un nou exercițiu electric online. Susan a găsit burghiul pe care și-l dorește, dar pentru a-l cumpăra trebuie să meargă direct la proprietar, Tim, și nu prin cineva care îl vinde în numele lui Tim..

Problema este că Susan și Tim trăiesc amândoi în toată țara unul de celălalt. Ambii sunt siguri că vor să facă tranzacția, dar nici unul nu poate avea încredere că vor obține ceea ce intenționau, Susan un nou exercițiu și Tim banii.

Deci, pentru a rezolva problema încrederii, Tim și Susan vor folosi un serviciu de încredere pentru a supraveghea că această tranzacție merge bine pentru toată lumea. În primul rând, Susan îi va trimite plata pentru exercițiu pentru a depune garanția unde va avea loc. Apoi, odată ce Tim știe că plata este gata în escrow, poate trimite cu încredere exercițiul electric către Susan. După ce Susan primește noul ei exercițiu, serviciul de escrow eliberează plata către Tim.

Payfair face ceea ce a făcut serviciul escrow pentru Susan și Tim, dar pe un blockchain.

Pagina de pornire a garanției Payfair

Cum funcționează Payfair

Ecosistemul Payfair este format din patru părți interesate principale: cumpărători, vânzători, noduri Trust și noduri Escrow. Pe scurt, cumpărătorii și vânzătorii negociază între un om și operează un nod Escrow, în timp ce nodurile Trust acționează pasiv pentru a securiza și stabiliza rețeaua..

Cumpărători și vânzători: Contractorii contractului. Preocupat de siguranța tranzacțiilor și vânzarea / cumpărarea de bunuri și servicii (digitale sau nu),

Nod de încredere: Deținătorii de jetoane Payfair (PFR). Min. miza de 10.000 PFR

Nod de escrow: Garanții unei tranzacții. Min. miza de 3.000 * PFR

*recent redus de la 250 USD la 3.000 PFR din cauza volatilității pieței.

Noduri de rețea

Nodurile de încredere și nodurile Escrow sunt ambele opt-in și necesită plasarea jetoanelor dvs. PFR pe portofelul Playfair bazat pe web. Ambele noduri acționează ca mediatori în tranzacțiile dintre cumpărători și vânzători. Cu toate acestea, nodurile Trust sunt complet pasive și se ocupă de treaba importantă de întreținere, actualizare și securizare a ecosistemului. Nodurile de încredere joacă un rol în tranzacții, cum ar fi criptomonedele, care pot fi decontate automat cu contracte inteligente ERC-20.

Nodurile de escrow, pe de altă parte, sunt roluri active în ecosistemul Payfair. Un operator al unui nod Escrow va rezolva în mod activ disputele dintre contractori prin revizuirea jurnalelor unei tranzacții. Nodurile de escrow sunt disputate în funcție de reputația lor în sistemul de evaluare Payfair. Nodurile mai bine cotate primesc mai multe dispute.

Sistem de clasare

Toți factorii interesați din cadrul Payfair, în afară de nodurile Trust, se vor putea clasifica reciproc atunci când sunt implicați într-o tranzacție. Ideea este astfel încât nodurile și contractorii rău intenționați sau care funcționează prost să fie eliminați și să lase în urmă un ecosistem mai sănătos. Evaluările atât pentru antreprenori, cât și pentru nodurile de escrow vor afecta taxele pe care le plătesc sau le primesc.

Taxe și comisioane

Nodurile de încredere și nodurile escrow, deopotrivă, primesc un comision pentru participarea lor. Fără ajustări pentru clasamente, comisioanele se câștigă pentru taxele pe care un cumpărător sau vânzător le va plăti pentru o tranzacție.

Taxele pentru tranzacțiile fără garanție sunt de 1%. Din acel procent colectat, optzeci la sută este distribuit către nodurile Trust, iar celelalte douăzeci la sută sunt destinate asistenței de marketing și rețelei Payfair. Tranzacțiile non-escrow sunt orice acorduri între cumpărători și vânzători din rețea care nu au avut o dispută.

Taxele pentru o tranzacție escrow (bursele care au avut o dispută) sunt majorate la un procent și jumătate. În acest caz, din procentul și jumătate colectat, doar un procent din taxă este distribuit către nodurile de încredere, restul de nouăzeci și nouă la sută fiind acordat nodului escrow care decide.

Jetonul Payfair (PFR)

Rolul central al jetonului Payfair (PFR) este de a fi utilizat pentru stabilirea nodurilor și facilitarea taxelor și comisioanelor. Numărul total de jetoane este de 100.000.000 pre-minate, cu unsprezece procente deținute pentru echipă (înghețate în primele 12 luni). 86.000.000 au fost vândute în două etape ale ICO și 3.000.000 au fost rezervate pentru programul lor de recompense.

Peste 96% din volumul actual de tranzacționare PFR este pe FatBTC, cu toate acestea, alte schimburi includ IDEX, ChaoEx și CryptalDash. Cea mai bună metodă de stocare a PFR este într-un portofel compatibil ERC-20, cum ar fi MyEtherWallet sau Metamask. Deși stocarea PFR direct pe un schimb este o opțiune, folosirea propriului portofel este întotdeauna cea mai sigură.

Platforma Playfair

Întregul schimb funcționează ca o platformă peer-to-peer în care participanții sunt capabili să comunice direct și să tranzacționeze cu alți utilizatori. Utilizatorii sunt pseudo-anonimi în mod implicit, deoarece numele de utilizator sunt toate comunicate între vânzători și cumpărători. Adăugarea sau eliberarea de informații suplimentare de identificare revine utilizatorilor în timpul oricărei tranzacții.

Platforma Playfair are timid de 40 de criptomonede care pot fi asociate și tranzacționate în prezent. Există deja câteva perechi interesante, inclusiv un utilizator care vinde ETH pentru aurul din jocul World of Warcraft.

Platforma de tranzacționare Payfair

Platforma de tranzacționare Playfair pentru cumpărători și vânzători

Payfair În general

Payfair reinventează încrederea în escrow înlocuindu-l cu contacte inteligente. O rețea simplificată de utilizatori și garantatori stimulată să acționeze împreună; în interesul atât al rețelei, cât și al acestora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map