9 Bariere principale pentru adoptarea pe scară largă a criptomonedelor

La fel ca orice tehnologie născută, criptomoneda trebuie să-și parcurgă ritmul înainte de a fi utilizată pe scară largă. Teoriile despre electricitate au fost publicate încă din anii 1600, dar electricitatea nu a ajuns în case decât la sfârșitul anilor 1800. Chiar și astăzi, există încă în jur un miliard oameni din întreaga lume care trăiesc fără ea. Nu este surprinzător, deci, că în doar un deceniu adoptarea criptomonedelor în masă este încă departe.

Deci, de ce există o presiune atât de mare asupra criptomonedelor și a tehnologiei de putere din spatele ei? Am atins vârful așteptărilor umflate, blockchain-ul fiind promovat ca o soluție pentru toate relele lumii. De fapt, una dintre principalele bariere în calea adoptării în masă a criptomonedelor poate fi pur și simplu faptul că am comercializat-o prea mult – cu puțină substanță pentru a ne susține afirmațiile..

Potrivit unui recent studiu de Deloitte, „oboseala blockchain-ului” începe să apară în întreaga lume. Dar dincolo de faptul că oamenii se plictisesc să audă despre acești bani digitali pe care nu-i înțeleg pe deplin, există o mulțime de alte bariere în calea adoptării în masă a criptomonedelor. Să aruncăm o privire la primele nouă.

1. Lipsa Clarității

Când auzim afirmații că blockchain-ul este imuabil, atunci citiți mai târziu că nu este cu adevărat sau că Bitcoin este anonim, dar nu atât de anonim pe cât am crezut că este, blockchain devine învăluit în ceață. Există o lipsă de claritate din partea comunității criptomonede și indecizia de reglementare nu ajută.

Dacă persoanele responsabile de protejarea investitorilor nu pot decide cum să numească jetoanele pe care le reglementează, cum ar trebui să știe publicul? Care este diferența dintre un jeton de utilitate, un jeton de securitate și un jeton de capital, oricum – și de ce trebuie să stocați banii invizibili într-un portofel hardware fizic?

Multe dintre aceste întrebări sunt greu de răspuns pentru cripții din interior, cu atât mai puțin pentru laicul care primește o versiune redusă a explicațiilor.

Rețea de educație Blockchain

Rețea de educație Blockchain

Țările mai mici, cum ar fi Malta, lansează programe pentru educarea publicului larg, în special a persoanelor care vor folosi tehnologia blockchain zilnic, cum ar fi angajații guvernamentali.

Alte țări, inclusiv Irlanda și Australia, lucrează la crearea doctoratelor și a altor cursuri universitare în tehnologia blockchain. De asemenea, merg la școli la o vârstă fragedă pentru a încuraja copiii să suscite interesul pentru programare. Și companii precum ConsenSys oferă cursuri crossover în blockchain-ul Ethereum dezvoltatorilor, matematicienilor, informaticienilor și pasionaților din alte discipline care doresc să exploreze această nouă tehnologie.

Există, de asemenea, o serie de cursuri online, inclusiv podcast-uri gratuite și tutoriale YouTube. Dar până nu vom putea strânge narațiunea, nu vom mai vinde hainele noi ale împăratului și vom începe inițiative utile de educație pentru a oferi o claritate atât de necesară, adoptarea pe scară largă a criptomonedelor este încă departe..

2. O cantitate copleșitoare de criptomonede

Există ceva de genul 1.800 criptomonede listate în prezent pe Coinmarketcap. Nu toți sunt creați egali și nici nu intenționează adoptarea în masă (unii sunt pentru jucători, alții pentru agricultură, alții încă pentru muzică sau artă). Mulți dintre ei prezintă promisiuni extraordinare și teorii solide, cazuri de utilizare și sprijin comunitar. Dar există o mulțime de companii care lansează jetoane doar pentru a strânge fonduri.


