Bitcoin Mining: riscuri și recompense pentru antreprenori

Tehnologia blockchain începe deja să aibă un impact major asupra lumii afacerilor, creând industrii complet noi. Extracția Bitcoin este, probabil, cea mai interesantă și profitabilă dintre aceste noi oportunități. Indiferent dacă sunteți antreprenor la un buget sau aveți o cantitate mare de capital de cheltuit pe o exploatare minieră, iată câteva lucruri importante de luat în considerare înainte de a începe o exploatare minieră și cum puteți beneficia de o operațiune minieră de succes.

Lucruri de luat în considerare înainte de a începe

Riscuri juridice

Unul dintre primii pași de luat în considerare este dacă mineritul bitcoin este legal sau nu în locul în care locuiți. În unele țări, operațiunile miniere de bitcoin au fost închise în totalitate. Înainte de a formula o strategie, ar trebui să înțelegeți mai bine unele dintre riscurile legale și perspectivele de reglementare ale demarării unei operațiuni miniere în țara dvs..

Investiții hardware

Un alt factor important de luat în considerare este bariera la intrarea în minerit. Rețineți că alegerea dintre procesoare, GPU-uri sau ASIC nu se bazează doar pe câți bani trebuie să cheltuiți, ci este adesea dictată de tipurile de exploatare care sunt permise de proiectele în sine. De exemplu, BTC permite hardware ASIC, dar BCG nu. Mai multe criptomonede încep să utilizeze algoritmi rezistenți la ASIC. Acești noi algoritmi de hash elimină avantajele ASIC-urilor și fac din GPU-urile o alegere mai economică. Acest lucru poate fi un lucru bun pentru minerii entry-level care nu doresc să investească 1.000 USD pentru a cumpăra echipamente miniere. Cu toate acestea, face și mai dificil pentru antreprenorii cu mulți bani să poată extrage la scară largă.

Alegerea celor mai bune cripte minabile

Tendințele algoritmului de consens

Unul dintre cele mai mari lucruri de luat în considerare este algoritmul de consens al criptomonedei pe care sunteți interesat să îl utilizați în viitor în minerit. Desigur, dacă un proiect utilizează în prezent Proof-of-Stake, criptomoneda sa nu poate fi exploatată. De asemenea, mai multe proiecte Proof-of-Work se îndreaptă spre algoritmi de consens PoS sau hibrizi. Este important să vă asigurați că sunteți la curent cu aceste schimbări. Doar pentru că o criptă dată este în prezent exploatabilă nu înseamnă că va rămâne așa pentru totdeauna.

Valoare vs. Risc

O întrebare importantă de pus atunci când alegeți să investiți în orice afacere este modul în care eforturile și capitalul investit astăzi vor duce la beneficii pe termen lung în viitor? De exemplu, s-ar putea să nu fie neapărat o idee bună să extragi o criptomonedă pe care crezi că ar putea fi supraevaluată. Cu toate acestea, aceasta ar putea fi în continuare o opțiune mai bună decât extragerea unei criptomonede subevaluate. Acest lucru se datorează uneori altor factori precum creșterea dificultății și scăderea recompensei de bloc ar putea însemna că costurile (adică cumpărarea hardware-ului și plata facturilor la energie) cheltuite pentru extragerea unor criptomonede pot duce, de fapt, la o pierdere netă de exploatare.

Aprovizionare monetară

Aprovizionarea cu o anumită monedă ar putea fi cel mai important factor determinant atunci când ne uităm la criptomonedă pe care o am. Faptul că noile proiecte de criptomonedă ar trebui să aibă o ofertă de jetoane mare sau mică este un subiect aprins dezbătut. Cu toate acestea, o statistică pe care unii mineri mai noi ar putea uita să o examineze îndeaproape este aprovizionare circulantă vs. aprovizionare maximă.


Unele proiecte majore precum Ethereum și Monero nu au o ofertă maximă. Ca urmare, chiar și operațiunile miniere de succes ar putea să nu atingă neapărat valoarea așteptată a minerilor din cauza disponibilității crescânde. Pe de altă parte, unele cryptos care au o ofertă maximă care ar putea să nu fie în măsură să corespundă cererii normale de inflație. În ambele scenarii extreme, exploatarea unor astfel de criptomonede ca parte a unei strategii de construire a portofoliului pe termen lung ar putea fi riscantă.

Beneficii

HODL sau Trade

Unul dintre cele mai mari beneficii ale mineritului cripto în comparație cu cumpărarea este faptul că un miner poate, din lipsa unui termen mai bun, să creeze bani care nu existau până acum. Acest lucru face ca a decide ce să faci cu monedele minate este o decizie mai puțin emoțională decât a decide ce să faci cu monedele cumpărate. Cu toate acestea, deoarece prețurile au fost din punct de vedere istoric foarte volatile, mineritul bitcoin poate fi adesea o sabie cu două tăișuri. În unele cazuri, ar putea fi o idee bună să tranzacționați o criptomonedă extrasă pentru o altă criptomonedă sau pentru o monedă fiat. În alte cazuri, ar putea fi cel mai bine să HODL o criptomonedă minată și să așteptați pentru a vedea dacă câștigă valoare în timp.

Este posibil să faceți o analiză tehnică și să citiți câștigurile preconizate pe termen scurt față de cele pe termen lung ale unui token dat. Dar există mulți factori de piață imprevizibili care intră în determinarea valorii prețului. În majoritatea cazurilor, luarea celei mai bune decizii (HODL sau comerț) nu este atât de evidentă. Poate necesita un pic de subiectivitate din partea minerului.

Mai scalabil decât cumpărarea

Un alt avantaj al mineritului în comparație cu cumpărarea de criptomonede este costurile continue. Exploatarea minieră necesită mai multe costuri în avans (cumpărarea echipamentelor miniere) și mai puține costuri ulterior (taxe de schimb mari). Dacă se face corect, mineritul poate fi o soluție mult mai ieftină și scalabilă decât cumpărarea cripto. Minerii spun, de asemenea, că mineritul este un risc global mai mic decât cumpărarea. Acest lucru se datorează faptului că cumpărarea unei criptomonede care în cele din urmă își pierde valoarea înseamnă că un investitor pierde bani. În schimb, chiar dacă o criptomonedă minată se dovedește a avea valoare zero pe termen lung, cel puțin va exista în continuare valoare în echipamentele hardware de minerit. În cel mai rău caz, este posibil să vândă sau să reutilizeze echipamente miniere. Deci, minerii au încă ceva de valoare.

Concluzie

Exploatarea Bitcoin poate fi o modalitate bună pentru antreprenorii interesați de criptomonede de a câștiga profituri. Există câteva obstacole și factori importanți de luat în considerare atunci când alegeți cele mai bune cryptos pe care le aveți. Cu toate acestea, dacă este făcut corect, este posibil să creați o afacere de succes în exploatarea criptomonedelor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map