Ce este Horizen (fost ZenCash)? | Ghid pentru începători

De ce avem nevoie de confidențialitate?

Înainte de a intra în minunatul Horizen, să luăm în considerare mai întâi: de ce avem nevoie de intimitate?

Mulțumită Edward Snowden (un fost CIA, ofițer de informații al NSA și denunțător) știm acum procesul de „colectare a tuturor” al ANS în loc, încercând să colecteze, să monitorizeze și să stocheze toate formele de comunicații umane pe pământ.

paznic a acoperit acest lucru în detaliu: Numeroase Documente NSA pe care le-am publicat deja să demonstreze că obiectivul ANS este de a colecta, monitoriza și stoca fiecare comunicare telefonică și pe internet care are loc în SUA și pe pământ. Colectează deja miliarde de apeluri și e-mailuri în fiecare zi. ”

Potrivit lui Snowden, confidențialitatea nu înseamnă doar protejarea informațiilor noastre, ci un drept fundamental al omului.

„Confidențialitatea nu înseamnă ceva de ascuns. Confidențialitatea este despre ceva de protejat. Așa ești tu. În asta crezi, în asta vrei să devii. Confidențialitatea este dreptul la sine. Confidențialitatea este ceea ce vă oferă posibilitatea de a împărtăși lumii cine sunteți, în propriile condiții, pentru ca ei să înțeleagă ceea ce încercați să fiți. Și pentru a vă proteja singuri părțile din care nu sunteți siguri, cu care încă experimentați. Dacă nu avem confidențialitate, ceea ce pierdem este abilitatea de a greși. Pierdem capacitatea de a fi noi înșine. Confidențialitatea este izvorul tuturor celorlalte drepturi. Libertatea de exprimare nu are multă semnificație dacă nu poți avea un spațiu liniștit. ”

~ Edward Snowden, când vi se solicită să răspundă la cotație: „Dacă nu faceți nimic greșit, nu aveți de ce să vă faceți griji”.

Ce este Horizen?

Faceți cunoștință cu Horizen, prima rețea de bani anonimă criptată end-to-end TLS, serviciu de mesagerie, platformă de conținut și organizație autonomă descentralizată (DAO)

Echipa Horizen susține un sentiment similar de a dori o intimitate și o libertate sporite pentru utilizatori în cartea albă: „Trăim într-o lume hiperregulată și supravegheată în care miliarde de persoane sunt private de drepturile fundamentale ale omului, cum ar fi proprietatea, confidențialitatea, asocierea gratuită și accesul la informații”.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Specificații

Algoritm: Equihash


Total aprovizionare eventuală: 21.000.000 milioane (la fel ca Bitcoin)

Recompensa blocului PoW: 12.5 ZEN

Alimentare curentă în circulație: 3.274.188

Diviziunea fiecărui bloc PoW: 3,5% recompensă pentru noduri sigure, 8,5% trezoreria echipei ZenCash, 88% recompensă pentru mineri.

Monede pe lună: 216000 ZEN’s

Timp de blocare: 2,5 minute

Perioada de înjumătățire a recompensei: la fiecare ~ 4 ani, conform Bitcoin

Distribuție de monede

Mineri: 88%

Noduri securizate: 3,5%

Echipa de bază: 8,5%

Despre Horizen

Horizen a lansat 23 mai 2017 ca o furcă a lui Zclassic, o furcă a lui Zcash. Toate Zclassic deținute înainte de blocul 110.000 primeau un raport 1: 1 al Horizen.

Aceasta înseamnă că dacă ai avea 100 de Zclassic, ai primi 100 de Orizonturi. Această abordare stil „airdrop” a păstrat Zclassic, dar și a adus sprijin comunității și Horizen.

Zclassic a început să elimine recompensa fondatorilor de 20% a Zcash în primii patru ani și începutul lent al ofertei de bani. Motivul extinderii într-o nouă furcă a fost din cauza securității. De asemenea, a extins funcționalitatea ca rețea complet criptată, împreună cu modele inovatoare de economie și guvernanță.

Cartea albă detaliază în continuare: „Considerăm Zclassic ca un proiect de criptomonedă cu sursă deschisă, pur voluntar, fundamental fundamental, în timp ce Zen se extinde într-o platformă cu finanțare internă pentru a facilita un set mai larg de comunicații, partajare de fișiere și activități economice.”

Cum funcționează Horizen

După cum sa discutat în acest articol Zcash, opțiunile protejate și transparente permit utilizatorilor să-și protejeze tranzacțiile ca fiind complet private (adresa „z” anonimă) sau transparente (adresa „t” pseudonimă).

