Ce este DigixDAO? | Ghid pentru începători

Ce este DigixDAO?

DigixDAO intenționează să creeze o nouă criptomonedă susținută de bare reale de aur. DigixDAO este organizația autonomă descentralizată Digix, un grup descentralizat de participanți care iau decizii despre cum să crească ecosistemul global Digix. Participanții au achiziționat jetoane DGD în „prima dată în colectivitate pe Ethereum Blockchain. ”

Deținătorii de jetoane DGD vor lua decizii legate de orice propuneri prezentate către DigixDAO. Ca o recompensă pentru vot și luarea deciziilor în creșterea Digix, deținătorii DGD primesc recompense legate de DGX, un simbol care reprezintă 1 gram de aur. Tokenizarea lor de aur își propune să ofere stabilitate și stocare de valoare în spațiul criptomonedelor. Bitcoin este adesea denumit aur digital, dar în acest ghid vom analiza modul în care DigixDAO digitalizează proprietatea dvs. asupra aurului real..

Sigla DigixDAO

Dovada activului

Pentru a distribui jetoane DGX reprezentând 1g de aur, Digix utilizează Dovada activelor (PoA). Procesul implică înregistrarea deținerii unui activ pe blockchain-ul Ethereum și crearea Carduri PoA Asset. „Cardurile de active sunt certificate folosind semnături digitale secvențiale de la entitățile din lanțul de custodie, și anume Vânzător, Custode, Auditor, care sunt validate în continuare cu dovada achiziției și chitanțele de depozit furnizate și încărcate pe sistemul de fișiere interplanetar pentru înregistrare permanentă. ”

Vânzător, ValueMax Singapore, este o companie cotată la bursă care vinde bare de lingouri de aur certificate London Bullion Market Associate.

Independentul Auditor, Inspectoratul Bureau Veritas, verifică calitatea și cantitatea aurului în fiecare trimestru.

Participanții Seif custode, Casa sigură, este situat în Singapore. Seiful lor poate stoca până la 30 de tone de aur, dar în viitor, Digix va căuta să deschidă mai multe seifuri în întreaga lume pentru redundanță de reglementare.

Casa sigura

În total, cardurile Dovada activelor stocate pe blockchain-ul Ethereum conțin:

  • Marcaj de timp pentru crearea cardului
  • SKU al barei de aur
  • Numărul de serie al barei
  • Semnăturile digitale ale lanțului de custodie (furnizor, custode, auditor)
  • Bon de cumparaturi
  • Documentația de audit
  • Chitanță de depozit
  • Taxe de depozitare datorate

Jetoane DGX

Acum, că știm cum este securizat aurul, este timpul să realizăm jetoanele DGX. Jetoanele DGX sunt create printr-un contract inteligent care primește carduri PoA și generează jetoane DGX pentru fiecare gram de aur. De exemplu, dacă un card PoA de 100g este trimis către contractul inteligent, 100 de jetoane DGX sunt create și trimise către un portofel Ethereum. Aceasta înseamnă că Digix nu se angajează în rezerve fracționate. Fiecare jeton DGX reprezintă întotdeauna 1g de aur și este divizibil la 0,001g.

Jetoanele DGX vin cu două seturi de taxe asociate stocării și securizării aurului. Există o taxă de depășire care se ridică la 0,60% anual și, de asemenea, o taxă de tranzacție de 0,13% la transferul DGX cu un portofel Ethereum. Cu toate acestea, Digix o va face fluturați taxele de depozitare în timpul primului an de funcționare.

Vom discuta ulterior despre modul în care taxele DGX sunt transmise deținătorilor DGD.

În loc să utilizați cardurile PoA pentru a genera jetoane DGX, este disponibil și procesul invers. Reformarea jetoanelor DGX în cărți PoA și apoi lingourile de aur fizice vă vor costa 1 jeton DGX. Bara de aur pe care o revendicați trebuie să fie, de asemenea, un multiplu de 100 de grame și puteți alege fie să ridicați bara de aur personal, fie, în funcție de țară, să vi se trimită.

Jetoanele DGX sunt esența DigixDAO și își propun să rezolve două probleme. Vor să facă mai ușor și mai ieftin deținerea și lichidarea activelor de aur, oferind în același timp o stabilitate atât de necesară criptomonedelor. Deși nu sunt încă disponibile pentru cumpărare, se așteaptă ca jetoanele DGX să fie lansate în primul trimestru al anului 2018.

