Blockchain Art Provenance & Future of Digital Art

În primele zile ale artei, o pictură avea valoare, deoarece era singura imagine de acest gen din lume. Dacă ați dori să reproduceți o imagine, ar trebui să angajați un pictor pentru a recrea originalul și chiar și atunci nu ar fi același lucru. Dar odată cu apariția camerei și acum a imaginii digitale, copierea artei a devenit banală. Există, de asemenea, un nou nivel de falsificare. Acest lucru face din proveniența artei blockchain un domeniu promițător.

În era digitală, provocarea pentru artă este copierea. În primul rând, camera a făcut posibilă reproducerea amprentelor oricărui tablou. Acum, internetul a dus acest lucru la un nou nivel. Este banal să faci o căutare de imagini Google și să ai o versiune de înaltă rezoluție a picturii sau fotografiei tale preferate, fără să plătești un bănuț artistului. Chiar și lucrările fizice, cum ar fi o pictură, pot fi reproduse cu atenție din imagini online.

Pentru colecționari, acest lucru este problematic atunci când doresc să cumpere o piesă de artă nouă. Cum pot fi siguri că arta este originală? Procedura de artă blockchain promite să simbolizeze calitatea de proprietar al artei, făcând posibilă certificarea faptului că sunteți proprietarul valabil al unei opere de artă. De asemenea, puteți transfera acel jeton de certificat atunci când vindeți piesa, ceea ce înseamnă că noul proprietar este acum singurul deținător al operei de artă originale.

Acest lucru nu trebuie să se aplice doar artei tradiționale. Blockchain deschide, de asemenea, ușile în arta și fotografia digitală în care artiștii creează lucrări care sunt menite să fie afișate pe un ecran. În arta digitală, copierea și pirateria sunt rampante. Cu toate acestea, un artist digital ar putea vinde artă certificată tokenizată, pentru a atenua efectele falsului și pentru a dovedi adevărații proprietari de piese originale, sancționate de artiști..

Proveniența artei Blockchain

mona lisaProveniența se referă la lanțul de custodie pentru o piesă de artă. În mod tradițional, proprietarul păstrează proveniența piesei sau diferite case de licitații își păstrează propriile evidențe. Ideea este de a urmări arta, vânzare după vânzare, înapoi la artist.

Problema este că această documentație de proveniență poate fi falsificată sau contrafăcută destul de ușor, mai ales în absența unei înregistrări centrale partajate. Atunci când casele de licitații doresc să verifice autenticitatea unei opere de artă, cercetează documentația de proveniență. De asemenea, ei comandă, de obicei, un expert extern care să evalueze autenticitatea piesei. Arta falsă a păcălit evaluatorii multe ori.

Proveniența artei blockchain își propune să rezolve această problemă. Astăzi, mai multe companii lucrează la crearea unei baze de date digitale cu arta și proprietarii lumii. Acești proprietari au apoi chei publice și private pentru a dovedi proprietatea unei opere originale.

Proveniența artei blockchain ar putea schimba fundamental modul în care operează lumea artei, facilitând certificarea faptului că o piesă este adevărata afacere. Mai mult decât atât, ați putea urmări istoricul proprietății piesei de-a lungul timpului pe un registru public transparent.

Arta digitala

Pepes Rare și Cryptokitties au fost citate ca primele piese de artă blockchain. În timp ce unii ar putea considera aceste colecții departe de artă, ele poartă unele dintre caracteristicile ilustrațiilor digitale. Sunt unice, interesante și, prin urmare, valoroase.

cryptokitties

Aceeași tehnologie blockchain tokenizată din spatele Cryptokitties și Rare Pepes ar putea alimenta proprietatea de artă digitală similară. Un artist ar putea vinde o copie autentică certificată a operei de artă unui cumpărător care poate dovedi apoi că dosarul său este originalul. Alternativ, un artist ar putea face o serie limitată de tipărituri, creând doar 100 de copii certificate, de exemplu.