Horizen încorporează funcționalități de mesagerie securizată în cadrul tranzacțiilor protejate, care protejează complet identitățile utilizatorilor.

Există 3 sisteme principale în spatele acestui lucru:

 1. ZenChat – Deși Zcash deține deja o funcție de mesagerie, până în prezent niciun portofel nu a profitat de această funcție. ZenChat face această caracteristică utilizabilă cu o rețea de comunicații securizată personalizată
 2. ZenPub – O platformă anonimă de publicare a documentelor care utilizează IPFS este în lucru împreună cu dezvoltarea ZenCash
 3. Zen ascunde – Capacitatea de a înconjura blocarea cripto-comerțului folosind fronting-ul de domeniu.

ZenChat – mesaje text criptate prin Blockchain

Mesajele ZenChat sunt criptate cu algoritmi recunoscuți și de încredere din industrie, cum ar fi AES-256. Folosind câmpul de text cu limită de 512 caractere (conform designului original Zcash) al unei tranzacții, mesajele pot fi adăugate și trimise utilizatorilor. Acest lucru facilitează comerțul și comunicarea securizate.

ZenPub – O platformă sigură de publicare a conținutului prin protocoale de distribuție deschisă

ZenPub permite utilizatorilor să publice documente anonim pe IPFS prin câmpul text al unei adrese z. Pe baza testării, IPFS este actuala infrastructură acceptată pentru publicare. Cu toate acestea, sistemul se poate extinde la alte arhive distribuite.

ZenHide – Fronting-ul domeniului protejează datele utilizatorilor și ale criptomonedelor de interdicțiile de reglementare ostile

Țările ostile criptomonedelor pot bloca Bitcoin și chiar Zcash. ZenCash folosește tehnica de fronting a domeniului care ascunde punctul final al unei comunicări. ZenCash conectează în mod specific o distribuție de conținut comercial (CDN) cu Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS), o variantă mai sigură a arhitecturii web standard.

În cele din urmă, Zen preia cazurile de utilizare de securitate de top de pe piață și le include într-un nou token, aplicație și platformă cu securitate și anonimitate încorporate suplimentare la nivel de protocol..

Set de caracteristici ZenCash

Alte cazuri de utilizare pe termen lung Horizen includ:

 • Guvernarea ca serviciu (GaaS) – Deschiderea modelului și platformei lor de guvernanță pentru alte inițiative de utilizat
 • Schimb descentralizat de active (DEX) – Capacitatea de a găzdui și emite noi jetoane într-o manieră complet descentralizată
 • Dovadă selectivă a titlului de proprietate – Asumarea nevoilor de administrare a proprietății prin transferul în siguranță al proprietății în mod digital printr-un sistem de încredere
 • Servicii bancare descentralizate – Capacitatea de a împrumuta și de a împrumuta mediată prin Blockchain
 • Asigurare P2P – Un sistem în care membrii își pun în comun resursele pentru a face față primelor și alte acoperiri

Secure Nodes vs Masternodes

Masternodes (alias sisteme de validare conectate) acționează ca protectoare blockchain împotriva atacurilor de rețea. Funcționează similar cu dovada algoritmilor de miză, dar folosind stimulente și structură de piață ușor diferite.

Masternodes (cum ar fi cu DASH) servesc funcții precum plăți instantanee și anonime. În plus, acestea susțin guvernarea descentralizată, unde operatorii de noduri pot vota asupra oricăror probleme.

O critică a minerilor este că stimulentele pot trece de la o monedă la alta pe măsură ce zi cu zi, pe măsură ce rentabilitatea și dificultatea fluctuează. Pentru a remedia acest lucru, Masternodes necesită o cantitate stabilită de garanție pentru a opera nodul, păstrând fidelitatea operatorilor.

Modul în care Masternodes primește compensații printr-un randament asemănător dividendelor (similar cu recompensele minerului Bitcoin).

Horizen lucrează pe un model de stimulent similar. Modificările ușoare au justificat o schimbare de nume pentru a securiza nodurile, mai degrabă decât pentru „masternode”. Diferența constă în a nu bloca monedele din rețea (provocând inflare artificială), păstrați o barieră scăzută la intrare și asigurați securitatea rețelei.

