Ce este Bitcoin Halvening și de ce contează

Înjumătățirea Bitcoin (sau înjumătățirea) este un moment semnificativ din istoria Bitcoin. Bitcoin’s Halvening este un eveniment pre-programat care protejează Bitcoin de inflație și ajută la asigurarea unui grad de lipsă pentru activul digital.

Înainte de a intra în grosul discuției Bitcoin Halvening, să luăm două minute pentru a trece peste câteva întrebări rapide de înjumătățire. Apoi, putem intra în lucrurile suculente.

Ce este înjumătățirea Bitcoin?

Înjumătățirea Bitcoin este un eveniment predeterminat de programarea Bitcoin unde recompensele miniere sunt reduse la jumătate. Practic, cantitatea de mineri BTC pe care o poate câștiga ca recompensă pentru validarea următorului bloc Bitcoin este redusă la jumătate.

În înjumătățirea din 2020, subvenția minieră va fi împărțită 12,5 BTC la 6,25 BTC.

De ce este important Bitcoin înjumătățit?

Numeroasele evenimente de înjumătățire ale Bitcoin încearcă să ofere activului un element de „penurie” pentru a-și proteja valoarea pe termen lung. Bitcoin ar deveni aproape la fel de rar ca aurul.

Acest eveniment de reducere la jumătate a Bitcoin va face ca rata inflației activului să scadă la 1,8%, făcându-l mai mic decât rata inflației din dolarul SUA. Acest lucru este deosebit de remarcabil în 2020, întrucât Statele Unite au tipărit miliarde de dolari în pachete de stimuli economici pentru a combate haosul economic cauzat de pandemia COVID.

„Înjumătățirea este un eveniment important pentru Bitcoin, dar este doar un element în furtuna perfectă de care se bucură BTC în acest moment”, comentează Alex Mashinsky, CEO Celsius Network. „Guvernele din întreaga lume implementează stimulente fiscale fără precedent, care riscă să provoace o inflație ridicată în monedele fiat, ceea ce întărește propunerea de valoare a Bitcoin ca activ deflaționist. Drept urmare, mulți investitori cu amănuntul pentru prima dată se apropie de BTC ca o modalitate de a-și proteja averea. ”

Fiecare înjumătățire viitoare va face Bitcoin mai rar. Deoarece vedem în primul rând valoarea BTC ca o relație cu USD, avem două forțe diametral opuse care indică un preț Bitcoin mai mare.

Evenimentele la înjumătățire tind să vină cu o inundație de speculații de prețuri din industrie, care presupune în mare parte că evenimentul la înjumătățire va provoca o creștere a prețului Bitcoin.

Câte Bitcoin Halvings sunt acolo?

Înjumătățirile apar la fiecare 210.000 de blocuri până când subvenția minieră de blocuri ajunge la 1 satoshi, cea mai mică unitate de bitcoin (0,00000001 BTC). Odată ce are loc evenimentul final la înjumătățire, următoarea subvenție bloc scade la zero, iar minerii nu vor mai primi subvenții miniere bloc, dar pot încasa totuși taxe de tranzacție.

Ultima înjumătățire a Bitcoin este de așteptat să fie în 2140. Asigurați-vă că citiți articolul nostru despre asta atunci – nu uitați!

Câți bitcoini există?

În prezent există aproximativ 18.355.462 BTC în circulație.

Observați ușoarele curbe datorate înfrângerilor bitcoin anterioare

Observați ușoarele curbe datorate înfrângerilor bitcoin anterioare

Când se reduce la jumătate Bext Bitcoin?

Următorul eveniment de reducere la jumătate a Bitcoin se așteaptă să aibă loc în mai 2020, diferite surse vizând un interval de date din 12 mai până în 16 mai.

Istoricul datelor la jumătate Bitcoin

Au existat două reduceri de Bitcoin – una în 2012 și una în 2016.

2012 Înjumătățire

Prima înjumătățire a avut loc pe 28 noiembrie 2012. Blocul înjumătățit a fost exploatat de SlushPool de către un miner folosind un miner Radeon HD 5800.

Recompensa blocului BTC a scăzut de la 50 BTC pe bloc la 25 BTC pe bloc.

Prețul Bitcoin în ziua înjumătățirii 2012: 12,35 dolari

Prețul Bitcoin 150 de zile mai târziu: 127,00 USD

Creșterea prețului: 928,34%

2016 Înjumătățire

A doua reducere la jumătate a avut loc pe 9 iulie 2016.

