Ce este criptomoneda NEM? | Ghid pentru începători

NEM: Alătură-te mișcării

Mișcarea noii economii (NEM) este o soluție la nivel de întreprindere pentru a alimenta economia iminentă blockchain. Destinată inițial să fie o bifurcație a NXT, comunitatea a decis să folosească o bază de cod complet nouă, cu o versiune alfa lansată pe 25 iunie 2014 și prima versiune stabilă pe 31 martie 2015. Platforma este în prezent rescrisă în C ++ și va fi lansat ca actualizare „Catapultă” la începutul anului 2018.

Sistemul Smart Asset

Blockchain-ul NEM alimentează ceea ce ei numesc Smart Asset System. Acest sistem este destinat să fie o soluție deschisă, personalizabilă blockchain pentru orice număr de cazuri de utilizare construite pe baza apelurilor API simple și puternice. Blockchain-ul este securizat, iar tranzacțiile sunt procesate de o rețea globală de noduri care rulează software-ul de bază NEM, iar rețeaua este utilizată ca server API Gateway.

Aceasta înseamnă că dezvoltatorii care doresc să construiască aplicații cu blockchain nu trebuie să ruleze niciun software special NEM, întrucât toate funcționalitățile NEM sunt disponibile prin accesarea apelurilor API.

Acest lucru permite o mulțime de flexibilitate atunci când vine vorba de proiectarea sistemului și de modul în care diferite aplicații utilizează rețeaua NEM. Aplicațiile pot accesa direct API-ul NEM, pot accesa un server separat pe lângă efectuarea de cereri NEM sau serverele existente pot fi adaptate pentru a utiliza NEM în fundal.

O aplicație mobilă utilizând direct NEM Blockchain

Utilizarea rețelei NEM pe lângă un server existent

Un sistem vechi care folosește blockchain-ul NEM

Dezvoltatorii definesc NEM Adrese care acționează ca containere pentru active și pot fi actualizate și modificate în timp. O adresă ar putea reprezenta pur și simplu un portofel care deține monede sau ceva mai complicat, cum ar fi un document care necesită semnături sau alegeri care adună voturi.

Dezvoltatorul ar crea apoi Mozaicuri: active identice, transferabile, care reprezintă monedele, semnăturile sau voturile care vor locui în adrese. Acest sistem de flexibil adrese și configurabil mozaicuri este viabil pentru nenumărate cazuri de utilizare și, întrucât toate funcționalitățile NEM sunt accesate prin intermediul API-ului NEM, oricine poate construi orice fel de sistem pe care îl visează și îl poate conecta la blockchain-ul NEM cu relativă ușurință.

Dovada importanței și recoltarea

Blockchain-ul NEM folosește un algoritm de dovadă de importanță (spre deosebire de dovada de lucru a lui Bitcoin sau dovada de miză a lui PIVX) pentru a obține consensul printr-un proces care stimulează participarea activă la rețea. Acest lucru face ca o rețea descentralizată și agilă de noduri să se comporte bine. Fiecare nod are un scor de importanță care determină cât de des poate recolta (gândiți-vă la minerit sau la miza în sistemele PoW sau PoS) XEM, simbolul nativ al NEM.

O parte din acest sistem funcționează prin vestire monede: când plasați monede în portofel, acestea încep ca monede nevestite.

De-a lungul timpului, monedele dvs. vor începe să se învestească sau să conteze pentru importanța contului dvs. Pentru a fi eligibil pentru un scor de importanță, contul dvs. trebuie să aibă cel puțin 10000 XEM învestit.

Această parte a sistemului acționează la fel ca mizele de mizare în setările PoS, dar este doar o parte a calculării importanței dumneavoastră.

În plus față de urmărirea investirii, graficul tranzacțiilor din rețeaua NEM este analizat constant pentru a furniza informații cu privire la ce noduri contribuie și care nu.. Aceasta înseamnă că, cu cât trimiteți mai multe tranzacții către alți utilizatori și cu cât utilizați mai mult rețeaua în mod normal, cu atât devineți mai important. Procesul de învestire și valorile tranzacțiilor au ca rezultat un scor de importanță pentru fiecare nod, iar aceste scoruri sunt utilizate pentru a scala probabilitatea ca nodul dvs. să recolteze XEM.

