Bitcoin vs. Gold: o comparație relativă a forței

Când măsurați puterea relativă (RS) a Bitcoin față de aurul sau alte metale și piețele financiare majore, vă asistați la o viziune fără părtiniri a puterii (sau slăbiciunii) sale comparative. Aceste statistici vă pot ajuta să luați decizii de investiții critice. Acestea vă pot ajuta chiar să prognozați puncte de cotitură majore pe piață, permițându-vă să cronometrați intrări comerciale (sau ieșiri) mai precise.

Acest articol va dezvălui RS-ul Bitcoin vs. aur (marcator: GLD, acțiunile aur SPDR) pe șase perioade de timp cheie. Veți vedea cum a evoluat BTCUSD față de GLD în ultimele perioade de trei, șase, 12, 24 și 36 de luni. De asemenea, veți vedea cum Bitcoin a depășit în mod constant GLD în ultimii cinci ani.

Veți vedea că Bitcoin a depășit chiar și acțiunile a două dintre cele mai mari companii de extracție a aurului din lume. În cele din urmă, veți obține informații despre motivul pentru care includerea Bitcoin și aur în portofoliile dvs. de tranzacționare și investiții poate fi o idee bună.

Bitcoin vs. aur: statistici cheie RS

Statisticile Bitcoin (BTCUSD) vs. GLD RS începând cu vârful din decembrie 2017 sunt puternic stivuite în favoarea GLD. Pentru moment, oricum. Este adevărat că BTCUSD se află pe o piață urs, dar semnele de viață alcista continuă să apară pentru această monedă. În ceea ce privește GLD, ar putea fi pregătit pentru un raliu puternic de mai multe luni (sau an?), Unul care ar putea surprinde, de asemenea, în sus, în 2019.

Statistici pe termen scurt (un an sau mai puțin)

Performanță BTCUSD pe trei luni: (39,16) procente

Performanță GLD pe trei luni: + 7,36 la sută

Câștigător RS: GLD

Performanță BTCUSD pe șase luni: (30,97) procente


Performanță GLD pe șase luni: + 2,40%

Câștigător RS: GLD

Performanță BTCUSD pe 12 luni: (71,82) procente

Performanță GLD pe 12 luni: (1,46) procente

Câștigător RS: GLD

cicluri bitcoin vs aur GLD

GLD, lunar: Cu oscilatoarele cu ciclu cheie în modul bullish, căutați GLD pentru a încerca un breakout la începutul până la jumătatea anului 2019. Mediile mobile ale graficului de 50 și 200 de luni sunt, de asemenea, într-o configurație bullish. Imagine: NinjaTrader 8

În mod clar, nu a existat niciun concurs în clasamentul RS pe termen scurt. GLD a învins BTCUSD în toate cele trei perioade de timp pe termen scurt. Uşor. Cu toate acestea, odată ce treceți la măsurătorile RS de 2 până la 5 ani, BTCUSD pur și simplu șterge podeaua cu GLD-uri cu numere de performanță relativ mediocre:

Statistici pe termen lung (doi ani sau mai mult)

Performanță BTCUSD pe 24 de luni: + 311,02 la sută

Performanță GLD pe 24 de luni: + 11,20 la sută

Câștigător RS: BTCUSD

Performanță BTCUSD pe 36 de luni: + 860,84 la sută

Performanță GLD pe 36 de luni: + 18,37 la sută

Câștigător RS: BTCUSD

Performanță BTCUSD pe cinci ani: + 466,16 la sută

Performanță GLD pe cinci ani: + 3,29 la sută

Câștigător RS: BTCUSD

cicluri BTCUD bitcoin vs. aur

BTCUSD, grafic de 2 săptămâni: Este posibil ca valorile minime ale ciclului din decembrie 2018 ale Bitcoin să conducă la creșteri semnificative în 2019. Imagine: MotiveWave Ultimate

Acțiuni cheie de aur: Bitcoin câștigă, de asemenea

Dacă ați fi investit în acțiuni ale Barrick Gold (ABX) și BTCUSD pe 28 decembrie 2015, unitățile dvs. de criptare ar crește semnificativ mai mult decât acțiunile dvs. ABX:

Performanță BTCUSD pe 36 de luni: + 860,84 la sută

Performanță ABX pe 36 de luni: + 74,24 la sută

Câștigător RS: BTCUSD

Iată o privire la comparația de performanță pe 3 ani a Newmont Mining Corp. (NEM) față de BTCUSD:

Performanță BTCUSD pe 36 de luni: + 860,84 la sută

Performanță NEM pe 36 de luni: + 92,46 la sută

Câștigător RS: BTCUSD

Toate datele prin intermediul TradingView.com Data finală de limită a datelor a fost 28 decembrie 2018, pentru ABX, BTCUSD, GLD și NEM. Comisioane, derapaje și dividende de acțiuni care nu sunt luate în considerare.

