Ar trebui compania dvs. să devină o afacere blockchain?

Tehnologia blockchain este bine cunoscută pentru capacitatea sa de a perturba multe dintre cele mai importante industrii din lume. Pentru consumatori, de multe ori, acest lucru poate fi văzut ca un beneficiu. Cu toate acestea, întreprinderile moderne pot beneficia și de tehnologia blockchain. Anterior, am discutat câteva moduri cheie blockchain poate beneficia de crearea de noi afaceri, precum și comparat modele de afaceri descentralizate și cele centralizate. În acest articol, vom analiza câțiva dintre factorii determinanți pentru a vă ajuta să alegeți dacă este sau nu practic ca compania dvs. să devină o afacere blockchain.

Determinarea costurilor și practic

Similar cu luarea în considerare a oricăror cheltuieli de afaceri, este esențial să înțelegem costurile și veniturile potențiale ale devenirii unei afaceri blockchain. Pentru companiile mai mici, de obicei nu este atât de practic din punct de vedere financiar să dezvolți o tehnologie complet personalizată la nivel de întreprindere. Dacă istoricul este un indicator, adoptarea timpurie nu aduce întotdeauna beneficii imediate.

Creșterea blockchain-ului atrage cu siguranță multe comparații cu apariția aplicațiilor de telefonie mobilă în urmă cu un deceniu. În acel moment, multe companii au văzut nevoia de aplicații mobile dedicate pentru cazuri de utilizare foarte specifice. Astăzi, însă, marea majoritate a companiilor nu au aceeași mentalitate. Deși există o mulțime de companii care încă folosesc și profită din dezvoltarea de aplicații mobile, mulți nu au văzut suficiente beneficii sau rentabilități ale investiției. Atunci când vă gândiți dacă compania dvs. are nevoie sau nu de un sistem de registru distribuit dedicat sau de o aplicație descentralizată (dapp), este important să cheltuiți în funcție de adoptarea anticipată a utilizatorilor și nu doar pentru că vedeți blockchainul ca fiind ultima tendință.

După cum am menționat în postarea noastră despre tranzacționarea criptografică, FOMO este o problemă importantă de depășit. Acest lucru se aplică nu numai investitorilor în criptomonede, ci și întreprinderilor care consideră că este o necesitate să dezvolte proiecte blockchain pe scară largă sau chiar să își creeze propriile criptomonede. În multe cazuri, s-ar putea să nu fie benefic să mergi pe această cale.

Devenirea unei afaceri Blockchain: Adopția este cheia

Deși ar putea fi dificil pentru unele companii să realizeze impactul imediat pozitiv al adoptării blockchain-ului, este esențial să se ia în considerare posibilitățile pe termen lung. După cum am discutat într-un articol despre blockchain și industria autocamioanelor autonome, multe sectoare tradiționale ale economiei încep deja să vadă impactul tehnologiei blockchain chiar și după implementarea sa inițială. Similar cu SaaS B2B, nu trebuie să aveți neapărat un milion de clienți pentru a realiza beneficiile blockchain-ului.

Pentru multe companii mici, blockchain-ul poate schimba jocul. De exemplu, blockchain-ul poate ajuta companiile mici să organizeze mai bine munca angajaților interni pentru a maximiza timpul, energia și resursele. Logistica de expediere, gestionarea stocurilor și analiza vânzărilor ar putea vedea toate îmbunătățiri enorme datorită blockchain-ului. Acest lucru ar putea aduce beneficii tuturor, de la solopreneurs la companii de top precum Amazon. Companiile de toate dimensiunile din sănătate, imobiliare și alte sectoare economice majore ar putea vedea, de asemenea, îmbunătățiri determinate de tehnologia blockchain.

afaceri blockchain

Practicarea în creștere

Dacă sunteți proprietarul unei companii mici, s-ar putea să vă gândiți că blockchain pare o soluție bună, dar credeți că este impracticabil sau prea costisitor de implementat. Acesta ar putea fi cazul în mai 2018, dar probabil că nu va rămâne așa pentru foarte mult timp. Gândiți-vă la adoptarea oricărei noi tehnologii, de la produse fizice (televizoare cu ecran plat, cipuri grafice, smartphone-uri) la produse digitale (stocare în cloud, SaaS B2B etc.). Toate aceste tehnologii au cunoscut modele de dezvoltare similare. Inițial, toate erau destul de costisitoare de creat.

De cele mai multe ori, calitatea nu era atât de bună pentru valoarea investiției de capital necesare. După doar câțiva ani, piețele au devenit de obicei din ce în ce mai competitive. Cel mai important, tehnologia din spatele produselor a devenit mai inovatoare. La rândul său, acest lucru a redus costurile.

Blockchain ar putea foarte bine să urmeze același tipar de dezvoltare. Deși este important să fii un adoptator timpuriu, este important să rețineți că investiția prea mult acum poate însemna mai puțină flexibilitate bugetară în doar câțiva ani de acum, când tehnologia devine nu numai mai ieftină, ci și mult mai accesibilă și de calitate superioară.

Uitați-vă mai întâi la soluțiile de piață ușor de implementat

Pentru acele companii care nu au resursele sau nu au nevoie să își construiască propria tehnologie personalizată pentru a deveni o afacere blockchain, există un număr tot mai mare de soluții care caută să ofere companiilor instrumentele necesare pentru a construi aplicații fără a avea nevoie de cunoștințe tehnice prea mari.

Multe proiecte blockchain permit deja companiilor să își creeze propriile contracte inteligente, să mărească spațiul de stocare a fișierelor și mult mai ușor. Aceste implementări pot fi realizate și la costuri mai mici și vor permite companiei dvs. să decidă dacă implementarea sau nu a soluțiilor blockchain este practic sau chiar necesară.

Începem deja să vedem organizații emergente pentru a reuni linii de lucru tradițional independente pentru cauza comună a dezvoltării tehnologiilor blockchain benefice. Din grupuri precum ALLi pentru autori și BiTA pentru companiile de camioane, este clar că noile industrii încep să promoveze nu numai misiunea blockchain-ului în general, ci și să o facă mult mai accesibilă chiar și pentru lucrătorii individuali și pentru companiile mai mici.

Concluzie

Chiar dacă s-ar putea să nu vedeți în prezent cum tehnologia blockchain ar putea beneficia afacerea dvs., este clar că multe schimbări sunt deja în lucru. A fi un adoptator timpuriu este bun, dar numai dacă aveți o strategie bine planificată cu privire la modul în care astfel de investiții ar putea duce la rentabilități financiare solide directe (sau la optimizarea timpului). Este important să vă dați seama că blockchain-ul ar putea să nu aibă un impact potențial suficient de mare asupra afacerii dvs. actuale pentru a face necesară schimbarea modelelor de afaceri sau investițiile în soluții costisitoare.

Indiferent dacă acesta este cazul sau nu, ar trebui să luați în considerare examinarea unor organizații și proiecte specifice industriei care doresc să promoveze dezvoltarea blockchain-ului care ar putea fi aplicat afacerii dvs. Pentru unele companii, implementarea mai rapidă ar putea fi cea mai benefică strategie. Pentru alții, ar putea fi mai bine să așteptați până când tehnologia devine mai accesibilă. De multe ori, cele mai bune soluții sunt deja disponibile pe piață. Unele dintre aceste soluții sunt de fapt cele mai ușoare și mai ieftine de implementat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map