Ce este dovada capacității? O soluție minieră ecologică

Ce este dovada capacității?

Acest articol va explora dovada capacității de exploatare, capacitatea de a utiliza spațiu gol pe hard disk pentru a extrage monede gratuite. În timp ce majoritatea monedelor folosesc dovada muncii sau dovada mizei în generarea blocurilor, există o monedă care utilizează în prezent dovada capacității.

Hashing

Dovada muncii și dovada capacității necesită utilizarea funcțiilor hash. O funcție hash este o funcție unidirecțională, ceea ce înseamnă că este ușor să introduceți informații și să calculați hashul, dar extrem de dificil să luați hashul și să determinați informațiile originale. În general, intrarea poate fi orice informație, iar ieșirea este un șir alfanumeric, o listă de numere și litere.

De exemplu, dacă puneți cuvântul „câine” în funcția de hash SHA-256, utilizată de Bitcoin, rezultatul este:

cd6357efdd966de8c0cb2f876cc89ec74ce35f0968e11743987084bd42fb8944

Dar dacă adăugați o singură literă și introduceți cuvântul „doge”, hashul devine:

c4e793c81ee40370d827d0cbe748d246cffca2cbe959383edf0976d041ece9e5

Aceste ieșiri au fost banale de calculat, dar ar fi aproape imposibil să primiți aceste hashuri și să determinați intrarea originală.

Dovada muncii

Dovada muncii este cea mai asemănătoare cu dovada capacității, dar necesită echipamente costisitoare și specializate. Când ați terminat de extras dovezi ale monedelor de lucru, ați fi greu să găsiți orice alte aplicații pentru hardware-ul dvs. de minerit. Dovada muncii este, de asemenea, extrem de puternică și consumă multă energie, punând uzura mașinilor, determinându-le să necesite în mod regulat reparații sau înlocuire.

Bitcoin Mine

Iată un scurt rezumat al dovezii muncii.

 1. Minerii adună tranzacții și le pun într-un bloc.
 2. Toate datele din bloc, care includ hash-ul din blocul anterior, trec printr-o funcție hash pentru a produce o nouă valoare hash.
 3. Minerii modifică rapid un număr din antetul blocului cât de repede pot, pentru a încerca să găsească o valoare hash corectă.
 4. Primul miner care a găsit o valoare hash corectă transmite blocul către restul rețelei, iar ceilalți mineri validează tranzacțiile înainte de a lucra la următorul bloc.

Dovada capacității – Explicație simplificată

Mai degrabă decât schimbarea constantă a numerelor din antetul blocului și hashing pentru soluție, dovada capacității implică reprezentarea grafică a hard disk-ului – actul de calcul și stocare a soluțiilor pe computer înainte de începerea exploatării. Unele soluții sunt mai rapide decât altele. Dacă se întâmplă că unitatea dvs. de disc are cea mai rapidă soluție la puzzle-ul celui mai recent bloc, veți câștiga blocul.

Algoritmul de exploatare este prea complicat pentru a fi calculat în timp real, iar timpii de blocare sunt atât de scurți (o medie de 1 bloc la fiecare 4 minute), încât soluțiile trebuie salvate înainte de timp pe hard disk. În cele din urmă, cu cât aveți mai multe soluții, numite și parcele, pe hard disk, cu atât mai mari sunt șansele de a avea cea mai bună soluție pentru cel mai recent puzzle.

Dovada capacității – o analogie

Imagineaza-ti „V-ați umplut hard diskul cu bilete de loterie și atunci când este generat un număr aleatoriu, verificați pentru a vedea cine are cele mai multe numere potrivite”. Dacă ai cele mai multe numere potrivite, câștigi o recompensă. Cea mai bună parte este „veți continua să utilizați aceste bilete de loterie bloc după bloc”.

Dovada capacității – Explicație tehnică

Dovada capacității implică două părți. Există graficarea hard disk-ului și exploatarea efectivă a blocurilor. În funcție de dimensiunea hard disk-ului dvs., poate dura zile sau chiar săptămâni pentru a crea fișierele dvs. unice de complot. Complotarea folosește un hash foarte lent cunoscut sub numele de Shabal. Acest lucru este diferit de hasha SHA-256 folosit mai devreme în articol, pe care minerii Bitcoin îl folosesc rapid. Deoarece hashurile Shabal sunt greu de calculat, le precomputăm și le stocăm pe un hard disk. Acest proces este cunoscut sub numele de graficarea hard disk-ului.

