Care este impactul asupra mediului al mineritului Bitcoin?

Bitcoin a schimbat radical modelul de plată pentru tranzacțiile la nivel mondial. Până în prezent, în 2018, numărul tranzacțiilor a variat între nivelul 150 000 și 400 000 pe zi. Dar acum, pe măsură ce tot mai mulți oameni din întreaga lume încep să folosească controversata creație a lui Satoshi Nakamoto, sunt ridicate întrebări serioase cu privire la impactul asupra mediului bitcoin.

Bitcoin Mining în scurt

Bitcoin folosește un algoritm numit dovadă a muncii pentru a valida tranzacțiile din rețeaua sa. Minerii fac această muncă angajând resurse în rezolvarea unor puzzle-uri matematice complexe. Când fiecare puzzle este rezolvat, unui miner i se permite să adauge un bloc nou în registrul public Bitcoin. Rețeaua lansează apoi Bitcoin nou creat și recompensează minerul pentru că a făcut această muncă.

Prin proiectare, rețeaua continuă să îi stimuleze pe cei care angajează cele mai multe resurse în validarea și securizarea rețelei. Și, după cum vă puteți imagina, aceste resurse necesită o cantitate mare de energie electrică pentru a funcționa.

Utilizarea curentă estimată a energiei electrice

Digiconomist estimează că consumul actual de energie Bitcoin și Bitcoin Cash (în momentul publicării) este în jur 70 terawatt ore pe an. Folosim wați pentru a măsura rata consumului într-un circuit sau, în acest caz, în rețeaua Bitcoin. 1 Terawatt este egal cu 1 trilion de wați (unități de energie). În termeni practici, aceasta înseamnă că minerii Bitcoin folosesc mai multă energie electrică decât întreaga țară din Elveția sau Republica Cehă.

Impactul asupra mediului Bitcoin

Desigur, opiniile diferă cu privire la utilizarea efectivă în rețeaua Bitcoin. Marc Bevand, un adoptator timpuriu al bitcoinului și miner, prin intermediul său cercetare proprie, am ajuns la alte câteva concluzii:

 • Mulți mineri caută energie electrică ieftină pe o piață extrem de competitivă. Acest lucru necesită surse de energie regenerabile precum energia hidroelectrică sau geotermală.
 • Bitcoin adaugă o valoare economică (PIB) care va merita energia consumată de acesta. Trebuie să comparăm acest lucru cu sistemele actuale.
 • Metodele alternative la dovada muncii nu sunt dovedite în ceea ce privește securizarea ridicată a unei rețele.
 • Costul energiei pe tranzacție scade odată cu intrarea mai multor persoane în rețea.

La începutul lunii ianuarie (în jurul vârfului tranzacțiilor Bitcoin pentru 2018) „cea mai bună presupunere” a lui Marc pentru consum era în jur 18,4 terawați pe an. Deocamdată, se pare că estimarea este într-adevăr în ochiul privitorului.

Tendințe energetice

După cum sa subliniat mai sus, utilizarea surselor de energie regenerabilă rămâne un factor important care merge mai departe. Minerii de Bitcoin, la fel ca orice altă industrie, sunt conduși de profit. Și își instalează magazinul în locații ieftine de electricitate.

După cum știu mulți dintre cititorii noștri pricepuți, există un număr mare de operațiuni miniere în China. Lumea este bine conștientă de problemele de poluare pe bază de cărbune ale Chinei, dar Republica Populară se străduiește cu greu pe frontul energiei regenerabile:

Impactul asupra mediului Bitcoin

Rețineți încrucișarea proiectată a prețurilor în 2021 de mai sus. Costul producției de energie electrică din surse regenerabile de energie va scădea sub cel al combustibililor fosili și va fi dramatic mai ieftin în viitor. Stimularea pentru minerii de bitcoin de a utiliza energia regenerabilă acum și în viitor este evidentă. Energia hidroelectrică și geotermală sunt favoritele ferme ale minerilor de mari dimensiuni. Atât amprenta de carbon, cât și cheltuielile electrice sunt mai mici cu aceste surse.