Recompensa blocului BTC a scăzut de la 25 BTC pe bloc la 12,5 BTC pe bloc.

Prețul Bitcoin în ziua înjumătățirii 2016: 650,63 USD

Prețul Bitcoin 150 de zile mai târziu: 758,81 USD

Câștig de preț: 16%

  • 2009 – Blocurile 1-210.000 au câștigat 50 BTC în recompense.
  • 2012 – Blochează 210.001 – 420.000 a câștigat 25 BTC în recompense.
  • 2016 – Blocuri 420.001 – 630.000 câștigate 12,5 BTC în recompense.
  • 2020 – Blocurile 630.001 – 740.000 vor câștiga 6,25 BTC în recompense.
  • 2024 – Blocurile 740.001 în continuare vor câștiga 3.125 BTC în recompense.
  • ~ 2140 – toate cele 21 de milioane de bitcoini vor fi exploatate; recompensa va fi 0.

Este demn de remarcat faptul că doar pentru că recompensa BTC este mai mică nu face mineritul mai puțin atractiv. Prețul Bitcoin a crescut de-a lungul anilor. Câștigarea recompensei în bloc în 2016 a meritat 16.250 dolari, întrucât noua recompensă în bloc după jumătate din 2020 ar merita aproximativ 53.125 dolari.

De ce să înjumătățim Bitcoin?

O întrebare comună pe care o au mulți este de ce să nu păstreze recompensa Bitcoin la fel pe toată durata existenței sale? Răspunsul ne aduce la conceptul de penurie.

Bitcoin Scarcity: un echilibru delicat

Dacă Bitcoin ar păstra recompensa constantă la 50 BTC, asta ar însemna că doar 420.000 de blocuri ar oferi recompensa până la atingerea plafonului de 21 milioane BTC, ceea ce s-ar fi întâmplat la un moment dat în 2016.

Acest lucru ar fi fost extrem de dăunător pentru adoptarea utilizatorilor Bitcoin, deoarece tehnologia era încă relativ nouă și doar o mică minoritate a populației ar deține marea majoritate a Bitcoin.

La început, o scădere timpurie a accesibilității ar putea face ca Bitcoin să pară mai valoros, dar în cele din urmă, acest lucru ar respinge mulți utilizatori din stadiul incipient. Dacă există mai puțini oameni capabili să-l folosească, atunci activul digital ar fi să fie în esență prins într-o cușcă aurită cu lichiditate redusă.

Urmărind traseul evenimentelor, lichiditatea scăzută ar crește riscul deținerii activului, eliminând valoarea sa inerentă.

Oferta și cererea în rândul grupului mic de acumulatori Bitcoin ar determina prețul.

Prețul BTC ar fi umflat artificial și deținerea (acumularea BTC) devine un joc de cartof fierbinte. Orice balenă individuală cu exploatații masive ar putea obține prețul în orice moment, sporind în continuare riscul de volatilitate al activului.

Unul dintre factorii de bază ai prețului Bitcoin este adoptarea utilizatorilor și, punând astfel de obstacole nerezonabile asupra noilor utilizatori (volatilitate ridicată și costuri ridicate pentru a intra în ecosistemul Bitcoin), puțini nou-veniți s-ar aventura pe un teritoriu de criptomonede relativ necunoscut..

Cu atât de multe active digitale comparabile, cum ar fi Litecoin, adoptarea utilizatorilor nu ar fi de bun augur pentru Bitcoin.

De cealaltă parte a extremităților de lipsă, am putea elimina plafonul de 21 de milioane pentru a înțelege mecanica Bitcoin.

Dacă Bitcoin ar păstra recompensa la 50 BTC, dar ar elimina limita de 21 de milioane, ar exista o infinitate teoretică de BTC disponibilă pe piață într-un interval de timp suficient de lung. Acest lucru ar inunda piețele pe termen lung, creând un bun digital esențial lipsit de valoare. Fiecare an nou va devaloriza teoretic activul. Dacă aveți nevoie de dovezi din lumea reală, aruncați o privire asupra situației criptomonedei din Venezuela și de ce atât de mulți venezueleni au îmbrățișat Bitcoin.

