Ce este GAZ? O introducere în NeoGas Crypto și ce face în NEO

O introducere în GAS

GAS este simbolul operațional care alimentează contractele și jetoanele inteligente construite pe blockchain-ul NEO. Dacă citești CoinCentral, probabil ai auzit de Ethereum. Este posibil să fi auzit și despre competitorul Ethereum din China, NEO. Pe Ethereum, gazul Ethereum este taxa pe care o plătesc dezvoltatorii atunci când execută contracte inteligente. Se plătește în ETH. Pe NEO, au creat un simbol operațional separat pentru dezvoltatori și l-au numit GAS.

Mai ales în ultima lună, vedeta NEO este în creștere. După o remarcare în 2017, platforma de contracte inteligente se concentrează pe adăugarea de funcționalități contractelor inteligente. Arhitectura NEO face contracte inteligente ușor de codat, conectabile la active și identități digitale și conforme cu guvernul.

Pe măsură ce NEO a crescut, crește și prețul acțiunii sale sub forma monedei NEO. Investitorii care sunt noi în NEO ar putea crede, de asemenea, că această monedă NEO este simbolul operațional care alimentează contractele inteligente din rețea. Nu este cazul. GAS este ceea ce utilizează dezvoltatorii pentru contractele lor inteligente pe NEO.

preț GAZ a crescut în ultimele luni, pe măsură ce mai mulți investitori devin înțelepți cu privire la utilizarea sa în ecosistemul NEO. Popularitatea sa ca vehicul de investiții s-a deschis și odată cu introducerea sa pe Binance ca monedă tranzacționabilă. În acest moment, puteți tranzacționa doar GAZ pe Binance. În caz contrar, dacă doriți GAS, va trebui să îl câștigați. În acest articol vom analiza NEO, GAS, ce este și cum să-l câștigi.

Istoria NEO: AntShares & Antreprenoriatul chinez

NEO a fost numit inițial AntShares. AntShares a fost primul proiect open source blockchain din China care a câștigat notorietate pe scară largă. Fondatorii AntShares, Da Hongfei și Erik Zhang știau că blockchain-ul este un instrument puternic. Ei și-au imaginat o economie în care activele digitale puteau fi securizate și tranzacționate pe blockchain. Puteți chiar să încorporați măsuri de identitate pentru a crea semnături digitale pentru oameni reali. Aceeași tehnologie de identitate ar putea alimenta, de asemenea, măsuri de urmărire pentru obiecte din viața reală.

Ideea AntShares a venit ca răspuns la problemele cauzate de Legea privind semnătura digitală a Chinei din 2005, care a permis oamenilor să semneze documente legale digital. Cu toate acestea, a stabilit cerințe stricte cu privire la modul în care aceste semnături trebuiau verificate. La Da Hongfei și Eric Zhang, blockchain-ul a prezentat o soluție ideală la aceste probleme de verificare a identității. Au vrut să construiască un blockchain care să fie conform guvernului. În cele din urmă, au sperat că companiile vor folosi AntShares pentru a construi contracte conforme și lanțuri de aprovizionare.

cofondatori neo

AntShares a continuat până în 2017, când au schimbat compania ca NEO. Noul nume și imagine au oferit companiei mai multă credibilitate. Toate jetoanele AntShares au devenit jetoane NEO. Cu toate acestea, au existat și AntCoins care au furnizat gazul pentru executarea contractelor în rețeaua AntShares. Aceste AntCoins au fost redenumite GAS.

Onchain

Nicio discuție despre NEO și AntShares nu ar fi completă fără o privire de ansamblu rapidă despre Onchain. Onchain este o companie-soră a NEO (fostă AntShares), fondată de aceiași fondatori. Este complet separat de NEO, dar cele două companii lucrează împreună.

Onchain proiectează și construiește blockchains pentru utilizare în afaceri. Multe companii sunt interesate de modalitățile prin care ar putea folosi registre mari private distribuite. Onchain’s Arhitectura rețelelor distribuite ajută companiile să evalueze utilitatea activelor digitale blockchain în practicile lor comerciale actuale. Onchain a lucrat mult cu Microsoft China și alte companii mari pentru a dezvolta cazuri de afaceri blockchain.

Înțelegerea Onchain este importantă pentru a afla despre GAS din două motive. În primul rând, fondatorii NEO se concentrează pe afaceri și construiesc activ aplicații private, pe lângă NEO orientate către public. Aceasta înseamnă că au o înțelegere mai profundă a ceea ce au nevoie întreprinderile într-o platformă de contracte inteligente. Un avantaj imens.

