Ce este Dogecoin: cea mai valoroasă glumă din lume sau Altcoin speculativ?

Dogecoin este o monedă digitală open-source peer-to-peer. Parte meme, parte token funcțional, parte legendă în comunitatea criptomonedelor, Dogecoin face un studiu de caz interesant.

Dogecoin este ca un comediant de clasă care a fost dat afară din școală pentru că a făcut glume, care oricum a ajuns să devină miliardar.

Deși este ușor să respingeți Dogecoin ca o glumă, comunitatea sa de susținere și capacitatea sa de piață masivă sunt greu de ignorat. Comunitatea Dogecoin este formată din peste 489.000 de abonați Reddit și a primit admirație de la indivizi precum Elon Musk.

Intră în Doge.

Ce este Dogecoin

Dogecoin este o monedă digitală peer-to-peer, la fel ca Bitcoin și Litecoin. A fost fondată în 2013 de Jackson Palmer și „Shibetoshi Nakamoto”. Site-ul și proiectul sunt legate de omagii aduse mascotei sale, a Câine japonez Shiba Inu. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu meme, „doge” este derivat din cuvânt, iar memele gravitează adesea în jurul expresiilor emoționale simple, cum ar fi „much wow”, „very crypto” și „such moon” în fontul Comic Sans.

Dogecoin_logo

Jetonul este conceput pentru a avea peste 100 de miliarde de monede, o diferență puternică între cea a concurenței sale Bitcoin, care va avea doar 21 de milioane de jetoane în total. Dogecoin funcționează la fel ca orice altă criptomonedă; poate fi exploatat sau cumpărat la majoritatea burselor.

Elon Musk și Dogecoin

Fondatorul Tesla, Elon Musk, și-a exprimat interesul față de Dogecoin de câteva ori.

În iulie 2020, tweet-ul lui Musk a precedat o creștere de 14% a prețului Dogecoin.

Este inevitabil pic.twitter.com/eBKnQm6QyF

– Elon Musk (@elonmusk) 18 iulie 2020


În decembrie 2020, Musk a scris pe Twitter „Un singur cuvânt: Doge”, ducând la o creștere de 20% a prețului Dogecoin.

Pe 27 ianuarie 2021, Musk a postat pe Twitter o copertă a lui Dogue, presupus ca răspuns la câștigul de 700% din prețul astronomic al Dogecoin în aceeași săptămână..

pic.twitter.com/a6kmk0PEgM

– Elon Musk (@elonmusk) 28 ianuarie 2021

Dacă sunteți nou în CoinCentral, nu suntem o revistă de bârfe care să treacă peste ceea ce spun vedetele despre proiectele aleatorii. Cu toate acestea, comentariile lui Musk au un impact deosebit, deoarece sunt atât de strâns legate de prețul Dogecoin și de volatilitatea emoțională care stau la baza în sectorul financiar..

Ar trebui să cumpăr Dogecoin? Ce se întâmplă cu Prețul Dogecoin?

Ca orice alt simbol, Dogecoin este susceptibil de volatilitate și speculații extreme.

Nimeni nu poate prezice prețul a nimic din piață sau vă poate sfătui dacă cumpărați sau nu un activ. Fluxurile și fluxurile de piață ar putea conduce Dogecoin în orice direcție și ar trebui să fiți pregătit să pierdeți 100% din investiția dvs. în orice criptomonedă.

Acestea fiind spuse, Dogecoin a înregistrat o creștere substanțială în 2017. Capul său de piață a doborât 2 miliarde de dolari în ianuarie 2018, iar simbolul bazat pe meme a început să atragă atenția mass-media.

Cu toate acestea, momentul său cel mai vizibil a fost pe 27 ianuarie 2021. După o săptămână de cumpărare de acțiuni pandemoniu alimentate de R / Wallstreetbets, cum ar fi Gamestop și AMC, pentru a arunca poziții scurte ale fondurilor speculative, iar Robinhood a întrerupt tranzacționarea acestor acțiuni și multe altele, Dogecoin a obținut cea mai puternică pompă de până acum. Capacitatea sa de piață a atins o cantitate enormă de 9,7 miliarde de dolari, iar Dogecoin s-a tranzacționat la un nivel maxim de aproximativ 0,076 dolari, în creștere de la puțin sub un bănuț în săptămâna precedentă..

