Ce este oricum un ETF Bitcoin? (Și alte întrebări pe care le puteți avea)

Probabil că ați auzit multe despre ETF-uri Bitcoin în știri în ultima vreme. Dar, ce este mai exact un ETF Bitcoin? Pur și simplu, este un nou mod de a tranzacționa și de a investi în Bitcoin. Acest nou vehicul de investiții, atunci când este aprobat, ar putea precipita intrări masive de numerar instituțional pe piețele mondiale de criptomonede. S-ar putea chiar să ofere avantaje fiscale foarte atractive, în comparație cu investițiile în Bitcoin pe cont propriu.

ETF-uri explicate

Primul fond tranzacționat la bursă (ETF) a fost SPION, care a început să tranzacționeze pe AMEX în ianuarie 1993. SPY se mândrește acum cu o capitalizare de piață de 259 miliarde de dolari. Aceasta este mai mult decât De 1,25 ori mai mult decât actuala capacitate de piață mondială a toate criptomonede. Pentru a crea un nou ETF, o bancă sau un alt custode preia fonduri pentru investitori și achiziționează acțiuni fie în activul suport, fie în contractele sale la termen. Fiecare investitor ETF devine acționar al fondului. De fapt, nu dețin activele subiacente pe care le urmărește ETF.

Toată ziua

ETF tranzacționează în mod normal în timpul orelor de tranzacționare cu amănuntul (9: 30-16: 00 EST). Puteți să le cumpărați, să le vindeți și să le vindeți pe toată durata zilei. Există taxe de administrare mici, dar acestea nu sunt percepute direct de la investitori. În schimb, valoarea activului net (NAV) al fondului este ajustată pentru a compensa comisioanele. Unii investitori ETF sunt supuși aceluiași lucru oneros vânzare spălare reguli fiscale care guvernează tranzacționarea acțiunilor. Alte ETF-uri sunt impozitate ca contracte futures, iar acestea beneficiază de un tratament fiscal favorizat.

Astăzi, mii de ETF-uri sunt listate la bursele din SUA și la nivel mondial. Aceștia oferă investitorilor de capitaluri proprii, obligațiuni, valutare și mărfuri o multitudine de vehicule convenabile, sigure și lichide în scopuri de speculație financiară și / sau de acoperire. Unele ETF-uri (cum ar fi SPY) urmăresc performanța unui indice bursier major (S&Indicele P 500). Alții ca GLD urmăresc prețul spot al unei anumite mărfuri (aur).

Respingerea doare

În ultimele optsprezece luni, numeroase propuneri pentru ETF-uri Bitcoin au fost respinse de Comisia pentru valori mobiliare (SEC) din SUA. Autoritățile de reglementare au menționat îngrijorările cu privire la volumele reduse de tranzacționare la termen la Bitcoin și la diferențele semnificative în spread-urile de ofertă / cerere Bitcoin la nivel mondial ca fiind unul dintre principalele motive ale respingerilor. O altă preocupare a SEC a fost că marea majoritate a tranzacțiilor Bitcoin au loc pe bursele din afara SUA. Prețul Bitcoin a reacționat prost cu fiecare nou „nu” rostit de organismul de reglementare. Cu siguranță, drumul care duce la aprobarea ETF a fost unul stâncos.

Dar așteaptă, urmează doar banii

Investitorii în criptomonedă rămân speranți că un ETF Bitcoin va fi aprobat în 2019 sau 2020, în ciuda respingerii continue a SEC de către diferitele propuneri. Având în vedere sumele astronomice de bani instituționali care așteaptă să intre pe piața criptomonedelor după aprobarea ETF Bitcoin, trebuie doar să conectați punctele și să urmați banii pentru a imagina un ETF Bitcoin cândva în 2019. Poate că ar trebui să urmați încă multe ETF-uri bazate pe criptografie..

Ce este un ETF Bitcoin?