Acesta este un schimbător de jocuri pentru arta digitală, o industrie în care este notoriu greu de controlat diseminarea fișierelor și a imaginilor.


Blockchain & Fotografie

Un alt tip de artă digitală este fotografia. Din nou aici, tranziția de artă blockchain s-ar putea dovedi utilă în multe dintre aceleași moduri în care se aplică artei digitale. La urma urmei, majoritatea fotografiilor încep deja și se termină digital. Mai rar tipărim fotografii. Fotografia este, de asemenea, un mediu plat care se pretează bine vizionării pe ecran. Cu noile monitoare și afișaje de înaltă definiție, vizualizarea unei tipăriri de înaltă definiție comparativ cu vizualizarea aceluiași lucru pe un ecran de înaltă definiție nu mai este atât de diferit.

O aplicație potențială a blockchain-ului este utilizarea conținutului simbolului de proprietate pentru a cripta fișierul imagine. Apoi, simbolul va servi drept cheie pentru a accesa fișierul. Pierdeți jetonul și nu veți putea decripta fișierul. Desigur, de îndată ce faceți o captură de ecran sau imprimați fișierul, regulile certificării tokenizate nu se mai aplică fișierului în sine. Cu toate acestea, ați deține în continuare simbolul digital care certifică fișierul ca fiind original.

Tokenizarea & Certificare

Provocarea pieței de artă blockchain este de două ori.

În primul rând, obstacolele tehnice nu sunt atât de dificil de depășit. Ai avea nevoie de un jeton special conceput pentru piesele de artă, dar l-ai putea crea ca o monedă ERC-20. Acest simbol ar putea fi apoi ușor de tranzacționat. Când cineva cumpără o piesă de artă, veți transfera simbolul la adresa publică, transferând efectiv dreptul de proprietate asupra piesei.

În al doilea rând, problema cine poate certifica o operă de artă ca legitimă este mai dificilă. Evident, artiștii ar trebui să poată certifica propriile piese. Cu toate acestea, dacă doriți să certificați toate piesele de artă anterioare din baza dvs. de date blockchain, atunci ar trebui să stabiliți reguli de bază pentru momentul în care o piesă de artă este certificată.

Companii de artă Blockchain

Există câteva companii care lucrează deja la provocarea artei blockchain.

verisart blockchain proveniența artei

Verisart’s scopul este de a certifica și verifica opera de artă fizică. Au funcționat de câțiva ani acum cu o soluție de certificare pentru piese de artă existente și piese noi de la artiști.

DADA.nyc permite utilizatorilor să cumpere opere de artă digitale în ediție limitată, cu protecție IP și dovadă de proprietate. Ei lucrează direct cu artiștii pentru a enumera arta digitală pentru cumpărare direct pe site-ul lor.

Atribuie lucrează cu artiști pentru a atribui fiecărei piese un ID criptografic unic. Istoricul său complet este disponibil pe blockchain pentru a urmări atribuirea și unde se răspândește opera de artă.

Monegraf se aplică în general oricărei „opere creative”. Artiștii trimit adresa URL a creațiilor lor digitale, iar informațiile sunt stocate pe blockchain-ul Bitcoin.

Archetype.mx este axat pe economia memei, dar oricine ar putea să-l folosească pentru a simboliza orice tip de artă sau activ. Nu s-au lansat încă.

Oamenii consideră Cryptokitties sau Rare Pepes drept artă. Ei demonstrează cel puțin fezabilitatea certificării și cererea de active digitale unice.

Concluzie

Indiferent dacă arta înseamnă Mona Lisa sau Rare Pepes pentru tine, nu contează cu adevărat. Povestea mai amplă este că blockchain face posibilă certificarea și simbolizarea activelor digitale unice. Prin urmare, aceste active devin mai ușor de urmărit și tranzacționat. În consecință, intrăm într-o nouă eră a artei în care ceea ce este arta și ceea ce face o piesă valoroasă va fi o întrebare deschisă pentru dezbatere în următorii ani.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map