Ce este MediBloc? Un ghid pentru începători

Ce este MediBloc? Un ghid pentru începători

Te-ai săturat să îți scrii istoricul medical de mai multe ori sau să iei aceleași examene medicale de fiecare dată când mergi la un nou medic? Experiențe temute ca acestea evidențiază unele dintre problemele cu care se confruntă industria medicală. Din păcate, soluțiile reale sunt puține și sunt între ele.

O problemă cheie este legile, cum ar fi Legea privind portabilitatea și responsabilitatea asigurărilor de sănătate (HIPAA), care permit centralizarea dosarelor medicale și interzic schimbul de date menționate. Fără a avea o cunoaștere clară a stării de sănătate a unui pacient din cauza accesului adesea limitat la dosarele sale private, cei care asistă pacienții (de exemplu, medici, lucrători ai serviciilor medicale de urgență, cercetători) nu sunt în măsură să ofere îngrijire de primă clasă. Aici intervine MediBloc. Echipa din spatele proiectului garantează că platforma este pe deplin conformă cu HIPAA.

MediBloc urmărește un protocol open-source și se definește ca un „ecosistem descentralizat de informare în domeniul sănătății, bazat pe tehnologia blockchain pentru pacienți, furnizorii de servicii medicale și cercetători”. Platforma sa blockchain îi permite să urmărească și să înregistreze tot ce se învârte în jurul lumii dvs. din domeniul sănătății, cum ar fi vizitele medicilor și actualizările înregistrărilor. Prin acumularea tuturor istoricului medical al unui pacient într-un format unic, concis, poate avea loc o îngrijire fiabilă și rapidă a pacientului, iar persoanele pot fi însărcinate cu dispersarea propriilor înregistrări.

Mai mult, moneda nativă MediBloc (MED) va facilita partajarea conținutului înregistrărilor printr-un sistem de recompense. Atât pacienții, cât și furnizorii vor fi despăgubiți pentru contribuțiile lor în ecosistem, iar pacienții vor putea utiliza jetoanele pentru a iniția tranzacții medicale de rutină (de exemplu, farmaceutice & plăți de asigurare) cu cei parteneri cu Medibloc.

Caracteristici cheie ale MediBloc

Scopul principal al MediBloc este de a face datele de sănătate mai accesibile, stimulând în același timp conținutul informațiilor medicale în scopul avansării științifice. Unele caracteristici cheie includ:

  • Redistribuirea proprietății datelor: MediBloc va pune datele din evidența medicală înapoi în mâinile pacienților și va permite proprietarilor de date să decidă cine are voie să vizualizeze documentele.
  • Pierdere de date/prevenirea fraudei: Datele sunt copiate și numai afiliații de încredere din domeniul sănătății vor avea acces la editarea datelor. Deoarece modificările datelor sunt transparente pentru toți utilizatorii de pe blockchain, ajustările neetice sunt extrem de puțin probabil.
  • Sistemul de recompensare a simbolurilor ERC20 MED: Acest lucru încurajează proprietarii de date să contribuie la ecosistemul de date prin abilitarea profitului.
  • Interoperabilitatea datelor la nivel mondial: Schimbul global de informații în timp real între comunitatea medicală va stimula progresul medical și va reduce repetarea inutilă a datelor. Personalul medical nu va trebui să aștepte informații actualizate, care, în cele din urmă, vă vor oferi îngrijire simplificată, cu șanse mai mari de diagnostic corect.
  • Securitate: Protocolul blockchain utilizat este oferit de măsuri de siguranță sporite pentru a evita piratarea datelor.

Având în vedere subiectul securității, oamenii nu își dau seama adesea cât de vulnerabil este sistemul actual față de hacks din exterior (care sunt în prezent în creștere). După cum se menționează în Chicagobusiness.com, „Până în 2024, toată lumea din SUA va avea compromise datele lor de sănătate dacă furtul online continuă să se accelereze în ritmul actual”. Încălcările de acest gen sunt extrem de costisitoare pentru industria medicală. Numai în SUA, încălcările din domeniul sănătății adună aproximativ 6 miliarde de dolari pe an în pierderi.

Cum funcționează MediBloc?

Platforma este o aplicație descentralizată (DApp) formulată pe mașina virtuală Ethereum (EVM). După cum se vede în imaginea de mai jos, trei straturi creează structura generală a platformei: Core, Service și Application. În cele trei straturi, informațiile care vor fi deținute se referă la informații personale, date medicale și cont MED (utilizatori, furnizori, cercetători).

straturi medibloc

  1. MediBloc Core: Deoarece stocarea blockchain este limitată, stratul Core furnizează spațiu de stocare suplimentar pentru a contracara pierderea datelor din domeniul sănătății.
  2. Serviciul MediBloc: Folosind tehnologia Smart Contract, acest strat conectează stratul Apps cu stratul Core și permite „intrarea / ieșirea datelor prin conectarea cu stratul Core”.
  3. Aplicația MediBloc: Acest strat permite oamenilor să utilizeze diverse aplicații (de exemplu, aplicații mobile) pentru a accesa și gestiona informațiile.

jetoane medibloc

Platforma va utiliza fișierul Sistem Medi Point (MP), un sistem bazat pe puncte care măsoară participarea utilizatorilor. Pentru a obține un MP mai mare, îl puteți achiziționa cu MED sau puteți contribui la rețeaua de date. După colectarea MP-urilor și așteptarea a trei luni, vă puteți converti MP-ul în MED. După cum sa menționat anterior, simbolul MED poate fi utilizat în tranzacții medicale, cum ar fi plățile de asigurare. Spre deosebire de jetoanele MED, MP-urile sunt utilizate în procesul de verificare și nu vor părăsi platforma.