Nu neaparat Unul sau

Da, Bitcoin a depășit mult atât GLD (cât și aurul la vedere, futures pe aur) în ultimele perioade de 2, 3 și 5 ani. Pe de altă parte, GLD a bătut cu ușurință Bitcoin de la sfârșitul lunii decembrie 2017. Dacă obțineți o perspectivă aici, aceasta este: nu pariați niciodată ferma pe nicio piață, indiferent cât de urcător (bearish) ați putea simți despre asta. Piețele nu sunt raționale și majoritatea factorilor fundamentali care afectează prețurile sunt probabil incluși în diagramele dvs. tehnice.

corelație bitcoin vs aur GLD și BTCUSD

GLD și BTCUSD, săptămânal: aurul și Bitcoin tind să treacă de la faze necorelate la faze foarte corelate. În prezent, ar putea fi în curs o trecere la acest ultim scenariu, cu câștiguri mari posibile pentru ambele piețe în 2019. Imagine: NinjaTrader 8

Indiferent de criptele, acțiunile sau ETF-urile pe care le tranzacționați, există forțe de piață la locul de muncă pe care nimeni nu le poate înțelege cu exactitate 100% din timp, cu atât mai puțin pot obține prognoze de preț perfecte din.

Prin urmare, utilizați un fel de plan rațional de alocare a activelor (probabil pe cinci până la opt piețe financiare necorelate, inclusiv Bitcoin și aur), mai ales dacă sunteți investitor pe termen lung. Acest lucru vă va oferi șanse mult mai bune de a supraviețui oricărei chei de maimuță pe care Mr. Market le va arunca inevitabil în direcția portofoliului de investiții..

Valoare intrinsecă vs valoare extrinsecă

Un analist Bitcoin a sugerat recent că Bitcoin este un depozit de valoare:

„(Bitcoin) este cel mai mare magazin de valoare creat vreodată.”

– Lou Kerner de la CryptoOracle, 21 noiembrie 2018, interviu CNBC

La fel ca dolarul american (USD), Bitcoin are un intrinsec valoarea zero. USD nu este susținut de aur și argint, așa cum era necesar anterior (înainte de 15 august 1971) de Congresul SUA. USD are un arbitrar atribuit unitate de valoare sau extrinsecă valoare. Guvernul spune că un dolar de monedă va cumpăra un dolar de bunuri și servicii și pur și simplu acceptați acest adevăr și vă ocupați de afacerea dvs. Desigur, USD variază în valoare față de alte monede suverane, dar acest lucru nu afectează tranzacțiile dvs. zilnice în USD.

Bitcoin, la fel ca USD, nu este susținut de nicio marfă tangibilă, cum ar fi aurul sau argintul. Faceți tranzacții în Bitcoin pentru bunuri și servicii, conștient pe deplin că valoarea sa se poate schimba rapid. Comercianții Bitcoin sunt de acord cu valoarea sa justă pe tot parcursul sesiunii de tranzacționare. În decembrie 2017, comercianții au convenit că valorează 19.870 dolari, însă în decembrie 2018, acel punct al acordului a scăzut la 3.215 dolari. Prețul Bitcoin este toate valoare extrinsecă. Merită orice ar putea fi de acord un cumpărător și un vânzător dintr-o bursă.

Magazin de valoare onorat de timp

Cu toate acestea, aurul a fost recunoscut de secole ca un depozit tangibil de valoare. În antichitate, aurul era întotdeauna privit ca bani reali, cu valoare intrinsecă. Puteți face schimb de aur pentru hrană, terenuri, îmbrăcăminte, medicamente, petrol, obiecte de colecție, autovehicule, case etc. Este, de asemenea, un obiect tangibil pe care îl puteți depozita într-un seif bancar, în siguranță, sau chiar îngropați într-o cutie de cafea în curtea din spate.

