Blockchain în industria muzicală – Ce oportunități se află în față?

De obicei, artiștii nu fac oameni de afaceri buni. La urma urmei, ar prefera să se concentreze pe ambarcațiunile lor. Și, de obicei, nu au acces la specialiștii în marketing, avocați și manageri, ceea ce face mai ușor exploatarea de către intermediari în comparație cu alți profesioniști. Această industrie are unii dintre cei mai profund înrădăcinați intermediari din lumea afacerilor. Dar introducerea blockchain-ului în industria muzicală ar putea schimba toate acestea.

A adus industria globală a muzicii înregistrate 17,3 miliarde de dolari în venituri doar în 2017. Este o mulțime de aluat! Din păcate, casele de discuri canalizează cea mai mare parte a acestor venituri departe de artiști către ei înșiși. Este destul de ironic faptul că oamenii care creează cea mai mare valoare în sistem sunt de obicei cei care primesc cel mai puțin.

Mai multe start-up-uri blockchain apar pentru a face față acestei probleme. Nu vă faceți nicio greșeală, industria muzicală este pregătită pentru întreruperi.

Drepturi de proprietate

În ciuda anilor de progrese tehnologice, societatea încă nu a creat o modalitate concretă de a gestiona drepturile de proprietate ale artiștilor într-un mod corect și transparent. Drepturile rămân în mare măsură sub controlul caselor de discuri care au resurse juridice enorme. În 2015, legendarul muzician Prince i-a avertizat pe tinerii artiști cu privire la pericolele contractelor de înregistrare, citându-i ca pe un tip modern robie.

„Contractele de înregistrare sunt exact ca – voi spune cuvântul – sclavie. Aș spune oricărui tânăr artist … nu semnează.

Să aruncăm o privire la câteva proiecte care apar pentru a rezolva această problemă:

Proiect Ujo

Proiecte precum Ujo folosesc tehnologia criptografică pentru a crea o bază de date descentralizată de drepturi și proprietari de drepturi pentru muzicieni. Deoarece Ujo este construit pe blockchain-ul Ethereum, dezvoltatorii își propun să automatizeze plățile redevențelor cu soluțiile de contract inteligente ale Ethereum.

Blockchain în industria muzicală: sigla Ujo

Ujo a creat un portal al artiștilor unde artiștii au control deplin asupra operelor lor publicate. Încărcați lucrarea originală și decideți rata de plată și modul în care este consumată muzica dvs. Nu este încă complet clar cum reușește Ujo acest lucru, dar cel mai probabil stochează cele mai importante date (cum ar fi identitatea creatorului, opțiunile de licențiere și canalele de distribuție) pe blockchain.

Proiectul Mycelia

Mycelia Creative Passport este un proiect inițiat de Imogen Heap. Imogen nu este străin de industria criptomonedelor. Ea a experimentat cu blockchain în industria muzicală din jurul anului 2014. Mycelia este un centru de cercetare și dezvoltare pentru producătorii de muzică. Acestea își propun să se asigure că industria muzicală recunoaște și plătește pe deplin serviciile unui artist.

Imogen va face turnee în întreaga lume în 2018, într-un efort de prezentare Pașaport creativ care are ca scop și împuternicirea muzicienilor să gestioneze propriile opere publicate:

„Folosind tehnologia emergentă blockchain, cu șabloane„ contracte inteligente ”,„ Creative Passport ”va permite plăți directe rapide și ușoare, pentru a simplifica și democratiza colaborarea de la parteneriate comerciale semnificative la creativitate.”

Servicii de streaming

Streamingul este segmentul cu cea mai rapidă creștere din industria muzicală. Pe măsură ce internetul mai ieftin și mai rapid devine disponibil pe scară largă în întreaga lume, aceste servicii continuă să scoată o parte din canalele tradiționale de venituri, cum ar fi CD-urile, LP-urile și descărcările digitale.

Blockchain în industria muzicală: veniturile globale înregistrate de industria muzicală între 1999-2017 în miliarde. Veniturile au scăzut de la 25,2 miliarde la 17,3 între acel moment, dar drepturile s-au diversificat.

Venituri globale ale industriei muzicale înregistrate

Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu serviciile de streaming populare precum Spotify, Apple Music sau Pandora. Cu toate acestea, aceste companii sunt extrem de centralizate și, în multe cazuri, nu reprezintă în mod echitabil artiștii pe platformele lor. În 2015 Spotify a fost lovit cu un Proces de acțiune colectivă de 150 de milioane de dolari peste redevențe neplătite.