Nodurile securizate sunt recompensate pentru furnizarea de funcții critice precum:

 1. Asigurându-vă că toate comunicațiile de rețea sunt criptate între noduri și portofel
 2. Menținerea blockchain-ului Horizen complet
 3. Furnizarea de conexiuni de criptare bazate pe certificate pentru aplicații portofel Horizen

Nodurile securizate mențin un standard de securitate și performanță. Acest lucru asigură că sistemul rămâne distribuit și rezistent la DDoS și alte atacuri.

Nodurile securizate necesită doar miza 42 ZEN. Acest lucru creează o barieră mult mai mică la intrare și permite mai multor persoane șansa de a rula un nod sigur. Alte sisteme de nod master necesită de obicei o investiție semnificativă (de exemplu, DASH necesită 1000 de jetoane, care depășește 300.000 USD)

În cele din urmă, nodurile securizate scad bariera la intrare pentru utilizatori. În plus, aplică comunicarea criptată între noduri. Drept urmare, protejează împotriva ascultării.

Provocări și critici

După cum sa discutat în articolele Hush și Zcash, Horizen folosește aceleași chei private și ceremonie de încredere ca Zcash. Aceasta înseamnă că orice problemă cu backdoor se va aplica și pentru Horizen

Rolf Versluis, inginer șef Horizen, comentează în continuare:

„Horizen (și Zclassic AFAIK) utilizează parametrii originali Zcash creați în ceremonia Zcash Parameter Generation.

După revizuirea procesului pe care echipa Zcash l-a finalizat pentru ceremonie, echipa Horizen a crezut că a fost realizat într-un mod care a minimizat posibilitatea apariției oricăror probleme cu „Deșeurile periculoase”..

Intenția a fost că, dacă Horizen ar găsi suport pe piață, vom putea fie să organizăm o nouă ceremonie de generare a parametrilor, fie să ne mutăm la un alt sistem software subiacent și să ne mutăm la un set diferit de parametri în acel moment. ”

Pe o notă mai încurajatoare, acest lucru nu ar afecta comunicarea la nivel de protocol și măsurile de securitate în vigoare, chiar dacă există o vulnerabilitate. În plus, până acum nu au existat dovezi că ceremonia în sine sau vreunul dintre actori a acționat cu răutate.

Dezvoltări noi și remarcabile

 • Ajutor Zen – Baza de cunoștințe a sistemului de birou de service și sistemul de ticketing pentru clienți
 • 7240+ noduri securizate – Aceasta este o realizare destul de mare și indică un Blockchain foarte rezistent și sigur
 • Parteneriat IOHK – Creat de Charles Hoskison de la Cardano, IOHK este o firmă de științe de date axată pe Fintech care va face o scufundare profundă de analize pentru Horizen
 • Suport portofel Ledger – Utilizatorii pot acum trimite și primi ZEN cu portofelul lor hardware

După cum puteți vedea, Horizen a fost ocupat să crească, extinzându-și echipa și rețeaua de noduri securizate. ZEN rămâne, de asemenea, o monedă profitabilă de top 10 Equihash.

Unde puteți stoca Horizen?

Horizen are o varietate de formate de portofel în mai multe sisteme de operare:

 • Portofele Arizen și Swing – Portofele de birou recomandate și acceptate de dezvoltatori pentru Windows, Mac și Linux
 • Portofel web – O interfață web inteligentă care permite accesul portofelului printr-un browser
 • Android – Un portofel mobil convenabil disponibil pentru utilizatorii de Android
 • Portofel de hârtie – Una dintre cele mai rudimentare și offline metode de stocare a criptomonedelor

Arizen portofel disponibil pe Windows, Mac și Linux

Unde să cumpărați sau să vindeți Horizen

Cele mai mari schimburi de volum includ Bittrex și Cryptopia.

Unde să Mine Zen

Unele dintre cele mai importante bazine miniere includ https://zenmine.pro/ și https://zen.suprnova.cc/ dar există zeci de alegere.

Concluzie

Horizen este un adevărat lider nu numai în confidențialitate, ci cu guvernanță, stimulente economice și ingeniozitate pură. Zen este prima Cryptocurrency care a fost construită în TLS. Protejează nu numai protocolul, ci și pachetele de date trimise între comunicații.

Sistemul lor securizat de noduri permite o barieră scăzută la intrare, flux de venituri pasive pentru operatorii de noduri. Acestea deservesc rețeaua aplicând cerințe stricte de confidențialitate, menținând istoricul complet și criptând datele de rețea.

Mulți oameni spun, „când Lambo” … Eu spun, când intimitatea? Cu inițiative precum Horizen, poate că răspunsul este, acum confidențialitate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map