Până când nu vom elimina criptele inutile și vom îmbunătăți interoperabilitatea între blockchain-uri, adoptarea în masă a criptomonedelor va fi dificilă. Având atât de multe oferte, cum știu persoanele cu puțină experiență pe care să le cumpere sau dacă una va ieși mai puternică decât restul?

Mai mult, dacă scopul criptomonedei era să permită plăți fără frontiere, fără fricțiuni, de la egal la egal, de ce avem nevoie de atât de multe? Sunt doar 180 de valute emise de guvern, deci nu complicăm lucrurile prea mult?

3. Utilitatea

Dacă i-ai arătat vreodată bunicii tale cum să trimită un text sau să-i oprești pe părinții tăi să se deconecteze cu numele lor pe Facebook, vei ști că obținerea acestora să salveze cheile private și adresele publice poate fi puțin dificilă.

MyEtherWallet

MyEtherWallet

Este posibil ca majoritatea comunității criptografice să nu se deranjeze de complexitatea introducerii în adrese de 42 de caractere sau a securizării cheilor private. Dar publicul larg îl face. Motivul pentru care industria criminalității cibernetice este atât de prolifică este faptul că optăm continuu pentru confort în locul securității. Alegem parole simple care sunt ușor de spart, rămânem conectați la sesiunile noastre sau ne înscriem pentru conturi noi folosind Facebook.

Simplificarea tranzacțiilor cu criptomonede și crearea contului mai simplă rămâne un obstacol în calea adoptării în masă a criptomonedelor. În prezent, mulți oameni sunt amânați de nevoia de a încărca un selfie cu cardul lor de identitate, dar pe măsură ce autoritățile de reglementare devin mai riguroase în ceea ce privește cerințele KYC / AML, utilizabilitatea va continua să fie un obstacol.

4. Scalabilitate

Scalabilitatea este un ghimpe în multe părți ale dezvoltatorului și extrem de înțepătoare. Rețeaua Ethereum poate suporta încă aproximativ 15 tranzacții pe secundă. Capacitatea maximă de procesare a tranzacțiilor Bitcoin este undeva între 3-7 pe secundă. În timp ce alte blockchain-uri, cum ar fi NEO sau non-blockchains, cum ar fi DAG, oferă soluții noi, ele nu vin fără propriile provocări.

Nu putem sprijini adoptarea în masă a criptomonedelor atunci când durează 10 minute sau mai mult pentru ca o tranzacție să fie anulată. Scalarea către mai mulți utilizatori este una dintre cele mai mari provocări.

Dar dacă ne gândim la electricitate, atunci este de fapt în regulă. La urma urmei, încă așteptăm să conectăm restul lumii la rețeaua de energie. 2 miliarde de oameni din întreaga lume așteaptă încă o conexiune la internet. Deci, este puțin probabil ca adoptarea în masă a criptomonedelor să aibă loc în curând. Tehnologia are nevoie de timp pentru a se maturiza și pentru a găsi mai întâi soluții la problemele sale.

5. escrocherii & Hacks

Așa cum știrile proaste fac întotdeauna titluri, mass-media este plină de povești despre schimburi de criptomonede piratate și investitori care își pierd fondurile. Întrucât nu există o poliță de asigurare la majoritatea schimburilor sau o reglementare clară, banii dvs. ar putea fi acolo într-o zi și dispăruți în următoarea zi. Gândește-te la Mt. Gox, Bitfinex sau DAO.

dao hack

DAO Hack

Apoi, există escrocheriile ICO care se întâmplă pe o bază mult prea frecventă. OneCoin va intra în istorie ca unul dintre cele mai sofisticate scheme Ponzi inventate vreodată și escrocheriile de ieșire sunt abundente.

