Blockchain în guvern: eficientizarea operațiunilor

Blockchain în guvern: un meci puțin probabil?

La suprafață, blockchain-ul în operațiunile guvernamentale nu pare să fie o potrivire probabilă. Există o percepție comună că tehnologia și guvernele concurează unul împotriva celuilalt. Acest lucru se datorează probabil faptului că criptomonedele, de exemplu, reduc sau chiar elimină necesitatea instituțiilor centralizate.

Chiar dacă concurența dintre proiectele blockchain și instituțiile guvernamentale ar putea fi o problemă de care trebuie să ne uităm, examinarea doar a acestei posibilități nu arată imaginea de ansamblu. În realitate, începem să vedem că multe națiuni tind să utilizeze mai mult tehnologia blockchain din mai multe motive.

Criptomonede naționale

Începând din 2017, o serie de națiuni au început să ia în considerare implementarea propriilor criptomonede naționale. Petro venezuelean, Cryptoruble rus și Estcoin estonian sunt toate exemple de guverne care folosesc blockchain pentru a crea criptomonede. Însă, din iunie 2018, nu am văzut prea multe progrese de la aceste monede digitale.

De exemplu, Petro venezuelean a fost guvernat neconstituțional de Adunarea Națională Venezuelană în martie 2018. Și multe guverne din întreaga lume au criticat acest proiect. În timp ce Estcoin părea să fie ceva mai promițător, Estonia a anulat (sau cel puțin redus) planurile de lansare a criptomonedei naționale după critica Băncii Centrale Europene.

Chiar dacă implementarea criptomonedelor naționale văzute până acum nu pare să funcționeze, mulți oameni consideră că crearea acestor proiecte este inevitabilă pe termen lung, ceea ce va aduce mai multă eficiență și transparență economiilor naționale.

Sisteme de vot mai bune

Frauda electorală continuă să fie o problemă majoră pentru guvernele din întreaga lume. Hărțurile mașinilor de vot și numărul greșit de vot intenționat din partea grupurilor de la putere au dus la neîncredere în rândul alegătorilor. Sistemele de vot bazate pe blockchain au potențialul de a rezolva aceste probleme și de a obține adoptarea pe scară largă.

Deoarece voturile pe blockchain sunt imuabile și pot fi urmărite în timp real, guvernele au potențialul de a determina câștigătorii alegerilor într-un mod mai eficient. Structura publică a Blockchain elimină, de asemenea, posibilitatea manipulării alegerilor. Urmați votul meu și Polys sunt câteva exemple de proiecte blockchain care lucrează la astfel de tehnologii.

Încă nu se știe când vom vedea aceste sisteme implementate în țări precum SUA. Cu toate acestea, unii prezic asta 2019 sau 2020 este o posibilitate probabilă.

votul blockchain

Blockchain îmbunătățește sistemele de vot.

Managementul identității

Managementul identității este un alt exemplu de sistem depășit care beneficiază de noi inovații tehnologice. Încă nu se știe cum să creați identități digitale oficiale aprobate de guvern. Dar, o combinație de blockchain și tehnologie biometrică (adică recunoașterea facială sau scanări ale retinei) ar putea face parte din răspuns.

În prezent, miliarde de oameni din întreaga lume se bazează pe numerele de identitate naționale (adică numerele de securitate socială din SUA) pentru a verifica identitatea. Cu toate acestea, aceste sisteme au probleme rampante cu frauda. În plus, cărțile de identitate fizice sunt limitate în utilizarea lor pentru verificarea identității la distanță. Adesea, gestionarea identității necesită verificarea personală, ceea ce poate duce la perioade lungi de așteptare la birourile guvernamentale, la secțiile de votare și la multe alte locații..

Estonia este o națiune care își propune să schimbe viitorul managementului identității. Deși Estonia a redus planurile privind implementarea blockchain-ului pentru a crea o criptomonedă națională, guvernul are încă planuri de a utiliza blockchain pentru a crea un sistem îmbunătățit de gestionare a identității. Guvernul intenționează să utilizeze Estcoin ca parte a e-rezidenței Estoniei, un program care simplifică procesul pentru străinii care doresc să stabilească rezidența în țară.

În acest exemplu, gestionarea identității cu blockchain facilitează e-rezidenților să semneze documente oficiale și să înființeze companii de la distanță. Alte guverne din întreaga lume ar putea folosi acest exemplu pentru a-și transforma sistemele de gestionare a identității și pentru a reduce barierele din calea participării alegătorilor, beneficiile oferite de guvern și multe altele..

Impozite

În timp ce multe guverne încep să impoziteze veniturile din criptomonede, tehnologia blockchain în sine ar putea, de asemenea, să facă sistemele de impozitare mai eficiente. Timpul necesar procesării informațiilor fiscale ar putea fi redus drastic de la săptămâni sau luni la câteva secunde. Există mai mulți factori care fac acest lucru posibil. Un exemplu, contractele inteligente ar putea înlocui actualele acorduri intra-firme executate manual.

Guvernele ar putea crea, de asemenea, sisteme de impozitare bazate pe blockchain care verifică automat existența fraudei intracomunitare (MTIC) a comercianților lipsiți, cunoscută în mod obișnuit ca „fraudă carusel”, în toate statele membre UE. Conturile MTIC pentru miliarde de euro în venituri fiscale pierdute în fiecare an. Prin crearea unui registru digital pentru toate bunurile și serviciile tranzacționate, guvernele pot crea un sistem pentru tranzacții verificate, legând toate informațiile într-un lanț imuabil..

Blockchain reduce sau chiar elimină necesitatea verificării manuale, permițând companiilor să-și optimizeze operațiunile, asigurând în același timp guvernele să nu piardă venituri fiscale potențiale în acest proces. Pentru angajați, impozitarea bazată pe blockchain înseamnă, de asemenea, că declarațiile fiscale sunt procesate mult mai rapid.

impozite blockchain

Blockchain îmbunătățește eficiența colectării impozitelor.

Blockchain în guvern: viitorul

În primii ani ai blockchain-ului, multe guverne au fost sceptice și chiar oarecum rezistente la adoptarea publicului. Cu toate acestea, începem să vedem mai mult interes, precum și implementări ale inițiativelor blockchain conduse de guverne din întreaga lume. Se pare că sentimentul față de blockchain începe să se schimbe.

Pe măsură ce continuăm să vedem progrese în blockchain și o cerere mai mare de inovație în guvern, adoptarea blockchain-ului ar putea trece în curând de la o tehnologie „bună de a avea” la una necesară. Blockchain-ul în guvern are potențialul de a da un sens real cuvintelor politice excesiv de utilizate, cum ar fi „transparența” și de a crea îmbunătățiri vizibile în eficiență.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map