Limita de 21 de milioane și evenimentele periodice de înjumătățire ajută la asigurarea faptului că Bitcoin oferă utilizatorilor cele mai bune atât păstrarea valorii, cât și utilizarea.

Cum va afecta prețul Bitcoin la jumătate??

Dacă ați citit CoinCentral de ceva timp, veți ști că nu speculăm cu privire la prețurile activelor. O vom lăsa pe seama comercianților de pe Twitter care își șterg fără sunet predicțiile de tweet atunci când sunt greșite. Hobbiții Trixy.

Cu toate acestea, există câteva argumente logice care pot fi făcute pentru ca prețul Bitcoin să meargă în ambele direcții. Prețul Bitcoin a crescut după primele două înjumătățiri, dar este greu de spus dacă aceasta este doar o corelație sau o cauzalitate.

Va exista o creștere a prețului după reducerea la jumătate a bitcoinului 2020? Numai timpul va spune.

Va exista o creștere a prețului după reducerea la jumătate a bitcoinului 2020? Numai timpul va spune.

Acestea fiind spuse, multe figuri influente și respectabile din spațiu au făcut predicții de preț, dintre care multe se bazează pe faptul că Bitcoin este un activ rar..

Miliardarul capitalist de risc Tim Draper, de exemplu, a prezis un Bitcoin de 250.000 de dolari până în 2022.

Ex-managerul de fonduri speculative Goldman Sachs, Raoul Pal, a afirmat recent că prețul Bitcoin ar putea atinge 1 milion de dolari înainte de următorul eveniment la jumătate din 2024.

Dar luați orice predicție pe Internet cu o lingură de sare. John McAfee, de exemplu, a făcut mult zgomot cu o predicție bitcoin de 1.000.000 de dolari, dar în curând s-a retras odată dovedit că este greșit prin încercarea timpului.

Infografie oferită de LunarCRUSH.

Într-un vid pur, în care au predominat doar forțele de bază ale pieței și matematica, prețul Bitcoin ar crește după înjumătățire din cauza penuriei, dar realitatea este mult mai complicată de atât. În loc să sărim într-o gaură de iepure aici, nu ezitați să ne trimiteți un e-mail dacă doriți să intrăm mai în detaliu într-un alt articol.

Gânduri finale

Indiferent de impactul său asupra prețului, înjumătățirea Bitcoin este o piesă unică din istoria activelor digitale. Prin rezistență, Bitcoin a dovedit că nenumărați îndoieli și antagoniști greșesc. Fiecare etapă de succes a programării sale menține Bitcoin pe drumul său spre a fi un mijloc de schimb rezilient, descentralizat și global și de stocare a valorii.

În 2016, nu am participat la înjumătățire și toate lucrurile au fost luate în considerare, a fost un eveniment minor ”, comentează Catherine Coley, CEO Binance.US. „Adunarea adevărată a avut loc 18 luni mai târziu. În ansamblu, sunt optimist pe Bitcoin pe termen lung, indiferent dacă acest eveniment modifică sau nu prețurile semnificativ. Având în vedere că șomajul și finanțarea stimulată ne inundă sistemul USD, cred că mai mulți oameni caută o expunere alternativă la o piață care nu are legătură cu USD “.

Înjumătățirea nu necesită multă sau orice acțiune din partea ta. Dacă dețineți activul digital, merită să vă dezvoltați o înțelegere mai intimă a modului în care funcționează. Învățarea acestui lucru deblochează porțile inundațiilor pentru a înțelege mai bine politica monetară globală într-o tehnologie din ce în ce mai activă, o lecție crucială având în vedere condițiile economice actuale..

„Deși nu știm cum va afecta prețul bitcoinului la jumătatea viitoare, știm că investițiile se revarsă pe piața instituțională și mai mulți indivizi investesc în bitcoin decât oricând”, comentează CEO-ul Ledger, Pascal Gauthier. În ciuda presiunii externe pe piața bursieră, am avut cea mai bună aprilie. Piața criptografică continuă să crească, într-o tendință foarte asemănătoare cu cea pe care am văzut-o în prealabil la jumătate în 2016. Există o oportunitate pe termen lung pentru noii adoptatori care începe cu educația și subliniază importanța accesibilității bitcoin a oamenilor, așa cum era conceput să fie. ”

Pentru a înțelege mai bine Bitcoin, citiți ghidul nostru Bitcoin sau ghidul Bitcoin pentru manechine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map