BitConnect: Este legitim sau un sistem Ponzi?

BitConnect: Is It Legit sau un sistem Ponzi?

BitConnect este o platformă de investiții Bitcoin și un criptomonedă lansat în 2016. Inițial, platforma BitConnect a promovat investițiile Bitcoin și a promovat un software special de investiții care a contribuit la generarea de randamente. Cu toate acestea, la câteva luni de la creare, BitConnect a implementat un ICO pentru propria sa monedă care să fie utilizată în cadrul platformei în scopuri de investiții.

Platforma a făcut obiectul multor controverse în ultimele luni. Mulți dintre utilizatorii săi susțin că au înregistrat profituri semnificative investind în BitConnect și evanghelizează puternic pentru platforma de pe forumuri, YouTube și comentarii de pe bloguri. Pe de altă parte, detractorii avertizează că modelul de afaceri al BitConnect nu pare complet onest și ar putea fi o înșelătorie lungă sau o variantă a unei scheme ponzi.

Detractorii nu au oprit BitConnect să câștige un număr semnificativ de persoane. Probabil datorită bonusurilor puternice de recomandare pentru membrii existenți atunci când îi conving pe alții să se alăture platformei, baza de utilizatori BitConnect crește. Pe măsură ce crește, crește și valoarea monedei Bitconnect (BCC). În ultimele câteva luni, tokenul BCC a rămas în mod constant în primele 20 de criptomonede în funcție de capitalizare de piață, capitalizarea sa totală ajungând la peste 1 miliard de dolari, conform CoinMarketCap.

Majoritatea schemelor Ponzi par a avea succes până la sfârșit, când se usucă spectaculos.

În cazul BitConnect, merită să analizăm cu atenție modul în care funcționează platforma, unde generează randamente și cine se află în spatele companiei înainte de a lua o decizie de investiție. În acest articol, voi face tot posibilul să prezint ambele părți ale dezbaterii controversate cu privire la legitimitatea BitConnect și, în cele din urmă, va depinde de dvs. să faceți mai multe cercetări și să decideți ce părere aveți despre BitConnect.

Cum funcționează BitConnect

Oferta de bază a BitConnect este o parte din Software de volatilitate a prețurilor Bitcoin care ia decizii de investiții Bitcoin în numele comunității BitConnect. Ideea de bază din spatele BitConnect este că toată lumea își împrumută fondurile către fondul de investiții BitConnect, iar software-ul gestionează aceste fonduri, generând o rentabilitate garantată folosind previziunile sale de volatilitate. În schimb, creditorii (utilizatorii) primesc zilnic dobânzi pentru investițiile lor.

interes zilnic bitconnect

Rata zilnică a dobânzii pentru investițiile BitConnect variază între 0,25% și 5,0% zilnic, BitConnect garantând un medie de 1% / zi. În timp, dacă utilizatorii reinvestesc dobânda, această dobândă zilnică se poate adăuga la randamente semnificative datorate compunerii zilnice. De exemplu, o investiție de 100 USD compusă la 1% dobândă zilnică ar merita 107,21 USD după o săptămână, 134,78 USD după o lună și 599,58 USD după 6 luni! După un an, ați avea peste 3700 USD, datorită dobânzii compuse dintr-o investiție inițială de 100 USD.

Desigur, rata dobânzii variază de la o zi la alta și doar site-ul BitConnect promite o revenire de 120% anual, nu 3700% pe care tocmai le-am calculat. Totuși, a promite astfel de rezultate ar trebui să te facă sceptic. Dacă dobânda anuală de 120% este adevărată, atunci BitConnect este unul dintre cele mai bune locuri în care ai putea investi banii. Cu toate acestea, promisiunile de rentabilități mari ca acestea sunt de obicei semnul unei scheme piramidale și ar fi înțelept să aveți grijă de fiecare dată când vedeți un program care face publicitate „rentabilități garantate”. Investiția este inerent riscantă și volatilă și orice investiție legitimă ar trebui să se aștepte să vadă pierderi și câștiguri în timp, nu doar câștiguri.

Nu este clar modul în care funcționează software-ul BitConnect pentru volatilitatea prețurilor sau chiar dacă există. BitConnect susține că software-ul de preț este proprietate intelectuală deținută de companie și, prin urmare, preferă să-și păstreze funcționarea secretă. Merită să ne întrebăm de ce BitConnect a ales să-și desfășoare software-ul public dacă poate obține astfel de rentabilități. Fondatorii BitConnect nu ar fi mai bine serviți folosind software-ul pentru a juca piața cu propriile investiții private sau susținătorii instituționali? În multe cazuri, companiile care pretind că au programe omnisciente spun povesti prea bune pentru a fi adevărate.

Moneda BitConnect

jeton bcc


Pentru a facilita platforma de tranzacționare BitConnect, dezvoltatorii BitConnect au creat Jeton BCC. Puteți achiziționa BCC cu Bitcoin, iar simbolul este util în cadrul platformei BitConnect pentru împrumuturi pe investiții sau participarea la sistemul de dovadă a mizei monedei. Jetonul BCC folosește o dovadă combinată a sistemului de lucru și dovadă a mizei, cu o recompensă minieră și de miză pentru verificatori. În total, există peste 3,1 milioane de jetoane BCC circulante, fiecare cu o valoare de peste 400 USD la momentul scrierii.