De asemenea, planifică funcționalitatea viitoare pentru NEO numită NeoX (așa cum vom vedea mai târziu în acest articol). NeoX ar permite tranzacții cross-blockchain. Aceasta înseamnă că marile corporații și-ar putea lega blockchain-urile private cu blockchain-ul NEO pentru a obține cele mai bune din ambele lumi.

Companiile care execută contracte pe NEO vor avea nevoie de GAS pentru a alimenta aceste tranzacții.

Rețeaua curentă

NEO lucrează la un mecanism unic de consens. În loc de dovada muncii sau dovada mizei, NEO folosește Toleranță delegată a defecțiunilor bizantine (dBFT). În dBFT, părțile interesate din NEO votează un grup de contabili pentru fiecare bloc. Nodurile de contabilitate creează blocuri, iar apoi rețeaua trebuie să fie de acord cu noul bloc. Acest sistem necesită mai puține resurse decât alte tipuri de consens și, de asemenea, este mai capabil.

Folosind acest sistem de contabili votați, NEO atinge 1.000 de tranzacții pe secundă și teoretic ar putea ajunge la 10.000 de tranzacții pe secundă cu optimizarea corectă. Comparativ cu capacitatea actuală a rețelei Ethereum de 15 tranzacții pe secundă, NEO are un avantaj clar. Acest lucru este valabil mai ales pentru utilizarea pe scară largă, de către întreprindere, a contractelor inteligente.

dBFT combină, de asemenea, tehnologia de identitate digitală. Contabilii pot fi oameni și instituții reale, cunoscute pe nume de rețea. Acest lucru este important, deoarece NEO vrea să respecte guvernul. Este posibil ca autoritățile de aplicare a legii, autoritățile de reglementare și sistemul judiciar să se înregistreze și să monitorizeze active financiare conforme în rețeaua NEO. Deși nu este neapărat esențială pentru NEO în orice moment, rețeaua NEO intenționează să sprijine conformitatea atunci când este necesar.

NEO folosește două jetoane separate

Acum că am acoperit dBFT și contabilii NEO, putem începe să înțelegem diferența dintre cele două jetoane din spatele platformei NEO: NEO și GAS.

NEO: Jetonul de gestionare

NEO nu este o monedă sau un activ. Este doar drept drept de vot în guvernarea și gestionarea NEO. Aceasta înseamnă că deținerea unui NEO vă dă dreptul la un vot despre cine vor fi contabili pentru următorul bloc. Părțile interesate din NEO votează, de asemenea, asupra modificărilor rețelei. Există 100 de milioane NEO în totalitate, toate create la începutul rețelei. Jetoanele NEO nu pot fi subdivizate.

Deținerea NEO este, de asemenea, modul în care GAS este distribuit cu fiecare bloc nou. Dacă dețineți NEO când un bloc este finalizat (la fiecare 15-25 de secunde), veți primi GAS. Deținerea a 1 NEO te-ar câștiga .0003-.0005 GAZ pe zi.

NeoGas (GAS): Indicativul operațional

Numele complet pentru GAS este NeoGas, conform Cartea albă NEO. Este simbolul operațional care alimentează contractele și jetoanele inteligente construite pe blockchain-ul NEO. NEO folosește un jeton separat, cum ar fi GAS, astfel încât proprietatea / gestionarea NEO să nu fie direct legată de utilizarea platformei.

Aprovizionarea cu GAS crește cu 8 la fiecare bloc (15-25 secunde). Aceste 8 GAZ sunt împărțite între toți deținătorii NEO. La fiecare două milioane de blocuri, recompensa GAS pe bloc pentru deținătorii de NEO scade cu 1. Limita maximă de GAS este de 100 de milioane de jetoane, dar NEO nu se așteaptă să atingă acel punct timp de 22 de ani.

Deținătorii de NEO vor trebui să-și țină NEO în portofele private pentru a-și putea revendica GAZ-ul. Dacă cumpărați NEO și îl lăsați într-un portofel de schimb, nu veți colecta GAS. Variat Fire Reddit aveți instrucțiuni pentru configurarea portofelului și revendicarea GAS.

Componentele cheie ale NEO

Deoarece GAS alimentează ecosistemul NEO, valoarea sa este direct legată de utilitatea NEO. Merită să ne uităm la ce poate face NEO și la ce intenționează să implementeze în viitor.

