5 semne ale inovației blockchain în plină expansiune în Australia

Australia. O mulțime de imagini ne vin în minte când ne gândim la pământul de dedesubt. Surferi decolorati de soare, wallaby, Opera din Sydney. Dar, în ciuda populației sale modeste de 23 de milioane, Australia este mai mult decât o destinație turistică îndepărtată. Casa cangurilor, koalelor, AC / DC și vegemite este pe cale să devină un lider mondial în spațiul blockchain. Iată cel puțin cinci semne ale inovației blockchain în Australia chiar acum.

1. Australia este un centru mondial de inovare

S-ar putea să nu știți, dar Australia este de fapt A 11-a economie ca mărime in lume. Și este una care se află într-o stare de tranziție – rapidă. Cu o economie bazată în mod tradițional pe industria prelucrătoare, guvernul se concentrează asupra viitorului ferm pe tehnologie. Și, mai precis, despre inovația blockchain în Australia.

Au pregătit căile pentru asta de ceva timp. În 2016, guvernul Australiei de Sud a alocat 80 de milioane de dolari la crearea de locuri de muncă în viitor și modernizarea economiei. În același an, trei dintre cele mai multe din lume startup-uri perturbatoare pe lista Disrupt 100 (organizată de Microsoft Ventures, IBM curate și Sky News) a venit din Australia, recunoscută ca având puterea de a „influența, schimba sau crea noi piețe globale”.

Există, de asemenea, o mulțime de companii internaționale cu un punct de sprijin în jos. Împreună cu HP și Microsoft, cu centre de inovație aici. Australia a făcut deja o strălucire pe scena mondială cu compania sa de telecomunicații Myriota. Compania a câștigat cea mai bună pornire industrială la Internet of Things Summit, Silicon Valley, pentru transmițătorul IoT cu cost redus și putere scăzută.

Și când vine vorba de inovația blockchain în Australia, fondul lor de talente se adâncește rapid, cu un întreg district de inovație Tonsley deja înflorit în Australia de Sud. Cu autobuzele fără șofer, spații deschise, restaurante și centre de întâlnire, Tonsley este răspunsul Australiei la Silicon Valley. Un loc pentru a încuraja gândirea creativă, inovația, incubația, abilitățile, conexiunile și condițiile necesare pentru ca noile tehnologii, cum ar fi blockchain-ul să prospere.

Primul program de accelerare TechStars din regiunea Asia-Pacific are sediul în Adelaide, iar scena antreprenorului prosperă în acest oraș australian. Pe măsură ce SUA continuă să-și creeze calea spre reglementarea criptomonedelor, se pare că țările mai mici sunt în față. Ei bine, țările cu populație mai mică oricum.

2. O Bursă de Valori Pionieră

În ciuda anunțurilor recente făcute de compania-mamă NYSE ICE și SIX din Elveția, cea mai mare bursă din Australia are deja ani-lumină înainte. Nu numai că Australian Securities Exchange (ASX) listează deja bursele de criptomonede și companiile blockchain din 2014, dar își migrează de fapt întreaga infrastructură către blockchain de către 2020.

Bursa australiană de valori mobiliare

Australian Securities Exchange / https://www.asx.com.au/

Nu vorbim doar despre listarea Bitcoin sau alte active digitale aici. Bursa principală a țării va adopta în întregime tehnologia blockchain. Planul este de a implementa un sistem post-tranzacționare bazat pe blockchain. Acest lucru va înlocui sistemul lor existent de subînregistrare electronică Clearing House.

ASX estimează că, trecând la tehnologia blockchain pentru a administra piața financiară australiană, pot adăuga până la 50 de caracteristici noi pentru comercianți, făcând în același timp economii semnificative de costuri. Planul este deja în curs și va face din ASX prima bursă majoră din lume care va migra către tehnologia blockchain.

3. Finanțare guvernamentală pentru cercetare și dezvoltare Blockchain


În mai, guvernul australian a anunțat că va aloca 700.000 USD (500.000 dolari SUA) pentru „cercetarea blockchain” și modul de utilizare pentru a furniza servicii guvernamentale mai fiabile și mai sigure. O parte din bani vor merge, de asemenea, pentru finanțarea unei agenții de transformare digitală (DTA) pentru a evalua utilizarea blockchain-ului pentru plăți guvernamentale.