Complotarea

Când faceți complot, cunoscut și ca crearea unui fișier de complot, creați ceva numit nonces. Nonces sunt create prin hashingul repetat al datelor, inclusiv ID-ul contului. Cu cât alocați mai mult spațiu pe hard disk, cu atât puteți păstra mai multe nonces. Un nonce va ajunge să conțină 8192 hashuri. Aceste 8192 hash-uri sunt organizate în perechi, cunoscute sub numele de scoops. Fiecărei cupe i se atribuie un număr de la 0 la 4095.

Dovada capacității Nonce

În timpul exploatării, calculați un număr de primăvară între 0 și 4095. Să presupunem că calculul dvs. vă oferă un număr de primăvară de 42. Ați merge apoi la scoopul 42 din nonce 1 și ați folosi datele respective pentru a calcula o perioadă de timp, numită termen limită . Repetați acest proces pentru toate nonces-urile pe care le aveți pe hard disk. După calcularea tuturor termenelor, ați alege termenul minim. Termenul reprezintă „Numărul de secunde care trebuie să treacă de când [ultimul] bloc a fost falsificat înainte să vi se permită să falsificați un bloc. Dacă nimeni altcineva nu a falsificat un bloc în acest interval de timp, puteți să falsificați un bloc și să revendicați o recompensă de bloc ”.

De exemplu, când extragi, ai un termen minim de 25 de secunde. Dacă nimeni altcineva nu poate forja un bloc în următoarele 25 de secunde, vi se va oferi posibilitatea de a forja blocul și de a câștiga recompensa.

Avantaje și dezavantaje

Acum aveți o bucată de bucăți și elementele de bază ale dovezii capacității. Iată o privire asupra câtorva dintre avantajele și dezavantajele utilizării hard disk-urilor pe ale mele.

Avantaje

 • Puteți utiliza orice hard disk obișnuit deci ceilalți mineri nu vor fi câștigat un avantaj din achiziționarea de echipamente specializate, cum ar fi cu ASIC mining pentru Bitcoin.
 • Utilizarea unităților de hard disk este de 30 de ori mai eficientă din punct de vedere energetic decât extragerea bazată pe ASIC.
 • Dovada capacității este mai descentralizată, deoarece toată lumea are un hard disk. Puteți chiar a mea de pe hard disk-ul telefonului dvs. Android.
 • Minerii nu trebuie să actualizeze continuu echipamentul. Hard disk-urile mai vechi pot stoca date la fel de bine ca cele noi.
 • Când ați terminat de exploatat, puteți șterge hard diskul și îl puteți utiliza în scopul său inițial

Dezavantaje

 • Dovada populară a minelor de capacitate ar putea duce la o altă cursă a înarmărilor. Astăzi oamenii folosesc hard disk-uri terabyte, dar în cele din urmă am putea vedea petabytes, exabytes și zettabytes.
 • Dovada capacității este o tehnologie relativ nouă și nu este riguros testată și contestată în lumea reală.
 • În prezent, hard disk-urile trasează date care sunt inutile dincolo de scopul său de exploatare. Cu toate acestea, există planuri ca hard diskurile să servească drept stocare redundantă pentru informații importante sursă deschisă. Hard disk-urile pot stoca hărți, articole de pe Wikipedia sau alte informații demne de păstrat.
 • Este deja malware extragerea Bitcoin pe computerele oamenilor. Dacă dovada capacității a devenit populară, este posibil să vedeți programe malware care planifică hard disk-urile oamenilor. Principala diferență este că este mult mai puțin probabil să observați că o parte din spațiul pe hard disk este ocupat.

Burstcoin

Burstcoin este prima și singura monedă care folosește dovada capacității. Au o echipă de dezvoltare activă și planuri mari pentru viitor. Au atras chiar ochiul entuziastului criptomonedelor John McAfee. Puteți consulta ghidul complet de pe Burstcoin chiar aici.

McAfee Burst Tweet

Gânduri finale

Dovada capacității este o soluție interesantă la problemele care au apărut cu algoritmii de consens clasici de dovadă a muncii. Tinde să conducă la o descentralizare crescută a puterii miniere și la un consum mai mic de energie. Încă destul de nedovedit, numai timpul va spune cât de eficientă este dovada capacității și dacă va deveni sau nu noua normă pentru algoritmii de consens.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map