Jeton DGX

Jetoane DGD

Titularii DGD pot vota cu privire la modul în care sunt alocate fondurile DigixDAO. Deținătorii de jetoane DGD pot face „decizii manageriale active la orice propuneri depuse la DigixDAO. ”

Cu toate acestea, există o oarecare confuzie cu privire la recompensele pentru deținătorii DGD care verifică și aprobă propunerile de proiect. Întrebările frecvente Digix Global spune „fiecare simbol vă recompensează cu o cotă proporțională a taxei de tranzacție DigixDAO pe Digix Gold, notată în jetoane aur DGX. ”

Există, de asemenea, planuri de a include „taxe de depozitare ca parte a structurii de reducere către deținătorii de jetoane DGD. ”

FAQ spune, de asemenea, pentru „participarea la propuneri, va exista o recompensă cu jetoanele DGX”.

Cu toate acestea, în februarie 2018, echipa Digix a postat pe Mediu „Am dori să subliniem în continuare că DGD nu oferă„ venituri pasive ”, nici„ dividende ”,„ drepturi la profiturile comisiei DGX tranzacționate ”.”

În postare se menționează că puteți primi recompense Digix, cum ar fi „reduceri DGX sau reduceri”.

Nu este clar în acest moment cât de mult vor fi valorile reducerilor în ceea ce privește obținerea DGX. Ceea ce este clar, indiferent care sunt recompensele, este că nu sunt primite pasiv și trebuie revendicate trimestrial. După lansarea jetoanelor DGX, vor exista informații suplimentare cu privire la modul în care titularii DGD pot începe să voteze în guvernarea DGD și să primească recompensele lor.

Istorie

Digix a fost înființată în Singapore în decembrie 2014, iar desfășurarea colectivă a DGD a avut loc pe 30 martie 2016. A fost prima organizație distribuită în mod colectiv și importantă găzduită pe rețeaua Ethereum. Vânzarea intenționează să ruleze timp de 30 de zile, dar și-a atins capacitatea maximă de 5,5 milioane de dolari în doar 12 ore, vânzând 1,7 milioane de jetoane DGD și rezervând 300.000 pentru echipa Digix. Angajamente care au trimis peste 15.000 USD Ether a primit o insignă specială care le va permite să trimită propuneri către DigixDAO.

La bine sau la rău, când vedeți cuvântul DAO, s-ar putea să vă gândiți la hacking. În iulie 2017, peste 4000 DGD au fost într-adevăr furat datorită unei vulnerabilități a contractului inteligent de tip crowdsale. Bugul a fost în cele din urmă remediat și jetoanele au fost rambursate la cele 35 de adrese afectate.

În 2018, Digix se apropie de un moment critic din istoria sa cu eliberarea aurului tokenizat sub forma tokenului DGX. Există o cursă pentru a deveni cea mai de încredere monedă stabilă în criptomonedă și ca Fondator Digix a spus, „dacă cineva ar extrapola … pe o perioadă mai lungă de timp, stabilitatea aurului ca acoperire împotriva riscurilor geopolitice și economice este incontestabilă”.

Echipa Digix Global

Digix echipă cu sediul în Singapore este condus de trei fondatori: Kai C. Chng, Anthony Eufemio și Shaun Djie. Kai C. Chng este absolvent al Școlii de Afaceri din NYU, fost comerciant pentru HSBC. Și-a părăsit locul de muncă tranzacționând titluri datorită credinței sale puternice în tehnologia blockchain. Anthony Eufemio a absolvit USC Viterbi și a lucrat în dezvoltarea de software de peste 18 ani. Shaun Djie este „coordonatorul principal al celui mai mare grup Ethereum Meetup din Asia” și un colaborator la „Smart Nation Research” pentru guvernul din Singapore.

Echipa Digix Global

Aprovizionarea cu monede și durabilitatea

Există 2 milioane de jetoane DGD, cu 15% alocate dezvoltatorilor. Cu toate acestea, dacă DigixDAO necesită mai multă finanțare și majoritatea participanților sunt de acord, atunci poate avea loc o altă desfășurare de jetoane DGD.

Furnizarea de jetoane DGX va depinde de cererea de aur și de dimensiunea bolților lor. Primul seif cu care Digix lucrează poate deține aproximativ 2 miliarde USD în aur, așa că, dacă noul standard de aur DGX devine popular, vor trebui să se extindă la mai multe seifuri.

