Ce este o ofertă inițială de schimb (IEO)? | Evoluția unei piețe ICO încetinită

Speculațiile privind ofertele inițiale de monede (ICO) în Coreea de Sud par să fie pe ultimele sale picioare. Fluxul copios de fonduri în casetele criptomonedelor din Investitorii cu amănuntul coreeni iar fondurile de criptomonede au încetinit până la a prelinge. Mulți oameni și-au pierdut încrederea în criptomonede și unii susțin că ICO, ca mecanism de strângere de fonduri, este mort. Deși acest lucru poate fi posibil, o nouă frenezie de strângere de fonduri este în plină desfășurare. Strângătorii de fonduri și speculatorii au fost susținuți de IEO sau oferta inițială de schimb.

IEO este o mutație a ICO. Oferta de schimb inițială se bazează pe ICO, iar pentru investitorii cu amănuntul coreeni, IEO este o modalitate mai sigură de a specula, deoarece oferta se face prin intermediul bursei locale care suportă riscul reputațional dacă există vreo fraudă.

Strângerea de fonduri în criptomonedă în Coreea de Sud Astăzi

Recent, participarea publicului la ICO-uri a scăzut drastic. Nicăieri nu este mai vizibil acest lucru decât la conferințele de criptomonede din Republica Coreeană. Prezența este scăzută. Interesul general a scăzut. Deși conferințele recente, cum ar fi Conferința BUIDL Seoul 2018 a văzut o prezență aproape decentă, buzz-ul din jurul conferințelor de criptomonede a scăzut în comparație cu conferințele aprinse, cum ar fi Deconomie, care a avut loc la începutul anului.

Participanți la BUIDL Seoul 2018

Participanți la BUIDL Seoul 2018 (fotografie făcută la 10 AM)

De la distanță, este greu de măsurat această recesiune. Volum de tranzacționare la bursele locale de criptomonede de top, de exemplu Upbit și Bithumb, a fost urcând constant toată luna. Cel mai important, startup-urile finanțate de criptomonede fac încă pelerinaje frecvente în Coreea.

Cu toate acestea, săpăturile mai adânci vor dezvălui faptul că majoritatea celorlalte schimburi locale, cum ar fi Coinrail, nu sunt atât de norocoși. Volumele de tranzacționare sunt plate sau în scădere. Pentru a înrăutăți lucrurile pentru schimburile oficiale, au existat o mulțime de noi schimburi de criptomonede care au intrat pe piață în Coreea în 2018. Situația este în mod similar sumbru pentru întreprinderile locale care încearcă să strângă capital prin intermediul mecanismului inițial de strângere de fonduri care oferă monede..

Ca răspuns la creșterea concurenței de schimb și la scăderea apetitului speculatorilor pentru ICO-uri, schimburile de criptomonede și întreprinderile finanțate de criptomonede au început să colaboreze. Prin colaborare, aceste noi întreprinderi speră să își îmbunătățească capacitatea de a strânge fonduri și schimburile speră să îmbunătățească volumele de tranzacționare și să atragă noi clienți.

Ce este un IEO?

Oferta inițială de schimb este un eveniment de strângere de fonduri care este administrat de un schimb de criptomonede în numele unui emitent de jetoane. Un emitent de jetoane este de obicei o nouă afacere care creează o criptomonedă ca o clasă de active pentru a strânge capitalul atât de necesar. Acest emitent de jetoane plătește de obicei schimbului de criptomonede o taxă de listare și un procent din jetoanele vândute pe bursă prin IEO.

În schimb, schimbul de criptomonede nu este obligat doar să vândă jetoanele nou emise, ci și listează jetonul pe bursă după încheierea evenimentului de strângere de fonduri. Mai important, schimbul este stimulat să comercializeze activ jetoanele, deoarece primește un procent din jetoanele vândute în ofertă. Astfel, într-un IEO, atât bursa, cât și emitentul de jetoane se angajează în marketing token.

Avantajele IEO

Având în vedere riscul reputațional, schimburile de criptomonede sunt puternic stimulate să verifice emitentul de jetoane și calitatea ofertei lor. În consecință, schimburile IEO dezvoltă o relație fiduciară cu cumpărătorii de jetoane pe măsură ce efectuează diligența în care investitorii instituționali investesc în mod tradițional. Având în vedere prevalența fraudei în lumea ICO, acesta este un beneficiu imens pentru cumpărătorii de jetoane care cumpără IEO-uri de la reputați. schimburi de criptomonede.

Există, de asemenea, avantaje în schimburile care completează IEO-urile de succes. Acest avantaj este accesul la piețe noi și, potențial, exclusive, în funcție de puterea de negociere a bursei.

În zilele trecute, când schimburile de criptomonede erau la început și atâta timp cât lichiditatea nu era o problemă, puteau concura efectiv cu experiența utilizatorului (UX) și interfața cu utilizatorul (UI). De exemplu, aplicația Upbit, fiind ușor de descărcat și de încercat, a capturat o mare parte din activitatea de tranzacționare datorită interfeței sale elegante.

Cu toate acestea, având în vedere numărul actual de schimburi din Coreea care oferă experiențe remarcabile în aplicații web și pe dispozitive mobile de ultimă generație, lichiditatea și accesul la piețe au devenit esențiale pentru ambițiile competitive ale schimburilor începătoare..

Dezavantaje IEO

Din păcate, nimic nu este gratuit. Emitenții de jetoane trebuie să suporte costul beneficiilor apreciate de cumpărătorii de criptomonede și de token.

De exemplu, cel mai de succes schimb IEO din Coreea de Sud în acest moment percepe emitenților token o taxă de listare de cel puțin 20 BTC. În plus, bursa colectează 10% din fondurile strânse prin IEO efectuate prin bursa sa.

Emitenții de jetoane suportă, de asemenea, greutatea costurilor de marketing token. Aceste costuri pot depăși cu ușurință 100.000 de dolari SUA și trebuie să fie suportate indiferent de calitatea schimbului IEO listat.

Concluzie

Pentru a asigura succesul repetat, bursa IEO va trebui să fie echipată de o echipă multidisciplinară de ingineri pricepuți, tehnologi, informaticieni și strategii de afaceri. Acestea sunt probabil resursele umane cele mai potrivite în mod ideal pentru a evalua aspectele tehnice și de afaceri ale noilor proiecte. Acesta este cu siguranță un obstacol în calea intrării pentru antreprenorii de schimburi care doresc să profite de noua modă. În ultima lună, anumite schimburi IEO începătoare s-au confruntat cu dificultăți financiare exact pentru că nu aveau personal care să aibă capacitatea de a selecta IEO potențial de succes.

Unii investitori instituționali din Coreea sunt de părere că IEO este doar o modă temporară care crește prețurile tokenilor până la adoptarea legislației în sprijinul ofertelor autentice de token de securitate (STO). Cu toate acestea, există mulți antreprenori coreeni care ar implora să difere. Ei consideră că există o lipsă acută de opțiuni de strângere de fonduri pentru startup-uri din republică.

Într-adevăr, multe întreprinderi noi sunt dispuse să-și asume șansele de a scoate 20 de BTC și de a investi 100.000 de dolari SUA într-o campanie eficientă de marketing cu jetoane. Din perspectiva lor, rentabilitatea potențială a investiției este mare. Chiar dacă IEO este un mod temporar, ar arunca cu bucurie zaruri la fel de multe IEO-uri recente, cum ar fi TemcoAu reușit să adune investiții de milioane de dolari de la investitori cu amănuntul.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map