Ce este Bitcoin Atom: Este acest legit al Bitcoin Fork 2018?

Ce este Bitcoin Atom?

Bitcoin Atom (BCA) este o furcă Bitcoin activată SegWit care lucrează la swap-uri atomice în lanț și la un model de consens hibrid. Una dintre cele mai atractive componente ale Bitcoin Atom este misiunea sa de a crea un schimb de active digitale descentralizat prin utilizarea contractelor hash time-locked (HTLC), care ar permite un adevărat schimb peer-to-peer minus orice intermediari centralizați.

Un model de consens hibrid:

În timp ce multe criptomonede aleg între un PoW (Dovada muncii) și un PoS (Dovada mizei), Bitcoin Atom folosește un amestec hibrid de ambele cu scopul de a crește stabilitatea rețelei și de a reduce influența minerilor.

Denumit un atac de 51%, acest atac ipotetic este atunci când un singur grup de mineri controlează mai mult de 50% din hashratul minier al rețelei. Acești mineri ar putea împiedica noile tranzacții să obțină confirmări, imobilizând în esență rețeaua. În plus, aceștia ar putea inversa tranzacțiile finalizate sau dubla cheltuire a monedelor. După cum vă puteți imagina, acest lucru ar fi de rahat pentru toate părțile implicate (cu excepția sabotorilor).

Schimbări de rețea fulger

Un punct focal al proiectului Bitcoin Atom, și de unde probabil își primește numele, este implementarea LN care va permite swap-uri atomice în afara lanțului, denumite și „swap-uri atomice pe lanț”.

Dacă nu sunteți familiarizați cu ceea ce este un „schimb atomic în afara lanțului”, nu sunteți singur. Un swap atomic este pur și simplu un contract inteligent alimentat criptografic, care se concentrează pe crearea unui schimb direct de încredere.

Un swap atomic face posibil ca două părți să facă schimb de jetoane diferite fără a fi nevoie de un intermediar terț, cum ar fi un schimb, eliminând totodată și riscul de implicit.

Bitcoin Atom

„Atomic” își primește numele din programarea computerizată ca referință la ceva indivizibil, cum ar fi atomii. În acest caz, meseriile sunt indivizibile. În loc de un schimb centralizat sau un escrow care gestionează tranzacția, un swap atomic este o tranzacție simplă, directă.

De exemplu, dacă Mike și Ike vor să tranzacționeze prin swap atomic, fie tranzacția se va întâmpla și atât Mike, cât și Ike vor primi jetoanele respective, sau tranzacția nu va trece. Nu există nicio situație posibilă în care o parte să poată plăti cauțiune asupra tranzacției și să lase fondurile în purgatoriul escrow.

Swapurile atomice pe lanțuri încrucișate, după cum probabil ați fi motivat, sunt swapuri între două criptomonede diferite care rulează pe lanțuri diferite care utilizează același algoritm hash. Aceste swap-uri se pot face fără un intermediar terț sau fără comisioane de schimb și tranzacție.

Bitcoin Atom


Într-o lume a criptomonedelor în care taxele de schimb se situează în jurul valorii de 0,1% și 0,25%, iar taxele de tranzacție în jurul valorii de 30 USD pentru Bitcoin, swap-urile atomice sunt o mare problemă.

Dacă este popularizat, Bitcoin Atom ar putea rezolva potențial multe dintre problemele care împiedică utilizarea criptomonedelor pentru tranzacțiile zilnice.

Cu toate acestea, schimburile atomice nu sunt toate soare și curcubeu. Nu sunt cele mai ușor de utilizat. Lipsa unui intermediar terț are un cost. Pentru a efectua una, va trebui să o faceți prin linia de comandă și acest lucru necesită câteva cunoștințe de programare.

După cum vă puteți imagina, aceasta este o imensă barieră în calea adopției pentru marea majoritate a oamenilor. Swap-urile atomice sunt încă o tehnologie foarte nouă, care este rafinată și testată atât la un nivel fundamental, cât și pentru adoptarea generală.

Introduceți Bitcoin Atom

Bitcoin Atom a reușit să atragă o atenție relativ pozitivă, fiind unul dintre potențialele furculițe legitime Bitcoin cu un scop nou și practic. Privind mulțimea furcilor Bitcoin recente și viitoare, acesta este o gură de aer proaspăt.

Motivul pentru care mulți se uită la Bitcoin Atom cu optimism se datorează potențialului său de a rezolva o problemă uriașă în lumea criptomonedelor. Implementarea Lightning Network Swap ar elimina în esență nevoia de schimburi centralizate, riscul de hacks de schimb și ar permite utilizatorilor să folosească cu adevărat o monedă digitală gratuită peer-to-peer.

Bitcoin Atom nu este singurul proiect care lucrează la utilizarea unei forme de swapuri atomice. Komodo, de exemplu, efectuează swapuri atomice în loc de jetoane proxy în ecosistemul său.

Bitcoin Atom intenționează să utilizeze swap-uri atomice prin contracte Hashed Timelock (HTLC) pe lanț și intenționează să utilizeze potențial Lightning Network (LN) în afara lanțului, odată ce este dezvoltat în continuare.

Procesele de schimb a criptomonedelor prin swapuri atomice sunt destul de simple și rapide în comparație cu schimburile centralizate:

  1. Plasați comanda în interiorul nodului.
  2. Primiți criptomoneda de schimb.

Asta este. Procesul efectuează, de asemenea, tranzacții mai rapide, elimină întârzierile, vă păstrează cheile private, vă păstrează identitatea privată și reduce taxele de tranzacționare la minimum.

Echipa Bitcoin Atom

În prezent nu există informații publice disponibile despre echipa Bitcoin Atom. Dacă reprezentați proiectul Bitcoin Atom și aveți informații pe care doriți să le includem aici, trimiteți un e-mail [e-mail protejat].

Iată câteva canale suplimentare pentru comunitatea Bitcoin Atom:

Unde pot obține Bitcoin Atom?

Înainte de furculiță, cel mai bun pariu pentru obținerea unui Bitcoin Atom este să aveți Bitcoin pe un schimb sau un portofel care a colaborat cu BCA. lista curentă dintre organizațiile partenere include: Okex, YObit.net, Exrates (exchange) și Coinomi, Atom Wallet și ESR (wallets).

Gânduri finale

Este Bitcoin Atom următorul Bitcoin? Probabil ca nu. Cu toate acestea, este o implementare interesantă a unui model de consens PoW / PoS hibrid care ar putea rezolva potențialele deficiențe potențiale ale Bitcoin.

Dacă Bitcoin Atom este capabil chiar să soluționeze una sau unele dintre deficiențele Bitcoin, va avea nevoie în continuare de adoptare semnificativă pentru a oferi cu adevărat tranzacțiilor sale peer-to-peer. Până atunci, va fi un studiu de caz interesant de criptomonedă al unei tehnologii în curs de dezvoltare care ar putea juca un rol imens în promovarea adoptării criptomonedelor la scară largă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map