Ce este Bluzelle? Un ghid pentru începători la baza de date descentralizată a Blockchain-ului

Ce este Bluzelle?

Bluzelle dorește să stabilească un nou standard pentru stocarea și gestionarea datelor. Întrucât blockchain pune bazele unei noi infrastructuri online, descentralizate, tehnologia centralizată nu va fi suficientă pentru a susține această experiență din epoca nouă. Cel puțin Bluzelle crede că așa, iar echipa sa își face partea pentru a contribui la construirea acestui viitor.

Ei prevăd că baza de date descentralizată Bluzelle va stabili un nou standard pentru noul internet. Cu Bluzelle, dezvoltatorii și consumatorii pot stoca date pentru aplicațiile lor în rețeaua distribuită, oferind un model mai flexibil și mai sigur decât serviciile actuale. Deși ținta sa este stocarea datelor, de fapt nu concurează cu Siacoin sau Filecoin, deși este ușor de gândit la prima vedere. În teorie, Bluzelle ar lucra alături de programe precum Sia, Substratum, iExec și Golem pentru a crea internetul de nouă generație.Bluzelle vs Oracle

Cum funcționează Bluzelle?

În esență, ecosistemul Bluzelle conectează consumatorii care doresc să închirieze spațiu în baza de date furnizorilor cu resurse de calcul suplimentare pentru a oferi acest spațiu de stocare. Folosind această stocare a datelor, DApp și dezvoltatorii de aplicații, deopotrivă, își pot optimiza produsele accesând date fiabile atunci când este necesar și stocând datele pe o platformă sigură. La rândul lor, furnizorii pot câștiga BLZ și BNT (cele două jetoane din rețeaua Bluzelle) în compensare pentru furnizarea acestui spațiu de stocare.

bluzelle vs legacy data

Structura rețelei, precum și funcționalitatea acesteia, sunt de fapt destul de simple. Practic, este format din roiuri (nodurile rețelei), un sistem de rating și guvernare pentru gestionarea acestor roiuri și un sistem de plată bi-token.

Roiuri

La fel ca nodurile tradiționale blockchain, roiul lui Bluzelle este coloana vertebrală a întregii platforme. Protocolul swarm este o rețea de noduri care sunt responsabile pentru stocarea datelor. singleton metaswarm este un identificator folosit pentru a desemna întregul cadru de roi sau ca proiect hartie alba explică, „este o grupare simbolică a tuturor roiurilor”.

metaswarm virtualizat, pe de altă parte, este o colonie de roiuri de frunze, roiurile individuale care alcătuiesc corpul colectiv virtualizat. Fiecare roi de frunze stochează o bucată de date partajată cu metasarmul virtualizat. Ori de câte ori un consumator furnizează date rețelei, aceste date sunt împărțite și stocate în bucăți (cioburi) între fiecare roi de frunze. Fragmentarea se asigură că datele sunt atât replicate, cât și protejate, astfel încât, dacă un nod coboară în roi, datele nu se vor pierde. Atunci când un consumator dorește să-și recupereze datele, acesta furnizează cheia privată care corespunde valorii hash a datelor respective, iar rețeaua returnează datele. Deoarece toate informațiile de pe Bluzelle sunt criptate, nimeni – nici măcar roiurile – nu pot accesa datele fără cheia sa privată.

roi bluzelle

O ultimă notă importantă. Spre deosebire de blockchain-ul tradițional, nu fiecare roi deține o copie a fiecărei date din rețea. În schimb, ajung la un consens la un nivel localizat în care fiecare roi virtualizat este responsabil pentru propriul consens și date. De exemplu, dacă Molly și Steve trimit ambele date la rețea, Molly’s ar putea fi stocate pe roiurile 1,2 și 3 pe roiul virtualizat A, în timp ce Steve ar putea fi stocat pe roiurile 4, 5 și 6 pe roiul virtualizat B. Astfel, , numai roiurile din roiul virtualizat A ar fi responsabil pentru atingerea unui consens pentru datele lui Molly și același lucru este valabil și pentru roiurile din roiul virtualizat B pentru Steve. Acest lucru asigură că rețeaua se poate scala în mod corespunzător pentru a se asigura că datele pot fi procesate și livrate mai eficient.

Karma și guvernare

Pentru a ține sub control actorii răi, Bluzelle prezintă un index Karma pentru toți operatorii săi de noduri. Dacă un operator se comportă prost din orice motiv, indexul Karma va scădea și va reflecta acest comportament. Cei cu karma mai mică vor primi penalități, restricții sau mai puține responsabilități și, din moment ce persoanelor le este permis să ruleze mai mult de un nod, Karma lor se aplică fiecărui nod pe care îl rulează..

Operatorii de noduri cu karma ridicată (în primii 5% din roiul virtualizat) au ocazia să devină lideri ai roiului lor. Liderii sunt capul reprezentativ pentru restul corpului și sunt aleși printr-un proces democratic care implică operatorii fiecărui roi de frunze în roiul virtualizat în general.