Artiștii trebuie să aibă încredere deplină că platformele le vor plăti în mod echitabil și le vor oferi analize precise de streaming. Nu este de mirare că serviciile de streaming muzical blockchain sunt în lucru:

Proiectul Bitsong

Bitsong pretinde a fi una dintre primele platforme de streaming de muzică blockchain descentralizate. Platforma plătește artiști și chiar ascultători! Agenții de publicitate își pot promova conținutul prin rețeaua Bitsong, dar utilizatorii decid dacă și când vor să consume anunțurile. În aceste cazuri, Bitsong va acorda utilizatorului 90% din investiția agentului de publicitate.

Pe de altă parte, artiștii își pot vinde piesele și pot primi donații de la ascultători. În prezent, Bitsong își lansează ICO-ul (iulie 2018) și intenționează să plătească artiștilor și utilizatorilor din rețea cu tokenul BTSG nativ.

Proiectul Choon

Choon este un alt startup de streaming de muzică blockchain cu o viziune a plății corecte pentru muzicieni. Choon dorește să ajute artiștii să-și păstreze 80% din venituri distribuție tradițională metode:

Blockchain în industria muzicală și distribuția veniturilor. De obicei, artiștii își reduc doar 7% din muzică, dar pe Choon, un serviciu de streaming blockchain, ar putea păstra 80% din veniturile generate de munca lor.

Venituri din streaming de muzică comparate

Sunt conduse de artistul și producătorul cu mare experiență Gareth Emery. Vânzarea lor de jetoane va începe în iulie 2018 și se va desfășura până în august. Ca și în cazul Bitsong, Choon își va crea și propriul jeton nativ numit NOTES pentru a-l distribui utilizatorilor și artiștilor prin rețea..

Riscuri

Plăcintă în cer

Blockchain are onoarea dubioasă de a rezolva toate problemele omului … în mod implicit. Accesul la finanțare nu este aproape sigur problema, așa cum au arătat multe dintre aceste proiecte. Cu toate acestea, urmați cu dezvoltarea profesională a platformei este.

Multe proiecte stau pe sume uriașe de bani. În mod clar, dezvoltatorii, specialiștii în marketing și managerii trebuie să fie plătiți, iar cheltuielile de afaceri trebuie să fie îngrijite. Dar tentația de a renunța la simbolul nativ al unui proiect pentru ceva mai valoros precum Bitcoin rămâne puternică.

Majoritatea proiectelor susțin că artiștii lor vor fi plătiți în jetoane native, dar puteți cumpăra pâine sau vă puteți plăti chiria cu jetoane native? Există un risc real ca artiștii să-și arunce jetoanele pe măsură ce le obțin. Acest tip de presiune descendentă asupra prețurilor ar putea determina artiștii să dorească, în cele din urmă, să fie plătiți pentru ceva care își păstrează valoarea și care poate fi schimbat cu ușurință, cum ar fi Bitcoin sau Ethereum.

Nu o să-l iau culcat

În plus, nu credeți că casele de discuri vor sta doar să urmărească cum blockchain-ul se mută în industrie. Marile case de discuri au timp, bani și resurse pentru a-și lansa propriile proiecte sau, eventual, pentru a submina altele. Industria muzicală este renumită pentru combaterea pirateriei și ne putem aștepta ca unele dintre aceste tactici să se transfere pe măsură ce devin amenințate de tehnologia blockchain.

Ultimele gânduri: Blockchain în industria muzicală

Trebuie să păstrăm fundamentele criptomonedelor în centrul oricărei discuții despre schimbarea reală. Rețeaua este descentralizată în mod realist? Proiectul va adăuga valoare pentru toți participanții la rețea: artiști, ascultători și echipa de proiect deopotrivă?

Este adevărat că căutarea chiriei a existat în industria muzicală de zeci de ani. Dar acum, blockchain bate la ușa acestor pisici grase. Cu toate acestea, blockchain-ul este doar un instrument și orice instrument poate fi folosit fie pentru rezultate pozitive, fie negative. Blockchain în industria muzicală este în cea mai mare parte o teorie în acest moment. Startup-urile trebuie să înceapă să-și respecte promisiunile.

Proiectele care vor supraviețui vor fi cele care oferă o valoare reală: cele care construiesc rețele reale, menținând artiștii și ascultătorii în centrul industriei muzicale.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map