Dacă jetonul DGX reprezintă cu succes aurul, atunci există planuri de a crea și mai multe jetoane pentru argint și alte metale prețioase.

Taxele de tranzacție de 0,13% și o treime din comisioanele de depozitare pe DGX intră în beneficiul DigixDAO. În ceea ce privește sustenabilitatea jetonului DAO și DGX, dacă cel puțin 80% din DGD deținătorii votează pentru lichidare DAO, apoi deținătorii DGX vor fi rambursați fie în bare de aur, fiat, fie într-o criptomonedă.

Proiecte viitoare și foaie de parcurs

Crearea de jetoane DGX este doar începutul pentru Digix Global. Odată ce o monedă stabilă este introdusă în criptomonedă, posibilitățile sunt nelimitate.

Moștenirea bogăției

Digix intenționează să ofere o schimbare a unui om mort pentru a permite ca averea să fie transmisă la o adresă Ethereum la alegere. Dacă nu ați accesat rețeaua Digix pentru o anumită perioadă de timp, contractul inteligent va trimite automat DGX-ul dvs. în portofelul unui moștenitor.

Gamificare

În loc să utilizeze aurul Warcraft, Digix ar dori ca dezvoltatorii să poată folosi aurul real ca monedă în joc.

Împuternicire legală

„Jetoanele DGX pot oferi o mai bună și mai puțin volatilă depozit de valoare pentru Escrow servicii pe blockchain. ”

Parteneriate cu monede stabile

Dai Stablecoin va fi susținut de DGX ca colateral. Dai își propune să „creeze o monedă stabilă descentralizată, legată de 1 USD și susținută de o garanție diversificată pe lanț”.

Împrumuturi și microfinanțare

Volatilitatea actuală a criptomonedelor le face mai puțin decât ideale pentru împrumuturi. Cu toate acestea, Digix consideră că ar putea exista o nouă industrie bazată pe împrumuturile unui token DGX mai stabil.

Concurență

Digix Global are doi concurenți principali. Există instituții care vând deja aur, precum GoldMoney, liderul pieței în stocarea digitală a aurului, deținând active de 2 miliarde de dolari. De asemenea, sunt la bursa din Toronto. GoldMoney oferă un tip de card de debit care vă permite să cheltuiți aurul. Compania canadiană efectuează audituri regulate și independente ale deținerilor clienților, dar nu folosește nicio tehnologie blockchain pentru a stoca informații despre deținerile individuale.

Celălalt concurent principal este Tether, cea mai populară monedă „stabilă” din punct de vedere al volumului. Cu toate acestea, cu recenta citație Tether, pe piață există loc pentru concurenți.

Istoricul tranzacționării

În ianuarie 2018, marea majoritate a pieței criptomonedelor sa prăbușit. DGD a fost singura monedă din top 100 care a crescut în valoare în acel timp. Poate că acesta este un indicator timpuriu că oamenii vor căuta aurul ca un refugiu sigur în perioadele de incertitudine ale pieței. Prețul ICO al DGD a fost de aproximativ 3 dolari, dar în 2018, DGD a atins un maxim istoric de peste 400 de dolari. Când Digix livrează în sfârșit jetoanele DGX și recompensele pentru participanții DGD încep să intre, putem vedea o cerere și mai mare pentru DigixDAO.

Unde îl puteți cumpăra?

Marea majoritate a volumului DGD are loc pe Binance și Huobi. Pe Binance, DGD are atât perechi BTC, cât și ETH. Când DGX intră în funcțiune, acesta va fi disponibil pentru cumpărare cu Ether pe piața Digix.

Unde îl puteți păstra?

Orice portofele terță parte care permit jetoane Ethereum personalizate pot stoca jetoane DGD și DGX ERC20. Ai putea folosi imToken aplicație mobilă sau MyEtherWallet.

Gânduri finale

În 1971, America a rupt complet legătura dintre USD și aur. Aproape 50 de ani mai târziu, Digix intenționează să readucă standardul aur. O criptomonedă în dolari de aur nu numai că oferă stabilitate, dar poate duce la tokenizarea altor metale și mărfuri. Cu stabilitate și stocare de valoare pe un blockchain, este posibil un întreg ecosistem de aplicații. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă criptomonedele pot fi considerate aurul viitorului sau dacă aur este aurul viitorului.

Resurse aditionale

Mediu

Reddit

Stare de nervozitate

Github

Telegramă

Discordie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map