Aplicații militare Blockchain – Tehnologia viitoare a forțelor armate

Având în vedere că blockchain-ul apare acum în orice discuție despre securitatea cibernetică, nu este surprinzător faptul că organizațiile militare din întreaga lume se interesează. Comunicarea securizată este un exemplu al modului în care aplicațiile militare blockchain își dovedesc potențialul.

Capacitatea de a transmite în siguranță comunicațiile între unități este una dintre cele mai fundamentale cerințe pentru orice organizație militară, în special în perioade de război. Securitatea cibernetică este, evident, un alt aspect imens în cadrul forțelor armate. Cu toate acestea, registrele descentralizate, contractele inteligente și tehnologiile conexe oferă, de asemenea, alte oportunități interesante de a rezolva problemele existente în spațiul militar.

Aplicații militare Blockchain în practică

Tehnologie militară a dronelor

Google recent lovește titlurile datorită implicării sale controversate în Proiectul Maven, condus de Departamentul Apărării al SUA. Proiectul își propune să ajute armata să analizeze mai repede filmările dronelor folosind tehnologia AI și tehnologia de învățare automată. Angajații Google au solicitat companiei să se retragă din proiect. Compania a anunțat ulterior că nu va căuta reînnoirea contractului actual, ceea ce înseamnă că implicarea acestuia se va încheia în 2019.

Deoparte, controversele, convergența AI și blockchain cu tehnologia dronelor creează posibilități formidabile în aplicațiile militare blockchain. Pe lângă analiza și raportarea filmărilor în timp real, AI poate alimenta drone autonome. Acestea pot zbura complet independent, fără intervenția sau controlul necesar de la un om.

Blockchain poate înregistra datele colectate de dronele alimentate de AI imuabil și în timp real. De asemenea, poate înregistra deciziile de zbor și acțiunile întreprinse de dronă. Cu fiecare dronă care funcționează ca parte a unei rețele descentralizate, atunci dacă mai târziu este distrusă, orice ar fi colectat sau efectuat ar fi totuși înregistrat pe blockchain.

Dronele cu cameră au devenit foarte obișnuite în ultimii ani. Cu toate acestea, prima lor utilizare a fost în armată. Dronii efectuează atacuri aeriene și misiuni de recunoaștere, protejând personalul militar de a intra în teritorii periculoase. Cu toate acestea, până acum, fiecare dronă a avut nevoie de un operator uman.

Dronă de cameră

Dronele cu cam sunt folosite pentru misiuni de recunoaștere

Folosind drone autonome, roiuri întregi ar putea să fugă simultan. Daunele pe care le pot efectua astăzi loviturile cu drone controlate de oameni sunt semnificative. Este uimitor să considerăm că puterea de foc ar putea dezlănțui un roi masiv de drone autonome asupra unui oraș sau bază militară.

Cuirasate Blockchain

Cuirasatele sunt echipate cu o gamă largă de armamente diferite. Pistole cu putere de foc variabilă, dar și lansatoare de rachete, lansatoare de torpile și baterii antiaeriene. În fața focului inamic, toate aceste arme trebuie să funcționeze împreună fără probleme. Aceasta se bazează pe tehnologia senzorială integrată cu sistemele de control al armelor. Navele navale din multe țări, inclusiv SUA, Japonia și Spania, se bazează pe un sistem pentru a face acest lucru – sistemul de luptă Aegis. Credeți sau nu, iterațiile acestui sistem au alimentat cuirasatele navale în ultimele cinci decenii.

În ciuda vechimii sale, Aegis este o piesă extrem de sofisticată de tehnologie militară. Folosește un sistem complex de radare și computere puternice pentru a lua decizii de fracțiune de secundă. Controlează desfășurarea armelor, decidând când și în ce direcție să tragă – într-o fracțiune de secundă la amenințări externe. Cu toate acestea, are o slăbiciune crucială – este un sistem centralizat, un singur punct de eșec. Luați în jos Aegis și puteți da jos nava.

Vas de război

Arată indestructibil, dar nu la fel de indestructibil ca o navă de luptă blockchain

Descentralizarea sistemelor de control al armelor

Blockchain permite descentralizarea puterii de calcul pe mai multe noduri. Descentralizarea are avantaje clare pentru alimentarea unui sistem precum Aegis, ducând la speculații că blockchain-ul este viitorul sistemelor de control al navei de luptă. Prin utilizarea abilităților blockchains de a verifica dacă toate nodurile funcționează din același set de date, sistemul poate coordona controlul armelor pentru a neutraliza amenințările.

Lockheed Martin este furnizorul de apărare care produce sistemul de luptă Aegis. În 2017, compania a colaborat Guardtime Federal, care s-a format în 2014 pentru a „sprijini exclusiv securitatea cibernetică și cerințele conexe ale Departamentului Apărării, ale Comunității de Informații din SUA, ale altor departamente guvernamentale din SUA și ale comunității industriale care sprijină aceste organizații guvernamentale ale SUA”.

Parteneriatul a activat Lockheed Martin va încorpora blockchain-ul în procesele lor de gestionare a riscurilor din lanțul de aprovizionare, dezvoltarea de software și ingineria sistemelor. Compania este primul contractor de apărare din SUA care a implementat tehnologia de registru distribuit. Se pare că, odată cu acest ritm rapid de dezvoltare și adoptare, „cuirasatele blockchain” ar putea fi în curând una dintre aplicațiile militare blockchain într-o utilizare mai largă.

Fabricarea aditivă

Producția aditivă (AM) este termenul militar pentru ceea ce majoritatea dintre noi ar ști ca imprimare 3D. Armata SUA construiește prototipuri și piese pentru arme și vehicule folosind metode AM. Acum un an, Marina SUA Imprimat 3D un submersibil întreg în doar patru săptămâni.

Submarin

Imaginați-vă imprimând 3D unul dintre aceste lucruri

Cu toate acestea, se consideră că unul dintre motivele pentru care AM nu a reușit să adopte pe scară largă în lanțurile de aprovizionare producătoare este absența unui „fir digital”. A 2016 Deloitte hârtia definește firul digital ca având trei componente principale: capacitate nedefinită de stocare și referință a datelor, mijloace de identificare dacă un design nu funcționează corect sau are nevoie de îmbunătățiri și scalabilitatea de a avansa în procesul de producție, aplicarea îmbunătățirilor procesului folosind date adunate din fiecare pas precedent.

Marina SUA a văzut deja potențialul pe care blockchain-ul îl poate aduce proceselor AM. Din 2017, a comis la integrarea blockchain-ului în fiecare etapă a unei operații AM. Utilizarea unei rețele descentralizate în acest mod îndeplinește cerințele firului digital. Oferă un magazin de date sigur, teoretic nelimitat. De asemenea, permite partajarea datelor pe întregul proces AM folosind nodurile din rețea.

Blockchain s-ar putea dovedi, de asemenea, un factor care facilitează adoptarea pe scară largă a AM în lanțurile generale de aprovizionare în producție în următorii ani.

Gânduri finale

Aplicațiile militare blockchain descrise aici oferă câteva informații despre direcția pe care operațiunile militare ar putea să o ia în următorii câțiva ani. Este posibil să apară și alte zone în care blockchain-ul poate aduce valoare – dintre care unele nu pot fi dezvăluite civililor. Adoptarea blockchain-ului câștigă aderență în multe sectoare diferite. Este inevitabil ca organizațiile militare din întreaga lume să dorească să se asigure că vor rămâne înaintea curbei.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map