Bitcoin Futures Trading: Ce trebuie să știți

Bitcoin Futures Trading: Ce trebuie să știți

Perspectiva tranzacționării futures pe bitcoin pe marile burse financiare a fost în mod clar alcătească pentru prețul bitcoin. Prețul de la începutul acestei săptămâni, în jurul valorii de 15.000 de dolari, este cu 145% mai mare decât atunci când CME Group a anunțat pe 31 octombrie că va lansa tranzacționarea futures bitcoin până la sfârșitul anului și cu 53% mai mare decât când au apărut știrile despre Aprobarea reglementară a CFTC a acestor piețe la 1 decembrie.

Dar cum va afecta tranzacționarea futures prețul Bitcoin odată lansat, mai ales dacă capitalul instituțional intră în spațiu? Pentru a afla vom examina modul în care funcționează un contract futures, precum și motivațiile și comportamentele diferiților jucători care ar putea specula cu privire la prețul bitcoin utilizând futures.

Bazele tranzacționării la termen

În primul rând, o descriere rapidă a contractelor futures și a modului în care se tranzacționează. Un contract futures este un instrument financiar derivat în care două părți sunt de acord să tranzacționeze un anumit bun sau instrument financiar la o dată viitoare și la un preț stabilit.

De exemplu, cumpărarea unui contract futures pe 12 luni pentru 60 USD înseamnă că dvs. (deținătorul contractului) sunteți de acord să cumpărați petrol la 60 USD / baril în 12 luni de acum, indiferent de prețul petrolului la acel moment. Dacă sunteți de acord să cumpărați uleiul, sunteți „lung” pentru contract, în timp ce persoana care este de acord să livreze uleiul are „scurt” contractul. Rețineți că contractele futures pot fi vândute în orice moment pe o bursă care tranzacționează respectivul contract, iar cumpărătorul contractului va moșteni obligația contractului futures.

Unele contracte pot fi decontate prin livrarea fizică a petrolului, altele permit decontarea cu numerar pentru diferența dintre prețul futures și prețul spot la acel moment, iar altele permit ambele opțiuni. Futures-urile Bitcoin care vor fi tranzacționate pe CME sunt structurat pentru decontarea numerarului.

Iată un exemplu despre modul în care s-ar tranzacționa un contract futures bitcoin pe CME. Cumpăr un contract futures BTC pe 12 luni cu un preț de decontare de 15.000 USD. Să presupunem că în acea zi, peste 12 luni, prețul real al BTC este de 18.000 USD.

În loc ca vânzătorul contractului să-mi vândă un bitcoin cu 15.000 de dolari și să-l duc la un schimb pentru a-l vinde cu 18.000 de dolari, vânzătorul contractului îmi va oferi pur și simplu diferența de 3.000 de dolari. Aceasta este cunoscută sub numele de decontare în numerar și, de obicei, rezultatul financiar este efectiv același cu livrarea fizică.

Riscul: marii investitori ar putea scurta contractele futures și ar putea reduce prețul BTC?

Chiar dacă investitorul criptografic mediu înțelege tranzacționarea la termen, nu vor intra în această arenă în curând; fiecare contract este pentru 5 bitcoin, iar blocul minim de contracte într-o tranzacție este de 5 contracte. La un preț BTC de 15.000 USD, asta înseamnă că nu veți efectua tranzacții cu mai puțin de 375.000 USD.

O caracteristică cheie a unei piețe futures este că este bidirecțională, ceea ce înseamnă că poți fi scurt pe piață fără a te angaja într-o poziție tradițională scurtă (adică să găsești pe cineva de la care să împrumuți activul).

Deoarece contractele futures bitcoin vor fi decontate în numerar, pariurile împotriva bitcoinului sunt acum mult mai simple (deși există câteva modalități existente de a reduce bitcoinul).

Capitalul instituțional tinde să fie cel mai sceptic față de bitcoin, judecând după declarațiile lui Jamie Dimon, Warren Buffett, sau Mohamed El-Erian. Acest lucru nu ar trebui să fie surprinzător, întrucât în ​​multe privințe monedele digitale sunt un concurent pentru planurile de afaceri pe termen lung ale acestor bancheri și investitori. Aceste persoane sunt extrem de stimulate pentru ca Bitcoin să scadă sau să eșueze complet.

Adăugați totul, iar taurii bitcoin ar putea începe să devină puțin nervoși. Singurele grupuri cu suficient numerar pentru a tranzacționa aceste noi piețe futures sunt capitalul instituțional, care în general au o viziune foarte negativă asupra bitcoinului și sunt pe cale să înceapă să tranzacționeze pe primul schimb de încredere care le va lăsa bitcoinul la scară scurt!

