Blockchain letal: militarii caută să armeze tehnologia blockchain

Tehnologia blockchain vede adoptarea pe scară largă într-o multitudine de sectoare ca un mijloc alternativ de desfășurare a activității. Capabilitățile reduse și monitorizarea instantanee a rețelelor blockchain pot oferi companiilor un avantaj imens pe piață. Acum apare că și militarii lumii caută să profite de această tehnologie unică.

Numărul de organizații militare care caută să dobândească tehnologie blockchain este în creștere. Armatele din Statele Unite, China și India au anunțat deja public programe militare bazate pe blockchain. Pe măsură ce sunteți pe cale să aflați, există o cursă armamentară liniștită între țările care doresc să fie primele care armează tehnologia blockchain. S-ar putea să nu credeți că tehnologia blockchain poate ucide, dar, odată aplicată unui lanț logistic militar, ar putea îmbunătăţi letalitatea întregii forțe de luptă.

Investiții militare

2018 Legea privind autorizarea apărării naționale a fost trecut în drept de președinte Donald Trump. Această legislație include limbajul specific blockchain-ului. Pentru a fi mai precis, Legea prevede că finanțarea trebuie rezervată pentru a crea un briefing cu privire la aplicațiile cibernetice ale tehnologiei blockchain.

Președintele Donald J Trump semnează legea prin Wall Street Journal

Legea de autorizare a apărării naționale din 2018 include finanțarea pentru un briefing despre tehnologia blockchain. Imagine prin Wall Street Journal.

Prevederea cercetării blockchain se încadrează în două categorii. Prima parte este dedicată monitorizării modului în care puterile străine, extremiștii și infractorii folosesc tehnologia. Această evaluare va fi utilizată pentru a vedea dacă oricare dintre aceste metode ale organizației externe ar putea fi aplicată cu succes armatei SUA. Se pare că armata SUA dorește să nu rămână în urmă pe câmpul de luptă blockchain și monitorizează îndeaproape evoluțiile blockchain-ului armat la nivel global pentru a asigura o dominare viitoare.

A doua parte a proiectului de lege înființează un comitet pentru a examina utilizările curente și planificate ale tehnologiei blockchain la nivel federal. Mai exact, proiectul de lege acoperă utilizarea tehnologiei blockchain în proiectele de infrastructură. Statele caută să valorifice finanțarea. New York a anunțat planuri de deschidere a NYC Blockchain Resource Center în luna mai a acestui an.

Integrarea blockchain-ului în proiectele de infrastructură ar putea contribui și la îmbunătățirea relațiilor publice. În prezent, multe dintre aceste proiecte nu au transparența necesară pentru a câștiga încredere publică pe scară largă. Când luați în considerare cantitatea de politică corupţie întâlnit în ultimii câțiva ani, este ușor de văzut de ce publicul își pierde încrederea în aceste proiecte. Adăugarea unui protocol bazat pe blockchain ar putea ajuta la atenuarea preocupărilor și la creșterea dezvoltării. Politicieni precum David Cameron și-au desfășurat campaniile predicând beneficiile integrării.

Capacitățile de consens instantanee oferite de tehnologia blockchain ar putea juca un rol major în determinarea modului în care proiectele guvernamentale sunt prioritizate și finanțate în viitor. Rusia folosește deja un program bazat pe blockchain numit Cetățean activ care permite oamenilor să voteze pe probleme non-politice, cum ar fi limitele de viteză, denumirea proprietății publice și rutele de autobuz.

Finanțare flexibilă

Vicepreședintele senior al sectorului public al Consiliului Industriei Tehnologiei Informației, Trey Hodgkins, a explicat importanța proiectului de lege și structura acestuia. Hodgkins a explicat că obiectivul proiectului de lege a fost de a crea finanțare flexibilă care ar putea fi utilizată pentru a studia o gamă largă de aplicații pentru tehnologia blockchain.

Deja, exemple de utilizare a blockchain-ului apar în fiecare sector al armatei, de la identificarea personală la direcționarea armelor, până la gestionarea lanțului de aprovizionare. Eficiența oferită de această tehnologie ar putea fi exact ceea ce armata SUA trebuie să îmbunătățească, ceea ce consideră unii, risipitor sisteme existente în prezent.

Imagine de recunoaștere facială bazată pe blockchain prin Biometride

Recunoaștere facială bazată pe blockchain. Imagine prin Biometride

NATO

Agenția NATO pentru comunicații și informații este un alt exemplu de organizație guvernamentală bine finanțată care dorește să armeze tehnologia blockchain în următorul deceniu. Interesant este că NATO se concentrează în primul rând pe logistică și financiar aplicații pentru tehnologie.

NATO evaluează în prezent propuneri privind integrarea blockchain-ului. Oficialii au anunțat că contractele vor fi atribuite de la Provocarea inovării, parte a unui summit care se concentrează pe integrarea noilor tehnologii pe câmpul de luptă. S-a raportat că Agenția pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării (DARPA) este, de asemenea, puternic implicat în program. DARPA este interesat de o mesagerie și tranzacții sigure platformă.

Cursa de arme Blockchain

SUA și aliații săi nu sunt singuri în aspirațiile lor de a arma blockchain-ul. Se pare că și China se îndreaptă spre integrarea rapidă a acestei tehnologii inovatoare. Armata Populară de Eliberare (PLA) a publicat un articol anul acesta în care evidențiază aplicații militare specifice pentru tehnologia blockchain. Lucrarea sugerează că este extrem de important ca China să nu rămână în urmă în adoptare.

Weaponize Blockchain – „Media Wars”

China urmărește de ani buni tehnologia blockchain. Dacă săpați mai adânc, puteți găsi referințe militare la blockchain încă din 2016. Jurnalul de Știința apărării naționale & Tehnologie a publicat un articol numit „Tehnologia Blockchain și valoarea sa potențială militară”. Articolul s-a axat pe integrarea blockchain-ului în operațiuni de informații, monitorizarea ciclului de viață al armelor, sistemele de gestionare a personalului și logistica militară.

India

Oficialii indieni și-au exprimat îngrijorarea și asupra blockchain-ului armat. Recent articol publicat de un grup de savanți indieni a evidențiat modul în care această tehnologie ar putea fi utilizată pentru a intra în sistemele militare de înaltă securitate în viitorul apropiat. Lucrarea explică faptul că, în viitor, puterea de calcul combinată a unei rețele blockchain ar putea fi valorificată pentru a copleși apărările actuale ale computerului disponibile.

Armați Blockchain

S-a spus că „războiul este mama inovației” și dacă acest lucru este adevărat, tehnologia blockchain este pe cale să treacă printr-o renaștere, întrucât cursa mondială a înarmării este doar Incalzi sus. Această tehnologie inovatoare are potențialul de a fi utilizată în aproape toate aspectele militare. Miza este mare în jocul războiului, iar tehnologia blockchain pare să poată oferi țărilor un mijloc mai eficient în care să poată desfășura activitățile de război.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map