Deoarece PoI nu necesită hardware, permite rularea nodurilor complete pe aproape orice mașină, indiferent de putere, împiedicând centralizarea recoltării la cei cu cele mai mari mașini..

Deoarece necesită un angajament de timp prin procesul de dobândire, previne efectul „bogat devine mai bogat” al multor sisteme de miză în care cei cu cei mai mulți bani devin imediat cei mai mari câștigători și nu pot fi depășiți.

În unele sisteme precum Bitcoin, blocurile miniere și rularea unui nod de rețea sunt separate. În sistemul NEM, rularea unui nod pentru securizarea rețelei și recoltarea monedelor se realizează de același software, stimulând rularea unui nod complet și ducând la o descentralizare mai mare în timp, pe măsură ce recoltarea devine mai profitabilă.

În ansamblu, sistemul PoI este unic și pare promițător, o alternativă excelentă la metodele de consens tradiționale, care toate vin cu partea lor de puncte tari și puncte slabe..

Alte caracteristici Blockchain

NEM utilizează o versiune personalizată a algoritmului Eigentrust ++ care implementează un „sistem de reputație” pentru nodurile din rețea. Practic, fiecare nod ține evidența informațiilor primite de la alte noduri (blocuri noi, tranzacții etc.) și apoi verifică aceste informații.

Dacă informațiile se dovedesc valabile, reputația nodului furnizor va crește și, dacă sunt informații proaste, reputația va scădea. Reputația tuturor nodurilor este apoi transmisă în jurul rețelei și actualizată în cadrul fiecărui nod. Acest lucru permite echilibrarea automată a sarcinii și eliminarea nodurilor defecte din rețea, menținând rețeaua funcționând cât mai ușor și rapid posibil.

Caracteristici suplimentare:

  • Filtre de spam încorporate care împiedică tranzacțiile de gunoi să inunde rețeaua și să înfundeze lucrările
  • Un sistem de sincronizare a timpului P2P care permite rețelei să mențină marcaje de timp precise fără a se baza pe servere externe pentru verificarea orei
  • Mesaje criptate pe blockchain fără a pirata câmpurile de tranzacții pentru a transporta date ca alte monede
  • Adresele cu mai multe semnături permit dezvoltatorilor să definească adresele partajate și controlul multipartit asupra activelor și containerelor

Informații despre tehnologia descrisă aici și pot fi găsite pe NEM tpagina de tehnologie și mai detaliat tehnic în referință tehnică.

Public vs. Privat

Blockchain public NEM

Oricine poate folosi blockchain-ul public NEM utilizând apelurile API așa cum este descris mai sus, dar pentru aplicațiile care necesită mai multă confidențialitate sau care doresc să păstreze lucrurile în interior, o versiune privată a blockchain-ului NEM poate fi furnizată pentru a rula pe servere interne și folosiți doar noduri predefinite la alegerea utilizatorilor. Pe aceste rețele de noduri private de încredere, unele caracteristici ale rețelei publice care sunt în vigoare pentru a preveni ca nodurile defecte să provoace probleme pot fi eliminate sau refolosite în domeniu, permițând tranzacții și mai rapide (în mii / secundă) într-o configurație cu cutie închisă.NEM blockchain privat

Aceste implementări private blockchain pot fi utilizate pentru a alimenta orice, de la programe de puncte de loialitate până la logistica flotei de transport maritim, toate fără a expune vreodată datele tranzacțiilor și oferind o viteză și o securitate de neegalat. Acest lucru are mult sens pentru companiile care doresc să utilizeze blockchain-ul pentru a-și alimenta instrumentele interne existente și nu au nevoie de funcționalitatea adăugată a lanțului public. Cazurile de utilizare pentru sistemul NEM public și privat sunt explorate pe site-ul lor web la https://nem.io/enterprise/.

Concluzie

NEM oferă un sistem cu adevărat impresionant, care promite să fie un jucător major în viitoarea economie alimentată de blockchain. Ușurința de dezvoltare, flexibilitatea și sistemul PoI unic fac din NEM o platformă foarte atractivă pentru orice dezvoltator sau companie care dorește să construiască o soluție blockchain.

Pe măsură ce timpul trece, cred că vom vedea din ce în ce mai multe proiecte interesante construite deasupra NEM. Fii cu ochii pe el!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map