Bitcoin Bubble? De ce Burst ar putea fi bun pentru Bitcoin și Blockchain

Mass-media care odinioară conduceau povești glorifice despre ascendența Bitcoin descriu acum o bulă Bitcoin care a apărut. Economiștii care erau la început curioși într-un nou tip de sistem monetar prezic acum panica. În acest climat ciudat după o cădere de la înălțimi mari, merită să ne gândim cum am ajuns aici și ce înseamnă totul.

În acest articol, vom arunca o privire măsurată asupra Bitcoin, ce a însemnat succesul său pentru criptare, oportunitățile pentru creșterea viitoare și implicațiile scăderii prețului său.

Bula Bitcoin a atras atenția asupra Crypto

Creșterea Bitcoin de la obscuritate la mainstream este o poveste pentru veacuri. Invenția lui Satoshi i-a transformat pe oameni în milionari. Mai important, însă, a deschis o nouă lume a cripto-tehnologiei pentru stocarea informațiilor și schimbul de valoare. Chiar și fără creșterea ulterioară a valorii la mii de dolari, Bitcoin ar fi o realizare semnificativă doar pentru invenția blockchain-ului.

Și totuși, Bitcoin a crescut în valoare. De la simpli bănuți până la nivelul actual de mii de dolari, oricine a investit în Bitcoin în orice perioadă de peste doi ani a câștigat bani. În ciclurile zilnice de știri ale schimbărilor volatile ale prețurilor și ale recesiunii masive din ultimele luni, este uneori dificil să ne amintim că, dacă ați investit în Bitcoin înainte de 2017, în prezent aveți un profit de 6 ori mai mic pe investiție.

utxo count

Numărul de tranzacții pe Bitcoin – De Ladislav Mecir – CC

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor au aflat despre Bitcoin în 2017, determinând creșteri masive de preț. În timpul recesiunii din acest an, majoritatea acestor noi investitori au fugit. Acel zbor este cu siguranță negativ dacă ți-a plăcut să te uiți la portofoliul tău, în timp ce Bitcoin a depășit 15.000 USD.

La o scară mai largă, însă, balonul Bitcoin al noilor investitori a arătat clar că criptomoneda era accesibilă publicului în general. Această expunere publică a adus volatilitate, dar a încurajat și noi talente, inovații și investiții în comunitatea criptografică în general.

Revenirea focalizării la cazurile de utilizare Blockchain

Pe măsură ce prețul Bitcoin a scăzut după bule, a diminuat o parte din frenezia implicată în tranzacționarea criptografică. Investitorii au devenit mai inteligenți odată cu recesiunea generală a pieței. Vor să vadă proiecte care au cazuri reale de utilizare și tehnologii dovedite. Mai mult decât atât, investitorii vor să vadă proiecte care să rezolve problema ultimului kilometru, care este locul în care atât de multe ICO-uri timpurii au greșit. Ultima milă se referă la pasul dificil de a aduce un serviciu util direct unui consumator cu amănuntul, pe o bază previzibilă.

tehnologie bitcoin

Blockchain explicat în cartea albă Bitcoin

Această revenire la cazuri de utilizare legitime cu clienți reali a fost șocul de care sistemul de criptomonede avea nevoie. Deși este dureros ca urmare a prăbușirii investitorilor care au ajuns aproape de vârf, în cele din urmă înăsprirea pieței va consolida companiile și proiectele care o realizează.

Vor forța blockchain-ul să fie mai puțin despre altcoins și mai mult despre tehnologia reală. Deoarece acolo a fost întotdeauna cel mai mare potențial al blockchain-ului, aceasta este o dezvoltare promițătoare pentru cei care joacă jocul lung și pariază pe ecosistem în ansamblu..