Scopul este de a înțelege modul în care inovația blockchain din Australia poate contribui la îmbunătățirea eficienței și modernizarea economiei țării. De asemenea, își propun să evalueze nivelul de maturitate al tehnologiei și problemele pe care le poate rezolva. Acest lucru pare să scoată o frunză din cartea Maltei odată cu înființarea unei autorități de inovare digitală care să reglementeze și să evalueze inițiativele blockchain.

Deși aceasta nu este neapărat o sumă uriașă, nu este singura finanțare alocată proiectelor blockchain. Departamentul australian pentru afaceri interne (DHA) a anunțat, de asemenea, planuri provizorii și o propunere de utilizare a blockchain alături de AI și IoT pentru gestiona comerțul internațional și lanțul de aprovizionare.

Apoi, luna trecută, guvernul australian premiat IBM un AUD grozav de 1 miliard de dolari (750 de milioane de dolari SUA) pentru a dezvolta inovația blockchain în Australia în următorii cinci ani. Acest lucru va fi orientat în mod special către dezvoltarea de soluții AI, blockchain și tehnologie cuantică pentru securitate cibernetică, cercetare și gestionarea datelor.

Unii critici au pus la îndoială credința aparent oarbă a guvernului australian în IBM după încercările lor dezastruoase de a gestiona recensământul din 2016 al țării (care a suferit atacuri DDoS neîncetat). Alții sugerează că un angajament pe termen lung cu un singur furnizor poate să nu fie o mișcare bună. Acest lucru ar putea însemna repetarea greșelilor făcute în boom-ul dotcom la începutul secolului.

Oricum ar fi, acordul IBM de cinci ani este un indicator că nici gigantul tehnologic, nici guvernul australian nu cred că tehnologia blockchain va dispărea în curând..

4. Centre academice de excelență

Australia câștigă, de asemenea, o reputație pentru centrele academice de conducere în tehnologia blockchain. Universitatea RMIT, de exemplu, are un centru de inovare blockchain de multă vreme și s-a angajat deja doar la timid de 3 milioane de dolari de finanțare în inovația blockchain în Australia. Instituția susține că este „cel mai important institut de cercetare în domeniul științelor sociale din blockchain”.

RMIT Blockchain Innovation Hub

RMIT Blockchain Innovation Hub / https://sites.rmit.edu.au/blockchain-innovation-hub/

De asemenea, nu lipsesc centrele de întâlnire blockchain din toată țara, inclusiv Centrul Blockchain în Melbourne, întâlniri regulate în Sydney și, bineînțeles, în Tonsley din Australia de Sud.

5. Companii majore Blockchain

În cele din urmă, unele proiecte majore de blockchain ies din Australia, inclusiv compania de tehnologie blockchain din Perth DigitalX care a fost listată pe bursa australiană de valori mobiliare (ASX) în iunie 2014. Ca o companie inovatoare de blockchain, acestea oferă consultanță ICO, dezvoltare de software blockchain și alte servicii de consultanță.

Ledger de putere din Australia de Vest este o pornire de tip blockchain energetic care permite partajarea electricității peer-to-peer (P2P). Strângând un ICO masiv de 34 milioane USD, Power Ledger a primit și alte 8 milioane USD de la guvernul australian. Acest lucru este menit să contribuie la dezvoltarea pieței sale de stimulare a energiei regenerabile.

Blocul 8 este un incubator australian de blockchain care își propune să ajute alte companii să-și accelereze proiectele oferindu-le acces la rețeaua lor, expertiză și oportunități de finanțare. Și startup-uri Havven și CanYa încep, de asemenea, să găsească succes, strângând milioane de dolari din Finanțare ICO și dezvoltarea de soluții pentru volatilitate și, respectiv, o piață de muncă online.

Inovația Blockchain în Australia este în plină expansiune

Cu un guvern angajat să încurajeze inovația și tehnologia și condițiile potrivite pentru aceasta, va fi interesant să urmărim evoluțiile din Australia. Vom vedea dacă IBM poate să o facă corect de data aceasta și cum funcționează sistemul ASX bazat pe blockchain. Așadar, în loc să căutăm companii inovatoare, data viitoare ar putea plăti să ne uităm în jos.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map