3 beneficii cheie ale companiei Blockchain

Popularitatea crescândă a blockchain-ului și a criptomonedelor aduce o mulțime de oportunități în lumea afacerilor. Nu toată lumea poate crea un prim proiect de criptomonede sau o platformă de schimb. Cu toate acestea, există încă tot felul de alte avantaje de afaceri ale blockchain-ului și ale industriei care îl înconjoară. Social media, contracte inteligente și aplicații descentralizate prezintă toate posibilități pentru modele de afaceri complet noi. În acest articol, vom arunca o privire asupra modului în care aceste inovații vor schimba economia viitoare și vom analiza unele companii care se dezvoltă deja în aceste domenii.

Platforme de socializare

În timp ce mulți oameni din criptomonede ar putea vedea interdicțiile publicitare pe site-uri precum Facebook, Google și Twitter ca un obstacol pentru piața criptomonedelor, aceasta poate fi privită și ca o oportunitate pe termen lung de piață. După cum știe oricine este familiarizat cu ICO-urile și proiectele de criptomonede, există deja tot felul de platforme de socializare emergente care au beneficiat de creșterea popularității cripto. Iată câteva exemple.

Telegramă, care a fost lansat abia pe 14 august 2013, a acumulat deja peste 200 de milioane de utilizatori activi lunari și a devenit o platformă de bază pentru proiectele criptografice de succes. Deși Telegram, desigur, nu se concentrează doar pe criptomonede, mulți dintre utilizatorii săi folosesc această aplicație ca o formă de comunicare între ei și echipele de proiect criptografic..

Steemit este un exemplu de platformă care se învârte în jurul criptomonedelor. Simbolizând creatorii și curatorii de conținut, Steemit continuă să atragă mai mulți creatori de conținut și consumatori să-și folosească platforma. Mai multe detalii despre acest proiect găsiți în acest ghid detaliat.

Este foarte probabil ca mai multe companii de social media să construiască platforme complet noi în jurul tehnologiei blockchain și a criptomonedelor. Unele dintre aceste noi companii ar putea concura foarte bine și chiar să depășească popularitatea celor mai importante platforme de socializare de astăzi.

Contracte inteligente

Contractele inteligente sunt, probabil, cele mai importante beneficii de afaceri ale proiectelor blockchain și cripto. Acestea schimbă jocul atât pentru echipele de proiect care le creează, cât și pentru afacerile care le folosesc. În esență, contractele inteligente elimină necesitatea intermediarilor terți în procesul de aprobare / respingere a documentelor publice importante.

De exemplu, un contract tradițional trebuie să treacă prin procesul de aprobare al unui expert juridic și este de obicei trimis înainte și înapoi între cele două părți semnatare până la obținerea unui consens. Cu toate acestea, contractele inteligente folosesc codul pentru a verifica rapid legitimitatea contractelor. Există o mulțime de proiecte criptografice care lucrează pentru a utiliza contractele inteligente ca modalitate de a crea documente oficiale într-o gamă largă de industrii (juridice, medicale, imobiliare, financiare, Comert global).

Echipele care pot dezvolta și comercializa cel mai bine această tehnologie o pot vinde ca un serviciu B2B. Valoarea pozitivă este enormă, deoarece companiile pot utiliza contracte inteligente pentru a economisi bani pe taxele legale și pentru a elimina necesitatea unei negocieri constante, înainte și înapoi, a contractelor. Proiecte precum Propy pentru imobiliare sau IBM / Maersk pentru comerțul global sunt exemple bune ale modului în care tehnologia contractelor inteligente poate fi implementată pentru a rezolva probleme specifice de afaceri din lumea reală.

Aplicații descentralizate (DApps)

Creșterea aplicațiilor mobile a schimbat modul în care oamenii din întreaga lume interacționează zilnic. Cu toate acestea, există o mare problemă cu piața actuală a aplicațiilor: centralizarea puterii. În esență, Apple și Google determină ce aplicații sunt disponibile pentru lume. Multe aplicații sunt chiar cenzurate de guvernele naționale din întreaga lume. Cu toate acestea, aplicațiile descentralizate nu au o singură autoritate care să controleze utilizatorii care pot sau nu să le acceseze. Această descentralizare este unul dintre beneficiile imense ale blockchain-ului pentru economia largă.

Weifund este un exemplu de dapp care utilizează contracte inteligente pentru a crea o platformă solidă de campanii de crowdfunding. Acest proiect este asemănat cu o nouă generație Kickstarter care oferă atât investitorilor, cât și companiilor mai multă libertate. KYC-Lanț este un exemplu de dapp care previne frauda și finalizează verificările de verificare a identității prin utilizarea tehnologiei de registre distribuite.

Dapps au potențialul de a înlocui și îmbunătăți multe dintre aplicațiile mobile existente de astăzi. Companiile care au succes în dezvoltarea lor pot avea un impact semnificativ asupra viitorului economiei de partajare P2P.

Antreprenoriatul în epoca cripto

Da, există o mulțime de proiecte care lucrează la idei similare și nu orice întreprindere poate avea succes, dar lucrul bun despre beneficiile de afaceri ale blockchain-ului și impactul criptomonedei este că este un spațiu în continuă evoluție, fără un singur câștigător clar..

Deoarece această tehnologie este încă perfecționată, există noi oportunități de piață în fiecare zi. Aceste oportunități există pentru toată lumea, de la companii de dezvoltare dapp până la producători de cipuri ASIC la nivel industrial. În plus, companiile care își iau timpul pentru a înțelege cum tehnologiile blockchain / criptomonede pot beneficia clienții potențiali ar putea deveni foarte bine unii dintre cei mai mari giganți tehnologici ai viitorului apropiat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map