S-ar putea argumenta că există un decalaj de entuziasm în joc aici; dacă sunteți un cripto-credincios cu capital, ați plecat deja să începeți unul dintre zecile de fonduri de acoperire criptografice în funcțiune astăzi. Pentru un sceptic bitcoin, opțiunile dvs. de a exprima această viziune s-au extins foarte mult.

Contrapuncte: cazul bull pentru futures bitcoin

Deci, dacă viitorul bitcoin reprezintă o astfel de amenințare pentru bitcoin, de ce prețul bitcoinului crește în continuare atât de repede? Să ne uităm la câteva contrapuncte ale tezei bearish la viitorul bitcoin.

În primul rând, capitalul instituțional poate crede că bitcoinul este cea mai mare înșelătorie de la Dot Com Bubble, dar o mare parte din acesta nu poate atinge aceste piețe pentru început. Regula Volcker din Legea Dodd-Frank interzice băncilor precum JP Morgan de la Jamie Dimon să se angajeze în tranzacții speculative de aproape orice fel, dintre care contează cu siguranță scurtarea monedelor digitale! Mișcarea acestor urși bitcoin nu este de a scurta bitcoin, scăderea prețului, ci pur și simplu îndepărtarea de el și de alte monede digitale cu totul.

În al doilea rând, pentru fiecare fond de hedging tradițional care abia așteaptă să reducă bitcoinul, există alții care ar dori o oportunitate de a obține o expunere bitcoin lungă, dar pur și simplu nu au încredere în custodia schimburilor criptografice sau nu pot face față lipsei de tehnică suport sau timp de oprire constant. (Dacă ați încercat vreodată să utilizați un schimb de cripte în timpul unui hard fork sau al unui eveniment major de știri cripto, este greu să le învinuiți).

Până în prezent, opțiunile lor erau limitate la Grayscale Bitcoin Investment Trust (GBTC), care frecvent tranzacționează cu o primă de 30% până la 80% față de bitcoin-ul real, arătând că există o cerere semnificativă din partea investitorilor care, din orice motiv, au restricții de a cumpăra ei înșiși bitcoin-urile.

În cele din urmă, puțini investitori se vor uita la creșterea prețului Bitcoin în ultimul an și nu se tem de scurtcircuitarea activului. Când un activ se poate dubla într-o săptămână, expunerea la risc cu o poziție scurtă este enormă – teoretic nelimitată.

Poate ați putea crede că bitcoinul se află într-un balon, deoarece nu poate fi evaluat folosind analize fundamentale, dar acest lucru era adevărat și acum un an și, dacă ați avea o poziție bitcoin scurtă în decembrie 2016, ați avea a pierdut de aproximativ 17 ori investiția inițială (sau în ceea ce privește tranzacționarea la termen, vi s-ar fi solicitat marja și / sau poziția dvs. ar fi fost închisă forțat cu mult timp în urmă prin schimbul dvs.).

Cu o expunere comercială minimă de 375.000 USD, aceste pierderi se vor aduna destul de repede.

Concluzie: volatilitatea în față, dar în cele din urmă bună pentru BTC

Acest lucru nu vă lasă să luați o decizie clară dacă să mergeți pe bitcoin lung sau scurt în anticiparea tranzacțiilor futures. Grupul CME își va lansa produsul futures bitcoin pe 18 decembrie, dar rivalul lor mai mic CBOE a anunțat recent că va învinge CME și va începe tranzacționarea futures bitcoin pe 10 decembrie, duminică după-amiază. Diversi factori ar putea determina afluxul de capital să ia o poziție lungă sau scurtă, dar în ambele sensuri, aceasta va însemna probabil fluctuații semnificative ale prețurilor pe termen scurt.

Cu toate acestea, pe termen lung, acesta este un pas semnificativ spre legitimarea bitcoinului și a altor criptomonede și, în cele din urmă, ar trebui să scadă volatilitatea zilnică a bitcoinului, pe măsură ce tranzacționează alături de clase de active mai tradiționale..

Surse

  1. https://coincentral.com/this-week-in-cryptocurrency-110317/
  2. https://www.cftc.gov/PressRoom/PressReleases/pr7654-17
  3. https://www.cmegroup.com/education/cme-bitcoin-futures-frequently-asked-questions.html
  4. https://coincentral.com/short-bitcoin/
  5. https://www.cnbc.com/2017/10/13/jamie-dimon-says-people-who-buy-bitcoin-are-stupid.html
  6. https://www.forbes.com/sites/johnwasik/2017/11/06/why-buffett-sees-bitcoin-bubble/
  7. https://www.investors.com/news/heres-the-latest-financial-leader-to-cast-doubt-on-bitcoin/
  8. https://www.investopedia.com/terms/v/volcker-rule.asp
  9. https://www.pionline.com/article/20171204/INTERACTIVE/171209944/shorts-on-bitcoin-investment-trust-should-perk-up-in-december
  10. https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map