Monedă vs. Investiție: Cel mai mare obstacol al Bitcoin

Concentrarea asupra cazurilor de utilizare reală pentru utilizatorii obișnuiți se aplică și Bitcoin. Ideea inițială din spatele Bitcoin a fost ca un sistem de plăți și o monedă. Desigur, puteți cumpăra niște lucruri interesante cu Bitcoin. Cu toate acestea, până în prezent, nu a fost rentabil să-l utilizați în acest fel.

Până în prezent, Bitcoin a fost în primul rând un magazin de valoare și un vehicul de investiții. În ciuda nenumăratelor argumente că nu se intenționează a fi un activ securitizat, faptul este că Bitcoin a fost o investiție pentru majoritatea oamenilor care îl dețin.

Cel mai mare obstacol din calea Bitcoin îl face mai utilizabil pentru plăți mai mici. Taxele trebuie să scadă, iar tranzacțiile trebuie să aibă loc mai repede. Un efect secundar al bulei Bitcoin este că oamenii și-au dat seama de problemele de scalabilitate și de problemele tarifare ale Bitcoin atunci când mii de oameni îl folosesc în mod constant. După bule, a existat un mare impuls pentru măsurile de scalabilitate precum SegWit pentru a reduce taxele și timpii de confirmare.

Cel mai semnificativ, dezvoltarea serioasă și implementarea timpurie a rețelei Lightning au venit după balon. Dacă va avea succes, rețeaua Lightning ar putea face posibile plăți instantanee cu taxe reduse pe Bitcoin, deschizând o nouă lume de potențial pentru tranzacțiile cu amănuntul.

Bitcoin nu mai poate fi cea mai bună monedă

tranzacție bitccoin

O adevărată tranzacție Bitcoin Kraken într-un portofel hardware – de la Wikipedia CC

Bitcoin are de departe cea mai cunoscută istorie și cel mai mare nume de marcă al oricărei monede. Există și un motiv bun pentru dominarea Bitcoin. S-a dovedit sigur, simplu și de succes pe o perioadă lungă de timp. Primul său avantaj pe piață continuă să-l facă lider.

Cu toate acestea, este obișnuit să citiți articole despre „ucigașii Bitcoin” care ar putea însemna sfârșitul pentru mama tuturor criptelor. În absența implementării rețelei Lightning și cu doar 40% din tranzacțiile care acceptă SegWit, o serie de monede așteaptă în aripi pentru a prelua mantia platformei de plată dominante.

Probabil, alte monede precum Litecoin, XRP sau chiar Bitcoin Cash sunt mai potrivite pentru a îndeplini sarcinile pe care Bitcoin a fost conceput inițial să le îndeplinească. Este posibil ca istoria și marca să nu fie suficiente pentru a menține Bitcoin pe linia de plutire la nesfârșit. Va fi nevoie de îmbunătățiri majore ale infrastructurii pentru a fi cea mai bună monedă disponibilă.

Hodl sau Nah?

O mulțime de oameni vor lua în discuție titlul de bule Bitcoin în acest articol. Preferă să o numească o scufundare în drumul către o recuperare mai mare. Este destul de clar că un pic de manie a pieței a indus un balon în prețul Bitcoin. Asta nu înseamnă că investiția pe termen lung în Bitcoin este o strategie învechită.

Mulți economiști și-au dat seama, dar istoric, economiștii nu au fost prea buni în prezicerea modului în care se vor comporta ecosistemul Bitcoin și crypto.

bule bitcoin

Preț versus volatilitate în Bitcoin – Ladislav Mecir – CC

În cele din urmă, decizia de a rămâne investit după balonul Bitcoin ar trebui să se bazeze pe perspectivele pe termen lung pe parcursul mai multor ani. Credeți că Bitcoin are longevitatea să dureze? Va avea comunitatea Bitcoin schimbarea ca răspuns la provocările altor opțiuni de plată criptografice mai rapide și mai ieftine? Acestea sunt tipurile de întrebări de ansamblu pe care investitorii ar trebui să le pună în urma scufundării din acest an.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map