Câștigă sau pierde: jocul de noroc pe care unii îl iau pentru a deveni miliardari Bitcoin

Recent, ne-am uitat la câteva povești despre modul în care unii oameni au devenit milionari de bitcoin. Deși această ispravă este impresionantă, există câțiva oameni care se luptă să devină parte a unui grup și mai evaziv de miliardari bitcoin.

În acest articol, vom analiza câteva povești despre cei mai bogați oameni în criptomonedă. Vom examina, de asemenea, unele dintre riscurile pe care le asumă ultra-bogatele și unele dintre beneficiile potențiale pe care speră să le câștige.

Jihan Wu – Bitcoin Mining

Jihan Wu este CEO-ul Bitmain, compania mondială de top a platformelor miniere de bitcoin. Chiar dacă compania a existat doar din 2013, a reușit să aducă venituri de 2,5 miliarde de dolari numai în 2017. Potrivit lui Wu, cea mai mare parte a veniturilor este generată prin vânzarea directă a platformelor miniere către minerii de bitcoin. Bitmain are, de asemenea, surse de venituri suplimentare, cum ar fi BTC.com și AntPool, două pool-uri proeminente de minerit bitcoin care reprezintă 40% din mineritul Bitcoin din lume. Toate acestea au pus compania la o evaluare privată de oriunde între 9 și 12 miliarde de dolari. Wu și cofondator, co-CEO Micree Zhan dețin aproximativ 60% din Bitmain.

Jihan Wu

Jihan Wu

Riscurile de a deveni un uriaș minier

Având în vedere că piața criptomonedelor era destul de nouă la înființarea companiei în 2013, riscurile erau destul de mari. Multe dintre aceste riscuri sunt sporite și mai mult în 2018. De exemplu, sediul central al Bitmain rămâne în China, chiar în ciuda interdicției naționale de tranzacționare cu criptomonede, minerit și alte obstacole potențiale..

Reglementările din China și din întreaga lume nu sunt singurul risc pe care Bitmain trebuie să îl ia în considerare.

De-a lungul anului 2018, a existat o creștere a proiectelor proeminente care au adus modificări algoritmilor lor de consens pentru a combate mineritul ASIC. Pentru Bitmain, schimbările bruște pot însemna că unele echipamente miniere (adică platformele miniere ASIC) pot deveni învechite rapid și greu de vândut. În funcție de costurile de producție, compania riscă să piardă sume serioase de bani de fiecare dată când un proiect actualizează algoritmul.

În plus, este dificil de prezis dacă mineritul este sau nu viitorul algoritmilor de consens, deoarece o serie de proiecte (de exemplu, Ethereum) au început să treacă de la Dovada muncii la Dovada mizei, reducând potențial nevoia de echipamente miniere.

În ciuda acestor riscuri, fondatorii Bitmain au găsit succes și au câștigat statutul de miliardar bitcoin devenind cel mai mare jucător de pe piața minieră a criptomonedelor..

Investiția pentru a deveni miliardar

Deși este posibil să deveniți miliardar bitcoin prin industrii conexe, cum ar fi mineritul sau, eventual, devenind un fondator de succes al unui proiect blockchain, investiția directă în criptomonede pare a fi una dintre cele mai comune modalități de a câștiga avere.

După cum sa menționat în articolul nostru recent, care prezintă povești despre investitori noi, mici, care s-au îmbogățit prin investiții în criptomonede, în multe cazuri, investițiile au fost doar în mii de dolari. Chiar dacă există povești în care oamenii vând totul pentru a investi pentru a investi în criptomonede, suma totală a fondurilor investite este încă mică în comparație cu unii investitori ultra-bogați.

Există câteva exemple în care oamenii care sunt deja ultra-bogați în ceea ce privește deținerile de monede fiduciare au decis să investească puternic în criptomonede. Un exemplu în acest sens este Alan Howard. În ciuda faptului că Howard are deja o valoare netă estimată de 1,35 miliarde de dolari, Bloomberg a raportat în martie 2018 că Howard a investit 400 de milioane de dolari. Urmând aceste statistici, această investiție reprezintă aproximativ 30% din averea lui Howard. Această poveste bitcoin este destul de interesantă din câteva motive.

miliardar bitcoin

Alan Howard

În primul rând, momentul investiției este esențial pentru a înțelege. Howard a cumpărat în timpul pieței ursului sau a pieței bull? Având în vedere volatilitatea prețurilor criptomonedelor, poate fi considerat destul de riscant pentru cineva care este deja extrem de bogat să parieze pe criptomonede. Momentul poate face o mare diferență în a înțelege dacă aceasta a fost sau nu o mișcare reușită până în prezent. Oricum ar fi, acest lucru s-ar putea dovedi o investiție pe termen lung.

În al doilea rând, acest joc este o poveste care contravine narațiunii pe care mulți oameni ultra-bogați au spus-o despre criptomonede. De exemplu, ambele Warren Buffett și Bill Gates au criticat criptomonedele.

Alți investitori de criptomonedă bine cunoscuți

În timp ce investiția criptomonedă a lui Howard ar putea părea un risc mare pentru cineva care este deja bogat, există câteva alte cazuri în care milionarii au decis să își asume riscuri similare. De exemplu, Mike Novogratz (2,3 miliarde de dolari) și Steven Cohen (11,4 miliarde de dolari) au investit, de asemenea, sume mari de fonduri fiduciare în criptomonede.

Investiția lui Steven Cohen a avut loc în iulie 2018, ceea ce este important de remarcat datorită faptului că probabil a fost determinată de hotărârea SEC conform căreia Ether nu este o garanție. Deși hotărârea nu a avut un impact imediat asupra prețurilor pe termen scurt ale Ethereum, această decizie a atenuat posibil un anumit risc în ochii investitorilor majori, făcând Ethereum și multe alte criptomonede mai atrăgătoare ca investiții pe termen lung. Cohen, în special, a investit în mai multe criptomonede diferite, Ripple fiind o notabilă posibilitate de excepție datorită speculațiilor că ar putea fi considerată o garanție în viitor.

Steven Cohen

Steven Cohen

Impactul pe piață al miliardarilor Bitcoin

Succesul sau eșecul celor care aspiră să devină miliardari bitcoin va continua să fie un factor important pentru toți investitorii.

Pe de o parte, adoptarea criptomonedelor de către oameni care sunt deja miliardari fiat sau crearea unor companii mari legate de criptare ar putea conduce piața către adoptarea mai generală în timp. Un lucru de luat în considerare atunci când analizăm numeroasele critici ale criptomonedelor este dacă criticii sau susținătorii au investit sau nu. În cele din urmă, ar putea fi benefic să ai câțiva campioni ai criptomonedelor care nu numai că au interese pe piață, dar ar putea contribui și la promovarea creșterii pieței..

Pe de altă parte, există încă posibilitatea ca ultra-bogații să creeze un nou tip de centralizare a bogăției în aprovizionarea cu jetoane, lucru pe care multe criptomonede au fost inițial create pentru a preveni.

Va fi interesant de menționat modul în care crearea miliardarilor bitcoin va influența direcția viitoare a pieței. Începând din 2018, am văzut un amestec decent de povești bitcoin atât de la investitori individuali, cât și de la investitori instituționali care au găsit succes.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map