Bitcoin, spre deosebire de acesta, este o monedă electronică, necorporală. Chiar și în afară de faptul că are o valoare intrinsecă zero, pare puțin probabil că ar putea fi folosit pentru a face schimb de bunuri și servicii într-un cadru offline. Imaginați-vă dacă rețeaua electrică a fost oprită din cauza unei EMP atac. Toate formele de comunicare ar putea fi perturbate. Internetul s-ar putea întuneca. Schimburile criptografice s-ar putea închide temporar, împreună cu toate celelalte piețe financiare.

Bitcoin, toate celelalte criptos și acțiuni ar fi inutile ca formă de monedă din lumea reală. Chiar și cardurile dvs. de debit și de credit ar fi din plastic fără viață. Aurul nu are nevoie de energie electrică și nici de rețea de comunicații pentru a-și susține valoarea inerentă. Într-un astfel de scenariu apocaliptic, a avea aur fizic pare a fi de preferat să deții Bitcoin. Chiar și moneda fiat ar fi de preferat, cu excepția unui context economic hiperinflaționist.

Hedge Hedge

În timpul anilor 1970 afectați de inflație, aurul a crescut de la 35 dolari pe uncie la 875 dolari pe uncie (în mai puțin de opt ani), chiar dacă prețurile de consum (denumite în mod obișnuit inflație) s-au dublat în SUA (1970 până în 1979). De fapt, aurul de 35 USD din 1972 valorează acum mai mult de 1.275 USD pe uncie, depășind cu ușurință inflația prețurilor de consum în ultimii 46 de ani.

Prețurile de consum au crescut cu 501 la sută din 1972 (bază: 1972 = 100 și 2018 = 600,71). Cu toate acestea, aurul a crescut cu un factor de 39,84 ori sau 3.884 la sută în aceeași perioadă de timp (1.275 dolari împărțiți la 32 dolari). Prin urmare, aurul a depășit rata inflației cu un raport de 7,75 la 1 (3.884 împărțit la 501). Aurul sa dovedit a fi un depozit de valoare pe termen lung împotriva costului vieții în continuă creștere.

Cel mai bun din ambele lumi

Poate că Bitcoin va fi privit ca un magazin de valoare într-o zi. Poate nu. Într-adevăr, cui îi pasă? Tot ceea ce contează chiar aici și chiar acum este că puteți tranzacționa Bitcoin. Toata ziua si toata noaptea. Lung si scurt. Puteți cumpăra și vinde contracte futures Bitcoin. Puteți chiar cumpăra niște Bitcoin în fiecare lună, anticipând încă o nouă alergare la maxime istorice.

Chiar și mai bine, vă puteți desfășura activitățile de tranzacționare și investiții în Bitcoin cu obiective clare de control al riscului și profit. S-ar putea chiar să obțineți un randament pe termen lung mai bun decât cei care dețin aurul drept acoperire împotriva inflației. Cu toate acestea, amintiți-vă că Bitcoin are o valoare intrinsecă zero. Aurul posedă acea valoare inerentă și poate fi întotdeauna considerat un paradis pentru investitori.

Utilizând atât aurul, cât și Bitcoin

Luați în considerare tranzacționarea acestora:

  • Tranzacționează Bitcoin (numerar, levier sau futures) cu un sistem mecanic dovedit
  • Swing tranzacționează aur (opțiuni GLD, GLD, opțiuni futures și opțiuni futures) cu o metodologie obiectivă similară de 100%

Puneți câteva ca investiții:

  • Media costului dolarului (DCA) într-o investiție Bitcoin pe termen lung
  • DCA într-o investiție de aur pe termen lung (aur fizic de la un broker sau utilizați GLD ca proxy)
  • Nu utilizați niciodată contracte de levier sau contracte futures pentru investiții pe termen lung

Gemenii Turnaround?

Pe baza tiparelor grafice respective, 2019 ar putea fi un an major de schimbare atât pentru Bitcoin, cât și pentru aur. Creați un plan de tranzacționare și de investiții solid care să le permită inversările potențial puternice să funcționeze în propriul portofoliu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map