Monedă de meme sfânt.. $ DOGE se stinge

– Troy Osinoff (@yo) 28 ianuarie 2021

Deși Dogecoin are un caz de utilizare de plată peer-to-peer și o comunitate activă și vibrantă, nu există informații suficiente pentru ca cineva să poată susține dacă ar trebui să investiți în Dogecoin sau în orice criptomonedă în acest sens sau nu.

De unde puteți cumpăra Dogecoin?

Un mare motiv pentru care Dogecoin a reușit să intre în popularitate și să rămână popular este datorită disponibilității sale pe scară largă în schimburi. Cel mai popular schimb pentru Dogecoin este Bittrex (30% superior) și Poloniex (20%), precum și schimburi minore Gate.IO, HitBTC, Cryptopia și CoinExchange, cea mai populară pereche fiind BTC-DOGE.

Unde puteți stoca Dogecoin?

Noțiuni de bază cu Dogecoin este un proces destul de simplu. Utilizatorii noi pot descărca fișierul Portofel MultiDoge de pe site și configurați-l în mai puțin de 5 minute. Alternativ, utilizatorii își pot stoca Dogecoin fie pe portofelele de schimb, fie pe orice alte portofele care acceptă Doge.

doge1Navigând pe site-ul Dogecoin, veți vedea cât de simplu a făcut echipa procesul de integrare.

doge la bord

Fundația Dogecoin

Comunitatea Dogecoin a creat o organizație non-profit (acum aparent defunctă) numită Fundația Dogecoin pentru a „facilita utilizarea Dogecoinului prin eforturi de bunăvoință, promoționale și caritabile”.

fundație dogecoin

Fundația Dogecoin își extinde în mod deschis brațele către cei care „vor să răspândească dragostea folosind magia doge”.

Această fundație susține, de asemenea, că va face „eforturi masive pentru a ajuta oamenii, indiferent dacă sunt pe Lună sau pe Pământ”.

Fundația Dogecoin are o activitate inactivă Profil Reddit (ultima postare în urmă cu peste 2 ani) și Profilul Twitter.

În afară de asta, nu sunt multe de văzut aici.

Este Dogecoin Legit?

Dogecoin a fost inițial creat ca o glumă și nu pretinde că este altceva în materialul său de marketing. Totuși, activul digital în sine a devenit mult mai mare decât pare să fi intenționat fondatorii săi originali. Dogecoin a devenit un activ extrem de speculativ listat pe mai multe burse mari și îi avertizăm puternic pe utilizatorii noștri dacă se gândesc să-și pună banii în el.

Este Dogecoin următorul Bitcoin? Probabil ca nu. Cu toate acestea, după ce a doborât o capitalizare de piață de 9,6 miliarde de dolari, Dogecoin deține cel puțin coroana pentru unul dintre cele mai valoroase meme din lume.

Gânduri finale

Dacă există o singură lecție de aur pe care o putem extrage din proiectul Dogecoin este importanța construirii unei comunități.

Jetonul a fost mult timp respins ca o glumă de elita criptomonedelor, însă Dogecoin este departe de a fi învechit datorită comunității sale robuste de oameni care pur și simplu doresc să vadă moneda reușind de dragul succesului.

Glumind sau nu, Dogecoin a reușit să realizeze ceva ce puține jetoane pot. A existat de aproape 5 ani, ceea ce câștigă un anumit respect.

O analiză a Dogecoin adaugă, de asemenea, o anumită culoare peisajului actual al criptomonedelor. Acest simbol simplu nu pretinde a fi altceva decât ceea ce este: o monedă digitală peer-to-peer. Printre mii de pagini de carte albă, teorii complexe și explicații pedante ale pieței criptomonedelor, Dogecoin este o raritate – iar comunitatea sa o iubește.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map