În timp ce dezbaterea de mediu se aprinde în 2018, peste 10 ani de acum, s-ar putea să nu conteze atât de mult.

Care este impactul nostru actual asupra mediului?

Mass-media de masă vizualizează impactul asupra mediului bitcoin în mare parte într-un mod negativ. Dar cum se stabilește acest lucru cu sistemele noastre bancare actuale? Într-o 2014 studiu, Hass McCook a susținut puternic în favoarea sustenabilității rețelei bitcoin:

„Informațiile publice disponibile pe scară largă resping afirmațiile potrivit cărora Bitcoin nu este sustenabil și arată că impacturile sociale, de mediu și economice reprezintă o fracțiune minusculă a impacturilor pe care moștenirea moștenită și sistemele monetare le au asupra societății și mediului nostru.”

Impactul asupra mediului Bitcoin

Unii dintre cei mai grei utilizatori de electricitate din sistemul bancar global includ:

 • Operațiuni 24/7 pe server
 • Turnuri de birouri 24/7
 • Costurile bancomatului
 • Sucursale bancare
 • Tehnica de calcul
 • Costurile angajaților
 • Aer condiționat
 • Etc

Aceasta nu este în niciun caz o listă completă. Cu o mare parte din sistemul bancar actual amenințat, multe dintre aceste costuri ascunse ar dispărea, cel mai probabil, într-un sistem mult mai eficient.

În cazul în care Bitcoin își schimbă protocolul de consens?

Un număr de dezvoltatori și influențatori din spațiul criptomonedelor solicită trecerea de la dovada muncii la dovada mizei.

Principala diferență într-un sistem de dovadă a mizei este că falsificatori, nu minerii sunt responsabili pentru validarea tranzacțiilor în rețea. Cum fac asta? Falsificatorii vor bloca criptocurrency într-un portofel pentru o anumită perioadă de timp. Rețeaua va decide atunci când este necesar falsificatorul respectiv pentru a valida tranzacțiile și a crea următorul bloc din blockchain. Deoarece puzzle-urile matematice nu sunt necesare, nici hardware-ul energetic nu este necesar. După cum puteți vedea, acest lucru necesită mult mai puțin consum de energie comparativ cu dovada muncii.

Totul sună bine în teorie, dar există o problemă. Și este unul mare. Dovada mizei este în mare parte nedovedită! Rețeaua Bitcoin nu a fost niciodată piratată, în ciuda preocupărilor sale energetice. 9 ani de operare solidă a rețelei oferă un caz de testare excelent pentru securizarea blockchain-urilor. Dovada muncii necesită muncă grea, iar această muncă grea are ca rezultat cel mai sigur blockchain de pe planetă. Acesta este probabil cel mai important aspect pentru ca o criptomonedă să funcționeze pe termen lung.

Asta nu înseamnă că dovada mizei nu are o lovitură. În schimb, dezvoltatorii au un standard de securitate incredibil de înalt.

Concluzie

Am explorat câteva idei aici pe ambele părți ale dezbaterii de mediu bitcoin. Nu există modalități absolute de măsurare a consumului de energie electrică în sistemele de dovadă a muncii. Sistemul bancar actual pare chiar mai greu de măsurat decât Bitcoin. Impactul tehnologiei asupra mediului este o problemă din lumea reală. S-ar putea să apară o industrie complet nouă, care să urmărească cu precizie impactul nostru.

În următorul Q & A, expertul în Bitcoin, Andreas Antonopolous, oferă ceva de gândit serios asupra motivului pentru care Pământul ar putea, probabil, să facă față unui singur sistem de dovadă a muncii:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2T0OUIW89II]

Este interesant de observat că Andreas crede că Bitcoin conduce de fapt o revoluție descentralizată a energiei împreună cu aceasta. Vedem acest lucru astăzi, deoarece tot mai mulți oameni ies din rețea și devin independenți din punct de vedere energetic. Descoperirea impactului asupra mediului al bitcoin asupra viitorului este cu fermitate în mintea multor dezvoltatori de criptomonede. Poate că singurul lucru de care putem fi siguri, deocamdată, este că dezbaterea va continua.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map