Active digitale

De la fondarea AntShares, activele digitale au fost componenta de bază a dezvoltării acestui proiect. Obiectivul din spatele NEO este de a face active digitale sigure, transparente și dificil de copiat, falsificat sau piratat. Există două tipuri de active pe NEO.

În primul rând, activele globale sunt cele pe care oricine le poate identifica. Sunt disponibile pe blockchain și pot fi partajate între contracte și proiecte. Aceste tipuri de active sunt importante pentru transparență, eficiență și standardizare. Pot fi stocate cu diferite niveluri de accesibilitate.

Activele contractului, pe de altă parte, rămân în zona de depozitare privată a unui contract. Atunci când două părți trebuie să facă schimb de informații confidențiale printr-un contract inteligent, ar folosi activele contractului. Aceste active sunt limitate la utilizatori cu permisiunea acordată prin contract.

Identitate digitală

Alături de activele digitale este identitatea digitală. Acest lucru se leagă de problema verificării semnăturii chineze pe care AntShares și Onchain s-au confruntat inițial folosind blockchain-ul. Odată implementată complet, identitatea digitală vă va permite să trimiteți identificare, trăsături faciale, amprente digitale, recunoaștere vocală, autentificare prin SMS și alte metode de verificare a identității și a identității. Identitatea verificată de blockchain ar putea fi apoi integrată în contracte inteligente și semnături digitale.

Putem de asemenea da identitate bunurilor ceea ce înseamnă că obiectele fizice sunt legate de datele blockchain în moduri fundamentale. Acest lucru ar putea fi la fel de simplu ca urmărirea inventarului utilizând coduri QR. De asemenea, ar putea intra în metode mai complexe de verificare a mărfurilor sau de testare a calității. Odată ce un obiect fizic are o identitate blockchain, devine aproape imposibil să se manipuleze înregistrările istoriei sale, prevenind toate tipurile de fals și corupție..

NeoContractele

neocontract

Pentru a face activele și identitățile utile funcțional, NEO implementează contracte inteligente. Aceste contracte NeoContract diferă de contractele inteligente Ethereum, deoarece sunt adoptate mai ușor. NeoContractele folosiți C #, Java și alte limbaje de programare obișnuite într-o mașină virtuală scalabilă. Aceasta înseamnă că dezvoltatorii nu trebuie să învețe un nou limbaj de programare pentru a implementa un NeoContract.

NEO planifică, de asemenea, funcții avansate pentru a-și face contractele mai utile, toate alimentate cu GAS.

Funcții avansate alimentate de GAS

NEO are trei caracteristici avansate în curs de dezvoltare:

  1. NeoX –

    Discutat mai devreme în acest articol, NeoX își propune să traverseze blockchain-urile. Deși cartea albă NEO nu este clară exact cum va funcționa, NeoX promite să ofere interoperabilitate între mai multe blockchain-uri, inclusiv legături private / publice blockchain.

  2. NeoFS – Pentru a face activele digitale și contractele inteligente mai capabile, NEO implementează un sistem de stocare și partajare a fișierelor pe blockchain. Acest lucru ar facilita transferul fișierelor digitale ca parte a unui contract.
  3. NeoQS –

    Deși nu este o caracteristică directă a utilizatorului, în viitor rețeaua NEO intenționează să fie rezistentă la atacurile computerelor cuantice. Încă o amenințare îndepărtată, știind că NEO lucrează la soluții cuantice oferă o mică minte pentru investitorii pe termen lung.

Concluzie

NEO s-a poziționat ca un concurent puternic față de Ethereum în contractele inteligente. Accentul NEO asupra activelor, identității și caracteristicilor viitoare îl diferențiază de Ethereum. Este clar că NEO este unul dintre cele mai importante proiecte pe care le-am văzut ieșind din China. Este viitor, întrucât o companie este strălucitoare.

Jetonul GAS este mai puțin o oportunitate de investiție și mai mult un jeton operațional. Cu toate acestea, valoarea GAS va crește probabil odată cu popularitatea NEO. O opțiune pentru investitorii entuziasmați de NEO este achiziționarea jetonului NEO. Apoi, veți câștiga automat GAS cu fiecare bloc nou finalizat, sporind dividendele. Jetonul NEO se va aprecia, de asemenea, pe măsură ce platforma crește în popularitate, creând un câștig-câștig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map