Un ETF Bitcoin este un vehicul de investiții pasiv care urmărește prețul Bitcoin sau Bitcoin futures pentru a determina valoarea acestuia. Custodele ETF va cumpăra poziții în contracte futures Bitcoin și / sau Bitcoin folosind fonduri de investitori. Dvs., în calitate de investitor, veți deține acțiuni în fond, dar nu dețineți niciun Bitcoin.

În calitate de investitor în ETF, puteți alege dacă doriți să cumpărați, să vindeți sau să vindeți scurt ETF-ul. Dacă ghiciți corect direcția, faceți bani. Dacă greșești, pierzi bani. Cel puțin o dată pe an, taxele de administrare vor reduce NAV-ul ETF cu o sumă mică. În fiecare 15 aprilie, contribuabilii americani vor trebui să își calculeze câștigurile și pierderile de capital pentru anul fiscal anterior.

NAV-ul său va fi calculat în funcție de prețurile Bitcoin în numerar (spot) sau de prețul contractelor futures Bitcoin?

Presupunând că SEC consideră Bitcoin ca o marfă, cum ar fi aurul, este cel mai probabil ca prețul spot Bitcoin să fie utilizat pentru a ajuta la determinarea NAV-ului Bitcoin ETF. Cu toate acestea, alte ETF-uri, cum ar fi VXX, își bazează NAV pe contractul futures VX din prima lună.

Ce zici de riscul de a fi piratat sau smuls prin spread-uri largi de ofertă / întrebat?

Presupunând verificarea adecvată de către SEC, ETF ar fi asigurat împotriva pierderilor de furt / hacker. De asemenea, custodele ar trebui să utilizeze o sursă verificată și fiabilă a cifrelor zilnice ale tranzacțiilor Bitcoin, asigurând astfel transparența prețurilor. Ambele cerințe ar constitui încredere pentru potențialii participanți la piața criptomonedelor.

Ce se întâmplă cu ETF-ul Bitcoin atunci când banii inteligenți încep să investească?

Pe măsură ce banii instituționali (fonduri speculative, bănci, investitori miliardari) intră în ETF, prețul Bitcoin ar trebui să înceapă să se stabilizeze. Acest flux masiv de lichidități ar contribui la eliminarea manipulării pieței și, de asemenea, ar contribui la promovarea unor rezultate mai previzibile ale strategiei de tranzacționare. Prețurile altcoinelor ar putea fi afectate pe măsură ce comercianții / investitorii cripto se adună pe piața Bitcoin mai lichidă și / sau ETF Bitcoin.

Mi-e frică de mișcările mari de peste noapte în Bitcoin și Bitcoin Futures. ETF-ul Bitcoin ar fi o alegere mai bună?

Un avantaj al speculării / acoperirii cu ETF Bitcoin ar fi factorul de răspundere limitată. De exemplu, să spunem că Bitcoin a crescut cu 10% într-o singură zi. Dacă ați avea Bitcoin sau Bitcoin la termen la marjă (bani împrumutați), ați fi răspunzător pentru toate pierderile care depășesc depozitul inițial în marjă. Aceste sume ar putea fi substanțiale, poate chiar să-ți provoace pierderea casei, a afacerii, a căsătoriei, așa se numește. Dar dacă ați fi scurtat ETF-ul Bitcoin fără a utiliza marja, ați fi scăzut doar cu 10%. O mare pierdere pentru tine, dar nu neapărat una catastrofală și nici permanentă.

Cum va fi impozitat ETF-ul Bitcoin?

Este posibil ca un ETF Bitcoin legat de contractul futures Bitcoin să primească râvnitul statut al impozitului pe câștigurile de capital din Secțiunea 1256 pe care IRS îl acordă SPF, GLD și alte ETF-uri legate de piețele futures. Cu statutul Secțiunii 1256, sunteți scutit de restricțiile de vânzare a spălătoriei. Chiar mai bine, 60% din câștigurile dvs. de capital sunt impozitate la rate pe termen lung și 40% sunt impozitate la rate pe termen scurt. Cu toate acestea, investitorii Bitcoin sunt blocați de restricțiile urâte de vânzare a spălării IRS și trebuie să plătească, de asemenea, în mod regulat castiguri capitale cote de impozitare (fără avantaj fiscal de la secțiunea 1256), de asemenea. Dacă ETF-ului Bitcoin i se acordă tratamentul fiscal din secțiunea 1256, investitorii ETF vor avea un avantaj fiscal clar față de investitorii obișnuiți Bitcoin.