Jetonul BCC nu este util în afara ecosistemului BitConnect. Puțini furnizori acceptă BCC și nu îl puteți schimba cu ușurință cu alte jetoane. În general, achiziționați BCC direct de la BitConnect folosind Bitcoin, ceea ce înseamnă că compania din spatele BitConnect colectează, în mod paradoxal, Bitcoin în schimbul simbolului creat de ei, astfel încât utilizatorii să poată investi în platforma lor care investește în Bitcoin. Cu toate acestea, datorită popularității BitConnect, valoarea simbolului BitConnect continuă să crească.

Când cumpărați în BitConnect, plătiți în Bitcoin, dar nu primiți câștigurile în Bitcoin. În schimb, acestea sunt depuse în BCC, pe care trebuie să le convertiți dacă doriți să vă retrageți câștigurile din sistem. Deși aceasta este o practică destul de standardă pentru majoritatea ICO-urilor, aceasta pune la îndoială cât de ușor ați putea să vă retrageți banii în cazul în care BitConnect se oprește. Se pare puțin probabil să vi se returneze Bitcoin pe care l-ați investit inițial, iar simbolul BCC ar fi lipsit de valoare în cazul unei opriri.

Recompense de recomandare & Alte bonusuri

În afară de software-ul de volatilitate a prețurilor discutabil, principalul factor economic al BitConnect este marketingul afiliat. Utilizatorii actuali sunt extrem de motivați să atragă noi utilizatori la BitConnect. Programul de marketing afiliat al BitConnect oferă trei niveluri de recompense pentru recrutare. Primul nivel se aplică direct prietenului pe care l-ai recrutat și primești 5% din tot ceea ce prietenul tău investește cu BitConnect. Dacă prietenul tău recrutează pe cineva, vei primi 3% din orice investește acea persoană. Și dacă persoana respectivă recrutează pe cineva, veți primi 2% din investițiile celei de-a treia persoane.

niveluri afiliate bitconnect

Această schemă piramidală de marketing pătrunde până la vârf și încurajează o cultură de recrutare intensă și evanghelizare. De asemenea, se asigură că noile fonduri continuă să fie injectate în ecosistem și stimulează cererea pentru jetonul BCC, sporindu-și valoarea pe piață. BitConnect oferă chiar bonusuri pentru a investi inițial sume mai mari în platformă. Natura marketingului afiliat BitConnect este ceea ce îi determină pe mulți critici să-l eticheteze ca schemă ponzi, așa cum vom vedea în secțiunea „Critici” a acestui articol.

garanții de dobândă bitconnect

Cine rulează BitConnect?

Site-ul web BitConnect nu listează informații despre echipa din spatele platformei și nu este clar cine conduce compania sau dezvoltă software-ul. Bitconnect listează un grup de organizații partenere pe site-ul lor web și au reprezentanți care participă la conferințe din industrie. Susținătorii susțin că BitConnect este o companie privată și are dreptul de a menține confidențialitatea cu privire la conducerea sa. Criticii susțin că lipsa transparenței în conducere este un alt indiciu al practicilor de afaceri discutabile.

Critici

charlie lee bitconnect vitalik buterin bitconnect

Cifre respectate în criptocurrency, cum ar fi Vitalik Buterin al Ethereum și Charlie Lee al lui Litecoin au denunțat BitConnect ca o schemă ponzi. Schemele Ponzi se bazează pe afluxul de noi membri prin recrutare pentru a plăti dividendele membrilor existenți. Această formă de schemă piramidală va continua să crească atâta timp cât o face baza de utilizatori. Cu toate acestea, dacă baza de utilizatori încetează să crească, nu vor mai exista suficienți bani în numerar pentru a plăti dividende și schema se va închide definitiv.

Acesta a fost cazul BitPetite, o platformă de investiții similară care s-a închis brusc la începutul acestui an, blocând utilizatorii din conturi în timp ce conducerea dispărea.. Reddit fire, Steem articole și hashtagurile Twitter sunt pline de avertismente similare împotriva BitConnect. Mai mulți experți vin cu îngrijorări legate de platformă. 99Bitcoins recent a făcut o revizuire excelentă și aprofundată a locului în care BitConnect își obține fondurile și de ce oamenii cred că este o înșelătorie.

Chiar dacă intențiile BitConnect sunt pure, este încă improbabil să conduci o companie care generează în mod constant un randament de 120%. BitConnect va avea probabil probleme în îndeplinirea acestor obiective mai devreme decât mai târziu. S-ar putea confrunta și cu provocări de reglementare. Guvernul britanic a amenințat recent că va închide și dizolva a Compania BitConnect în registrul său și, întrucât simbolul BCC este în mod clar un vehicul de investiții, BitConnect ar trebui să se aștepte la intervenția Comisiei Securities and Exchange din S.U.A..

Concluzie

BitConnect are mulți susținători înfocați, care sunt gata să apere platforma și să-și arate declarațiile de câștig în videoclipurile și tweet-urile de pe YouTube. Cu toate acestea, criticile sunt greu de ignorat, mai ales atunci când provin de la cei mai respectați experți în cripto. Eu, personal, nu voi investi în BitConnect. Dacă îl luați în considerare, merită să vă gândiți de două ori la preocupările experților înainte de a lua decizia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map