Pentru mai multe informații despre tehnologia din spatele MediBloc, consultați proiectul hartie alba.

Despre MediBloc

Declarația misiunii MediBloc spune că va „îmbunătăți accesul și experiența la asistență medicală prin redistribuirea valorii datelor personale din domeniul sănătății, accelerând trecerea lumii la descentralizarea informațiilor private”. Fondată în Seoul, Coreea de Sud în 2017 de o echipă de medici și dezvoltatori, este o companie privată care listează în prezent 10 membri ai echipei și 10 consilieri pe Pagina Oficială.

Cofondatorii Dr. Allen Wookyun Kho (fost inginer software principal la Samsung) și Dr. Eunsol Lee aduc companiei ani de experiență medicală și tehnică, fiind simultan medici și ingineri software certificați. Pentru a vă ține la curent cu actualizările proiectului, puteți urmări oficialul echipei GitHub.

echipa medibloc

MediBloc Coin Supply

MediBloc a distribuit 20% din jetoanele sale echipei fondatoare, 10% consilierilor / investitorilor timpurii, 12% către dezvoltarea afacerii, 8% către cercetare și 50% participanților la „evenimentul de generare a tokenelor” (vânzare de tokenuri).

statistici simbolice medibloc

În timpul vânzării mulțimii, MediBloc a anunțat emiterea a 10 miliarde MED, cu orice jetoane care au rămas după vânzare să fie arse. În prezent, MediBloc are o ofertă totală de jetoane de aproximativ 4 miliarde de MED, cu 2.966.384.100 MED (cantitatea totală de MED vândută) în circulație. Explicat în Postarea pe blog a lui MediBloc, motivul arderii monedelor rămase a fost din două motive:

„1. Echipa MediBloc vrea doar să dețină cantitatea necesară de jetoane care să îi permită echipei să treacă la pasul următor și să fie responsabilă și responsabilă pentru comunitatea și ecosistemul MediBloc.

2. Echipa MediBloc dorește să protejeze valoarea jetonului și să acționeze în interesul superior al participanților la vânzarea jetonelor. ”

Istoricul tranzacțiilor MediBloc

Potrivit CoinMarketCap, MED a început să se tranzacționeze pe 22 decembrie 2017 pentru aproximativ 0,02 USD, ajungând la ATH de aproape 0,35 USD pe 10 ianuarie 2018. La momentul scrierii, prețul MED se situează în jurul valorii de 0,08 USD, un declin accentuat care merge împreună cu tendința actuală de urcare a pieței globale a criptomonedelor.

Pe măsură ce platforma MediBloc își dezvoltă baza de utilizatori, valoarea MED ar trebui să crească, ducând la o creștere a prețului. La fel ca în cazul tuturor criptomonedelor, alți factori, cum ar fi tendința generală a pieței, ar putea împiedica această creștere.

tranzacționare medibloc

De unde puteți cumpăra MediBloc?

În prezent, doar două burse acceptă tranzacționarea MediBloc – Coinrail și Gate.io. Utilizatorii noi pot achiziționa monede BTC sau ETH pe site-uri care permit achiziționarea de carduri de credit, cum ar fi Bitstamp sau Coinbase, și apoi să le depună în portofelele respective pe Coinrail sau Gate.io.

Unde puteți stoca MediBloc?

Dacă preferați să nu stocați jetoanele MED pe portofele de schimb, echipa de la MediBloc vă oferă un ghid pas cu pas despre cum să vă stocați jetoanele pe Portofel Qtum Core. De acum, aceasta este singura metodă disponibilă pentru stocarea monedelor MediBloc până când sunt acceptate portofele noi.

Concluzie

Potrivit consilierului MediBloc Sang Min Park (care este și profesor titular al Departamentului de Medicină de Familie de la Universitatea Națională din Seul), „Suntem într-un moment în care confidențialitatea trebuie garantată, iar pacienții trebuie să aibă dreptul și resursele necesare pentru a lua decizii autonome. Soluția inovatoare MediBloc va duce noi schimbări la ecosistemul medical în acest sens. ”

MediBloc pare să aibă o echipă solidă în spate și un interes în protejarea părților interesate prin explicația lor plauzibilă a arderii monedei. Întrucât fondatorii au experiență atât în ​​domeniul medical, cât și în domeniul tehnic, nu este greu să ne imaginăm că știu din prima mână problemele cu care se confruntă industria medicală și că au modalități creative de a le rezolva prin avans tehnic..

Dacă proiectul realizează ceea ce intenționează, ar putea fi revoluționar în domeniul sănătății. Nu numai că ar putea salva pacienții și profesioniștii din domeniul medical o mulțime de timp și probleme, dar ar putea ajuta, de asemenea, la avansarea medicinii prin descentralizarea accesului la datele critice din întreaga lume. Deci, în timp ce proiectul este încă la început și are un drum lung înainte, cazurile de utilizare plauzibile pentru platforma / moneda MediBloc sunt greu de ignorat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map