Ce tip de strategii de tranzacționare / investiții funcționează cu ETF-uri Bitcoin?

Aceleași strategii pe care le utilizați deja. Nici o diferență. Puteți cumpăra, vinde și vinde scurt ETF-uri toată ziua (nu putem sublinia acest lucru suficient). Cu toate acestea, dacă ETF-ul Bitcoin poate tranzacționa doar între orele 9:30 și 16:00 EST, ar putea exista diferențe semnificative de preț atunci când ETF se deschide pentru tranzacționare în dimineața următoare..

Motivul pentru aceasta: Bitcoin se tranzacționează non-stop și, dacă moneda face o mișcare mare peste noapte, NAV-ul ETF va trebui ajustat mai mare / mai mic la deschiderea următoarei sesiuni de tranzacționare. Este posibil să fie nevoie să vă modificați strategiile de tranzacționare pentru a face față realității decalajelor de preț de pe ETF.

Există riscuri atunci când se speculează cu ETF-uri Bitcoin?

Da. Deși ETF-ul ar fi asigurat împotriva furturilor de hackeri sau custode a fondurilor investitorilor, este de conceput ca custodele ETF să se confrunte la un moment dat cu probleme financiare, provocând o lichidare a activelor fondului. Ca să nu mai vorbim de o tunsoare în soldul contului dvs. de tranzacționare. De asemenea, trebuie să citiți riscul de tipărire fină de luat în considerare. La începutul anului 2018, ETF-ul de volatilitate extrem de popular, XIV, a scăzut cu aproape 90% într-o singură zi de tranzacționare. Și mai șocant este faptul că prăbușirea a avut loc în sesiunea de tranzacționare după program. Aceasta a însemnat că marea majoritate a deținătorilor XIV au fost neputincioși să iasă din comerț până a doua zi dimineață.

Majoritatea celor care și-au pierdut banii în XIV probabil că nu au citit documentul de divulgare a riscurilor. A avertizat investitorii că, dacă ETF ar pierde 80% sau mai mult din NAV într-o singură zi, fondul va fi reziliat. Se tranzacționa la peste 115 dolari înainte de prăbușire. Prețul său final de lichidare a fost de 5,99 USD. Tu trebuie sa citiți amprentele mici înainte de a investi într-un ETF!

Vor fi toți comercianții și investitorii eligibili pentru a cumpăra și vinde ETF-uri Bitcoin?

Este posibil doar asta acreditat investitorii (valoare netă ridicată) vor putea efectiv să cumpere acțiuni la ETF Bitcoin. Dumneavoastră, drag cititor, ați putea fi exclus de la participare. Cu toate acestea, cel mai vechi ETF existent, SPY, nu are o astfel de restricție. Sperăm că SEC nu va încălca dreptul tuturor investitorilor, bogați sau nu atât de bogați, de a participa la ETF Bitcoin.

Există speranță pentru un ETF Bitcoin în viitorul apropiat?

De fapt, există. SEC va aproba cel mai probabil ETF, dar pe baza unei prevederi cheie. Această prevedere este: doar datele din tranzacțiile de schimb Bitcoin din SUA vor fi utilizate pentru a determina prețul în timp real al datelor Bitcoin care vor fi utilizate pentru ETF Bitcoin. Schimburile din SUA intră sub jurisdicția SEC și vor trebui să furnizeze autorităților de reglementare date exacte și care să poată fi auditate. Nerespectarea custodei creează riscul de a fi amendate sau chiar închise de către SEC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map