Jetoane

Bluzelle are două jetoane, jetonul ERC20 BLZ și jetonul de rețea BNT. Poate părea de prisos să ai două, dar rațiunea este destul de solidă. Jetonul BLZ conectează Bluzelle la rețeaua Ethereum, punând în legătură cele două protocoale. Motivul fiind că echipa Bluzelle nu a dorit să utilizeze un jeton ERC20 pentru plată în rețeaua lor din cauza problemelor de aglomerație ale Ethereum (privindu-vă, CryptoKitties). BNT, atunci, va fi utilizat pentru plăți în rețeaua Bluzelle și le puteți schimba cu BLZ folosind Bluzelle Token Gateway.

bluzelle token gateway

În plus față de indicele Karma, furnizorii / operatorii de noduri trebuie să participe la BLZ proporțional cu câte noduri rulează în rețea. Cei cu reputație mai mare pot percepe mai mult pentru serviciile lor, dar, de asemenea, li se cere să mizeze mai mult BLZ ca urmare. Miza BLZ servește în esență ca garanție pentru serviciu, în care, dacă un operator acționează cu adevărat, își poate pierde miza.

Echipa Bluzelle și Ce urmează să vină

Echipa de bază a lui Bluzelle vine completă cu peste 30 de ani de experiență tehnologică și de management combinată. CEO-ul său, Pavel Bains, a lucrat ca CFO și GM pentru companii precum Disney, iar CTO Neeja Murarka a făcut lucrări de inginerie și sisteme informatice pentru IBM, Google, Hewlett Packard, Lufthansa și Thales Avionics.foaie de parcurs bluzelle

Mai mult, echipa a contribuit la construirea de soluții blockchain pentru entități precum Microsoft, Zag Bank, HSBC și KPMG.

Pentru 2018, cea mai mare parte a foii de parcurs Bluzelle include punerea în funcțiune a funcțiilor de bază, inclusiv extinderea infrastructurii de roi și a mecanismului de consens și stabilirea gateway-ului de jetoane Bluzelle. Veniți în luna august a acestui an, echipa speră să aibă pluginuri / integrări IDE, contracte inteligente și aplicații mobile și web dezvoltate pentru a deschide serviciul către utilizatori.

Concurență

După cum s-a menționat mai devreme, la prima vedere, protocoalele de stocare a fișierelor, cum ar fi Siacoin și Filecoin, par a fi pretendenți evidenți aici, dar într-adevăr nu sunt – concept similar, țintă diferită. Deoarece ambii vizează utilizatorii DApp, iExec s-ar putea să-mi vină în minte, dar iExec va oferi soluții de cloud computing pentru DApp-uri, nu neapărat stocarea datelor.

Nu există niciun concurent blockchain actual. Singurul program care dorește să realizeze aceeași ispravă ca Bluzelle pare să fie Fluent, dar vânzarea sa simbolică nu este până în martie. Până în prezent, protocoalele vechi de stocare a datelor, cum ar fi standardul Oracle din industrie, sunt singura concurență.

Istoria tranzacționării Bluzelle

Vânzarea de jetoane Bluzelle s-a încheiat în ianuarie și este încă destul de proaspătă pe piață. Oricât de nou este, a crescut rapid în rânduri, ocupând în prezent locul 136 pe Coin Market Cap.

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName („script”);

var embedder = scripturi [scripts.length – 1];

(funcție () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement („script”);

s.type = „text / javascript”;

s.async = adevărat;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = BLZ&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf („?”) >= 0? „&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

De unde să cumpărați Bluzelle

Binance a fost primul schimb care a listat Bluzelle și, având în vedere că este unul dintre cele mai populare burse din lume, conține cea mai mare parte a volumului său de tranzacționare. Puteți să-l cumpărați pentru ETH, BTC sau BNB de acolo sau îl puteți cumpăra pentru ETH de pe Gate.io și IDEX.

Unde se păstrează Bluzelle

BLZ este un simbol ERC20, deci orice portofel compatibil Ethereum va face trucul. Puteți utiliza MyEtherWallet sau MyCrypto pentru a stoca BLZ sau îl puteți gestiona cu Ledger Nano S sau Trezor. De asemenea, puteți verifica Meta Mask sau Parity.

Gânduri finale

Oferindu-se ca bază de date descentralizată pentru a înlocui stocul de date vechi pentru mișcarea descentralizată, Bluzelle cântă o melodie veche pe un instrument nou. La fel ca alte platforme de calcul și stocare din domeniul blockchain, încearcă să ofere cadrul descentralizat adecvat pentru apariția programelor și aplicațiilor descentralizate..

La fel ca iExec, publicurile sale vizate sunt DApps și dezvoltatorii lor. Ca atare, nu trebuie neapărat să depășească vechile baze de date – trebuie doar să stabilească un standard pentru industria blockchain-ului. Și aici este să sperăm ce va fi mai bun pentru Bluzelle în viitor, deoarece internetul descentralizat pe care îl construiește alături de alte proiecte este ceva ce putem obține cu toții în urmă.

Resurse aditionale

Site-ul web

Hartie alba (tehnic)

Mediu

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map