Campanii educaționale privind riscurile posibile ale tranzacțiilor cu criptomonedă

Deși au existat reglementări și interdicții semnificative asupra criptomonedelor instituite de guvernele naționale din întreaga lume, foarte puține autorități de reglementare au pus accentul pe campaniile educaționale ca o modalitate de a învăța noii investitori despre riscurile potențiale ale investiției în cripto..

Deci, cine predă despre aceste riscuri? Până acum am văzut o varietate de organizații nonprofit, publicații de reviste juridice, și servicii fiscale publicați informații despre riscurile achiziționării de criptomonede.

Să aruncăm o privire la unele dintre campaniile educaționale actuale privind riscurile implicate în tranzacțiile cu criptomonede și ce strategii oferă pentru a ajuta oamenii să atenueze riscul.

Eforturile oficiale din Hong Kong

Până în prezent, Hong Kong este lider în efortul de a crea o campanie oficială de educație criptomonedă condusă de guvern. Pe 29 ianuarie 2018, Serviciile Financiare ale Guvernului din Hong Kong și Biroul Trezoreriei (FSTB) și Centrul de Educație pentru Investitori (IEC) au lansat o campanie de educație criptomonedă care include o serie de videoclipuri, infografii și articole pe acest site web.

Articolele și infografiile de pe site sunt scrise în limba engleză. Videoclipurile sunt produse în cantoneză. Site-ul oferă câteva explicații succinte ale riscurilor de investiții în criptomonedă și ICO. De asemenea, explică alți termeni FinTech, cum ar fi „împrumuturi P2P” și „finanțare participativă participativă”.

Campanii SUA / nonprofit

În timp ce Securities and Exchange Commission (SEC) și Commodity Futures Trading Commission (CFTC) au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre modul în care guvernul SUA va guverna criptomoneda în viitor, în prezent nu există campanii educaționale oficiale ale guvernului cu privire la riscurile cripto. Cu toate acestea, câteva organizații au produs unele materiale educaționale.

Publicații legale

În ianuarie 2018, New Jersey Law Journal a lansat un articol despre ceea ce ar trebui să știe oamenii atunci când investesc în criptomonede. Acest articol oferă o evaluare factuală și imparțială a unora dintre hacks-urile anterioare ale criptelor de top și oferă motive pentru care unele criptos ar putea sau nu să fie decizii bune de tranzacționare. De asemenea, explică unele dintre diferențele de bază dintre criptos de top, cum ar fi BTC și ETH.

Grupuri de advocacy

Campanii educaționale de la Super PAC, cum ar fi Alianța criptomonedă devin tot mai populare. Acest Super PAC se angajează să creeze o mai mare conștientizare publică în jurul criptomonedelor și al tehnologiei blockchain.

Cryptocurrency Alliance încearcă, de asemenea, să „se opună legislației și candidaților politici care intenționează să reglementeze criptomonedele în detrimentul confidențialității consumatorilor”. Potrivit site-ului web al grupului, peste 20 de persoane sunt acum membri de bază ai acestei organizații.

Universități / Cursuri online

Universitățile sunt probabil cei mai mari adoptatori de campanii educaționale pe criptomonede până în prezent. Carnegie Mellon, Cornell, Duke, Institutul de Tehnologie din Massachusetts și Universitatea din Maryland și alte câteva universități importante din SUA au adăugat cursuri de tehnologie criptomonedă, economie, drept și alte discipline specifice.

Deși este dificil să se spună exact cum vor evolua tehnologia blockchain și tendințele pieței criptomonedelor, profesorii pot îndruma în general studenții să dezvolte principii de investiții solide și să-i educe cu privire la modul de a păstra investițiile în siguranță..

În plus, platformele de învățare online încep, de asemenea, să ofere mai multe cursuri legate de blockchain și criptomonede. De exemplu, Coursera oferă o clasă Princeton despre o gamă largă de subiecte despre Bitcoin și alte criptos.

Ce urmează pentru campaniile educaționale?

Campaniile educaționale actuale cu privire la riscurile tranzacțiilor cu criptomonede sunt încă puține și la distanță. Deși este probabil ca universitățile să extindă ofertele de cursuri despre blockchain și criptomonede, alte segmente ale populației trebuie, de asemenea, să afle mai multe despre cum să ia decizii mai înțelepte privind tranzacțiile cu criptomonede..

În cea mai mare parte, HODLers și comercianții de zi trebuie să afle despre riscuri prin propriile lor cercetări. Poate că una dintre cele mai importante modalități prin care investitorii mai noi pot deveni mai conștienți de riscurile potențiale este prin utilizarea unei combinații de sfaturi de investiții vechi (adică principiile generale asociate cu investițiile de pe bursă) și autoeducarea prin cercetare (adică învățarea despre portofel depozitare, măsuri de securitate etc.)

Investitorii ar trebui să-și amintească sfaturile clasice precum „nu investește mai mult decât cineva își poate permite să piardă” sau „cumpărați scăzut, vindeți scump”. Cu toate acestea, ar trebui să caute mai multe resurse care să învețe concepte esențiale despre tehnologia blockchain / criptomonedă.

Pe măsură ce piața criptomonedelor continuă să se maturizeze și investitorii mai noi încep să câștige interes pentru piață, campaniile educaționale oficiale vor juca probabil un rol mai important în învățarea oamenilor a principiilor de investiții și a conceptelor de tehnologie. Deocamdată, decalajul educațional pentru investitorii mai noi rămâne încă destul de mare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map