SEC încearcă să educe oamenii din SUA cu privire la aceste tipuri de probleme prin inițiative precum escrocheria HoweyCoin. Acest lucru este pentru a arăta investitorilor posibile steaguri roșii pe care trebuie să le urmărească atunci când susțin un ICO. O reglementare mai strictă va elimina mai multe ICO-uri false. De fapt, ultimele legi ale Maltei au unele dintre cele mai stricte cerințe pentru cărțile albe de acolo pentru a elimina intenționat actorii răi din spațiu.

6. Volatilitate

S-ar putea să fii fan al Bitcoin, Ethereum, Litecoin sau Cardano. Dar trebuie să recunoașteți, niciunul dintre ei nu este aproape de a fi eficient ca mijloc de schimb cotidian. Chiar și Dash fluctuează mult prea mult pentru a face cumpărături mari cu încredere (cu excepția cazului în care locuiți într-o țară cu hiperinflație).

Dacă trebuie să folosim criptomoneda ca monedă și nu ca vehicul de investiții, trebuie să pierdem volatilitatea.

7. Asociația penală

Bitcoin a făcut parte din motivul pentru care Drumul Mătăsii a crescut până la culmile amețite ale faimei, vânzând droguri, arme și chiar asasini online. Datorită spălării banilor, finanțării terorismului și altor activități infracționale, Bitcoin a câștigat o reputație incompletă.

De fapt, Bitcoin a fost, de asemenea, cea mai populară metodă de plată pentru infractorii cibernetici în atacurile Ransomware în 2017. Și acum criptojacking-ul este cea mai mare amenințare cibernetică din acest an, crescând cu 8.500 la sută în al patrulea trimestru al anului 2017.

rețele botn miniere de criptomonede

Cryptojacking este cea mai mare criminalitate cibernetică din 2018

Deși este adevărat că nu toate ICO-urile sunt escrocherii, nu toate fondurile de criptomonede sunt piratate, iar majoritatea infractorilor preferă dolarul SUA să spele bani, asociațiile negative persistă în continuare.

8. Regulament

Reglementarea sau, mai degrabă, lipsa reglementării ține în continuare multe persoane departe. Am văzut câteva mutări majore în acest an de la ICO-uri la STO-uri și noi legislații din țări mai mici, cum ar fi Malta, dar există încă prea multe zone gri. Și, desigur, există prea multe dezacorduri între jurisdicții.

În timp ce stabilirea unui standard global în reglementare poate să nu fie posibil (sau chiar de dorit), cel puțin un acord de bază privind practicile KYC / AML ar putea preveni infracțiuni suplimentare și ar putea încuraja mai mulți oameni să intre în spațiu.

9. Impactul asupra mediului

Aproape trei din patru milenii ar plăti suplimentar pentru bunuri durabile. Nu a existat niciodată o generație la fel de conștientă de mediu ca și milenii. Dar, în timp ce rapoartele despre efectele dezastruoase ale mineritului Bitcoin asupra mediului și scurgerea resurselor naturale sunt abundente, cripto rămâne o vânzare dificilă.

Minarea durabilă este o altă problemă la care lucrează dezvoltatorii. Dovada mizei ar putea fi o soluție viabilă, dar este mai puțin sigură și mai predispusă la centralizare decât Dovada muncii.

În timp ce țări precum Canada și Islanda permit extragerea criptomonedelor folosind resurse energetice durabile, trebuie să facem o treabă mai bună de reducere a puterii de calcul pe care trebuie să o ruleze blockchain-urile..

Adopția criptomonedelor în masă este încă departe

Există o mulțime de bariere în calea adoptării în masă a criptomonedelor. Chiar și doar schimbarea unei mentalități și a unei culturi necesită timp. Blockchain-ul poate fi lent și obraznic în acest moment, dar a trecut doar puțin peste un deceniu de când smartphone-ul a apărut pe scenă (vă amintiți cărămida dvs. Nokia?). Criptomoneda va intra în mainstream, dar tehnologia trebuie să fie mai bună, mai rapidă, mai durabilă și mai ușor de utilizat înainte de ao face.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map